Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 29, 2018 15:11 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

morelowa pisze:
mir.ka pisze:jakie miękkie? 8O to co na mnie głównie śpi to tylko futro i kości :(

O, matko 8O niedożywione??

je ile chce, ale takie postrzelone, że spali wszystko

chyba nie wygląda na nie dożywione? :wink:
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 29, 2018 15:19 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 29, 2018 15:14 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Atta pisze:
morelowa pisze:Rozumiem, że nie żyjesz złudzeniami?
One kochają przede wszystkim siebie :mrgreen:

No właśnie, mnie złudzeń pozbawia nasza kota, bo głównie na mnie włazi. Jak sie uwali takie 4 kg na moim boku, to mi wątrobę przesuwa na drugą stronę. Zatem nie dostrzegam w tym miłości wzajemnej.Kreska kocha tylko siebie i dba o własną wygodę :twisted: Tak, tak Mirka musisz się pogodzić ze swoim losem :mrgreen:

i tak mam lepiej, bo mnie gniecie tylko 3 kilo kota :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob gru 29, 2018 15:15 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Myszolandia pisze:
Atta pisze:

No właśnie, mnie złudzeń pozbawia nasza kota, bo głównie na mnie włazi. Jak sie uwali takie 4 kg na moim boku, to mi wątrobę przesuwa na drugą stronę. Zatem nie dostrzegam w tym miłości wzajemnej.Kreska kocha tylko siebie i dba o własną wygodę :twisted: Tak, tak Mirka musisz się pogodzić ze swoim losem :mrgreen:

swego czasu nasza Móh mi tak właziła na bok,Całe jej szejść kilo :mrgreen:
Przestała jak byłam w ciąży i pilnowałam,aby się nie rozkręćała z tym rozsiadaniem
W tym czasie wolałam mieć wątrobę we właściwym miejscu i na właściwej stronie :mrgreen:

Czołem Misiaki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

witajcie dawno nie widziane Myszulindy :1luvu: :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Sob gru 29, 2018 15:21 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Dobrze, że ta nie lubi spać w łóżku na człowieku, ani na kolanach, bo 5 kg to bym znacznie gorzej odczuwała :(
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Sob gru 29, 2018 18:25 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Rudzia jest dostojna kocinka, mój mąż mówi, że ona ma taki naburmuszony wyraz pysia....

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob gru 29, 2018 20:38 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

mir.ka pisze:Dobrze, że ta nie lubi spać w łóżku na człowieku, ani na kolanach, bo 5 kg to bym znacznie gorzej odczuwała :(
Obrazek

Wysłać Fuksika? Wychowanego na Twojej "ręce"? :ryk:
6.4 kg kota :smokin:
Śpi w łóżku, na głowie, gdzie chcesz tam będzie spać :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob gru 29, 2018 20:38 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

aga66 pisze:Rudzia jest dostojna kocinka, mój mąż mówi, że ona ma taki naburmuszony wyraz pysia....

Nie bez powodu mówi się na Rudzie Prezesowa :smokin:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob gru 29, 2018 21:21 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

mir.ka pisze:
Atta pisze:

Ale to tylko jeden kot gośći w łóżku? A ja wyobrażałam sobie,że jedna okłada boczki, druga nóżki, a Tofik plącze się pomiędzy nimi i robi Ci masaż doskonały :lol:
Czasami już z jednym można przeżyć horror doskonały, gdy nagle sie budzisz zdezorientowana, gdzieś na granicy jawy i snu, a tu czujesz, że rusza ci się brzuch, coś w nim chrumczy i na dodatek wlepiają się w ciebie oczyska, zaczyna ci się wydawać ,że we śnie zmieniłaś sie w coś nieludzkiego i jak wyskoczysz z łóżka !!! Gwarantowane, że i Ty i kot macie zjeżony włos :P

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Nie gru 30, 2018 9:15 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

aga66 pisze:Rudzia jest dostojna kocinka, mój mąż mówi, że ona ma taki naburmuszony wyraz pysia....

