Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 46

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2018 11:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:My już po wizycie u weta. Pani Kasia pobrała Zuzi krewkę do badań . Powtórzymy morfologię + to co zalecił doktorek po poprzednich badaniach. Co do gulki na żeberkach to jest podejrzenie , że to uraz spowodowany uderzeniem. Być może podczas mojej nieobecności dziewczyny za bardzo brykały i rozpędzona Pola mogła wpaść na Zuzię podczas gonitw co spowodowało stłuczenie a ponieważ Zuzia bardzo schudła to nie ma już warstwy tłuszczyku chroniącej przed urazami. Mam to obserwować a gdyby się coś działo np. zaczęło rosnąć to robimy rentgen. W nagrodę za nienaganne zachowanie Zuzia dostała od cioci Kasi mnóstwo buziaczków i penikir i mamikir.Dostała też kapsułki Kalmweta do podania ponieważ ostatnio miewa wpadki kuwetkowe tzn. siku chodzi normalnie do kuwety natomiast kupale robi raz w kuwecie a raz w brodziku pod prysznicem. Być może przyczynia się do tego Pola która gania Zuzię mylnie interpretując jej bieg w kierunku kuwety jako zachętę do zabawy. Kupy są takie jak zawsze czyli pod postacią wyciśniętej z tubki pasty tylko strefa zrzutu nie zawsze jest prawidłowa.
A oto dzielna pacjentka :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kiedy wynik dzielnej pacjentki? :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lis 08, 2018 11:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:My już po wizycie u weta. Pani Kasia pobrała Zuzi krewkę do badań . Powtórzymy morfologię + to co zalecił doktorek po poprzednich badaniach. Co do gulki na żeberkach to jest podejrzenie , że to uraz spowodowany uderzeniem. Być może podczas mojej nieobecności dziewczyny za bardzo brykały i rozpędzona Pola mogła wpaść na Zuzię podczas gonitw co spowodowało stłuczenie a ponieważ Zuzia bardzo schudła to nie ma już warstwy tłuszczyku chroniącej przed urazami. Mam to obserwować a gdyby się coś działo np. zaczęło rosnąć to robimy rentgen. W nagrodę za nienaganne zachowanie Zuzia dostała od cioci Kasi mnóstwo buziaczków i penikir i mamikir.Dostała też kapsułki Kalmweta do podania ponieważ ostatnio miewa wpadki kuwetkowe tzn. siku chodzi normalnie do kuwety natomiast kupale robi raz w kuwecie a raz w brodziku pod prysznicem. Być może przyczynia się do tego Pola która gania Zuzię mylnie interpretując jej bieg w kierunku kuwety jako zachętę do zabawy. Kupy są takie jak zawsze czyli pod postacią wyciśniętej z tubki pasty tylko strefa zrzutu nie zawsze jest prawidłowa.
A oto dzielna pacjentka :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kiedy wynik dzielnej pacjentki? :1luvu:

Wyniki dzisiaj tylko muszę do lecznicy zadzwonić.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw lis 08, 2018 11:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dzwoniłam właśnie do lecznicy. Niestety Zuzia ma podwyższone parametry wątrobowe. Mam dzisiaj podjechać do lecznicy i pogadać z wetką o wprowadzeniu suplementacji w postaci np. pasty a na przyszły czwartek umówione jesteśmy na USG.
Trzymajcie kciuki za Zuzieńkę żeby wszystko było ok.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 08, 2018 14:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Trzymam
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lis 08, 2018 15:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Dzwoniłam właśnie do lecznicy. Niestety Zuzia ma podwyższone parametry wątrobowe. Mam dzisiaj podjechać do lecznicy i pogadać z wetką o wprowadzeniu suplementacji w postaci np. pasty a na przyszły czwartek umówione jesteśmy na USG.

dużo podniesione? co wetka powiedziała?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw lis 08, 2018 18:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

:ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lis 08, 2018 18:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Dzwoniłam właśnie do lecznicy. Niestety Zuzia ma podwyższone parametry wątrobowe. Mam dzisiaj podjechać do lecznicy i pogadać z wetką o wprowadzeniu suplementacji w postaci np. pasty a na przyszły czwartek umówione jesteśmy na USG wyrobić pieczątki online na https://www.e-pieczatki24.pl

dużo podniesione? co wetka powiedziała?

1/4 hepatilu. Zwierzęcy kosztuje 2x drożej ;)
Ostatnio edytowano Pt lis 09, 2018 11:17 przez Lodzia Miał, łącznie edytowano 1 raz

Lodzia Miał

Od: Czw lis 08, 2018 18:44

Post » Czw lis 08, 2018 20:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuzieńko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw lis 08, 2018 22:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Odebrałam dziś wyniki Zuzi i skonsultowałam się z dr. Olą co dalej. Wyniki niestety nie są najlepsze a w szczególności wątrobowe. Coś wskazuje na lekki stan zapalny i znacznie podniósł się cholesterol. Na 13.11.18 jesteśmy zapisane na USG do dr. Aleksandra Korzeniowskiego. To bardzo dobry wet i specjalista od anestezjologii i radiologii . Poza tym lecznica wyposażona jest w wysokiej klasy sprzęt do wykonywania tego typu badań.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 08, 2018 22:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A to wyniki Zuzi :

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 08, 2018 23:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuzieńka moja śliczna jak zawsze! :1luvu:
W tych wynikach podwyższone są tylko 2 (AlAT i AP). Może to nie będzie nic groźnego? Oby! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lis 09, 2018 0:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Też mam taką nadzieję ale sprawdzić trzeba by później nie żałować. Zuzia chętnie zlizuje mi z palca Calmvet który dostała na odstresowanie i wyciszenie.
Ap skoczyło bardzo na ponad 500 a norma jest do 107.
Coś dzieje się z wątróbką lub pęcherzykiem żółciowym.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lis 09, 2018 5:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuziu zdrówka :ok: :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt lis 09, 2018 7:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Za zdrówko dla ślicznej panienki :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt lis 09, 2018 8:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Odebrałam dziś wyniki Zuzi i skonsultowałam się z dr. Olą co dalej. Wyniki niestety nie są najlepsze a w szczególności wątrobowe. Coś wskazuje na lekki stan zapalny i znacznie podniósł się cholesterol. Na 13.11.18 jesteśmy zapisane na USG do dr. Aleksandra Korzeniowskiego. To bardzo dobry wet i specjalista od anestezjologii i radiologii . Poza tym lecznica wyposażona jest w wysokiej klasy sprzęt do wykonywania tego typu badań.

Jak tylko Zuzie zdiagnozują i dostanie leki, to będzie dobrze. Jake ma parametry wątrobowe podwyzszone 10 razy , jest na diecie i lekach, nikt by nie powiedział o nim ,że jest chory. Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]