to chyba po tatusiu persie, one tak mają
Obrazek

mir.ka

Post » Nie gru 30, 2018 9:16 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Moli25 pisze:
mir.ka pisze:Dobrze, że ta nie lubi spać w łóżku na człowieku, ani na kolanach, bo 5 kg to bym znacznie gorzej odczuwała :(
Obrazek

Wysłać Fuksika? Wychowanego na Twojej "ręce"? :ryk:
6.4 kg kota :smokin:
Śpi w łóżku, na głowie, gdzie chcesz tam będzie spać :mrgreen:

a to z nim wieczorem uzgadniasz, gdzie chcesz, żeby spał? :mrgreen:

na mnie jak Daisy i Elenka się położą to też jest prawie tyle
Obrazek

mir.ka

Post » Nie gru 30, 2018 9:18 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Atta pisze:
mir.ka pisze:
Atta pisze:

Ale to tylko jeden kot gośći w łóżku? A ja wyobrażałam sobie,że jedna okłada boczki, druga nóżki, a Tofik plącze się pomiędzy nimi i robi Ci masaż doskonały :lol:
Czasami już z jednym można przeżyć horror doskonały, gdy nagle sie budzisz zdezorientowana, gdzieś na granicy jawy i snu, a tu czujesz, że rusza ci się brzuch, coś w nim chrumczy i na dodatek wlepiają się w ciebie oczyska, zaczyna ci się wydawać ,że we śnie zmieniłaś sie w coś nieludzkiego i jak wyskoczysz z łóżka !!! Gwarantowane, że i Ty i kot macie zjeżony włos :P

Tofik z Rudzią to przychodzą nad ranem, jak już stwierdzą ,ze pora wstać i podać śniadanie głodnym kotkom :)
Obrazek

mir.ka

Post » Nie gru 30, 2018 9:40 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Wczoraj byłam u fryzjera odświeżyć sobie kolorki na włoskach i przy okazji zrobiłam niespodziewana wizytę po adopcyjną Luzikowi-Mruczkowi :wink: On mieszka w tym samym bloku co moja fryzjerka ma salon, tylko po dwie klatki dalej. Mały był trochę zdezorientowany wizytą, ale obwąchał mnie i zaczął mi pokazywać jak mu jest fajnie w domku, koty to potrafią :) Pochwalił się super wypasionym drapakiem, zrobilismy mu fotki, ale nie są udane, bo bardzie się kręcił, jak pokazywał jak fajnie się bawi :D Jest już rozpuszczony, bo wszędzie mu wolno wejść , nawet na stół i na szafki w kuchni :mrgreen: Pani mi pokazywała czym go karmi, zresztą od początku wiedziałam ,ze to będzie mięso. Ma całe duze pudełko w zamrażarce z przygotowanymi porcjami mięska, jako przysmaczki też dostaje malutkie kulki mięska. Kociak jest nadal drobniutki i taki raczej będzie, bo on był najmniejszy z miotu, ale fajnie wygląda, dobrze było go zobaczyć :D

teraz trochę tych nieudanych fotek :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Nie gru 30, 2018 10:43 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Sliczny maluszek, fajnie, że znalazłaś mu dobry domek :ok: :201461
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie gru 30, 2018 11:26 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Kotina pisze:Sliczny maluszek, fajnie, że znalazłaś mu dobry domek :ok: :201461

tylko takie muszą być :)
Obrazek

mir.ka

Post » Nie gru 30, 2018 11:41 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Niedawno Dżekuś zwrócił śniadanie :( Chciał jeść to mu dałam, nie wiem czy czasem nie za dużo, bo kapsułkę essentiale forte zostawił, ale często tam ma :mrgreen: A tak poważnie, byc może za duzo mu nałożyłam, a on musi jeść niewielkie porcje i oby to było to. 2 stycznia mamy umówioną wizytę u weta bo kończy mu się sylimaryna i znowu zaczął się drapać :( , choć nie tak mocno jak przed zastrzykiem. Zobaczymy co wet powie.

Pieseczek z gołym brzuszkiem...jeszcze mu nie zarósł

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]