KASIA ODESZŁA 6.06.Rak wrócił- moje koty już bezpieczne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 16, 2018 14:16 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

MaryLux pisze:Ja nie bardzo mam się z czym dołożyć. Ale mogę zorganizować zwiedzanie Wrocławia dla osób chcących wspomóc kociaste.

tym sposobem polaczysz przyjemne z pozytecznym :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob cze 16, 2018 14:17 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

mamaGiny pisze:czekamy na kolonistów :ok:

kolonisci hahahahaha, bosko :D :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
widzisz, Kasia? Wysylasz swoje kocie dzieci na kolonie, wiec spokojna Twoja glowka :)

Kociara82

Post » Sob cze 16, 2018 14:20 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

slava pisze:Trzymam kciuki za powodzenie operacji logistycznej i wszystko, co Ciebie dotyczy. Wiem, że serce pęka, gdy człowiek musi rozstać się z futerkami, ale spróbowałam zastanowić się, czego ja bym się chwyciła w takiej sytuacji i wyszło mi coś takiego:
1. Maciuś zrozumiał już w drodze, że tymczasowa opiekunka dobrze mu życzy i pozwala się głaskać, czyli da radę
2. Brojka wyobrażam sobie jako uroczego łobuziaka, a taki szybko wszystkich w sobie rozkocha
3. Dziewczynki jadą w parach, więc nawet, jeśli na początku będzie im trudno zrozumieć, co się stało, mają swoje pyszczki jako punkt zaczepienia i duchowe wsparcie
4. Wiedząc o tym, Ty możesz skupić się na walce z gadem (a waleczna z Ciebie kobitka), więc najszybciej jak się da, rozwalisz paskudztwo w drobny mak i znowu będziecie razem, a o Brojku będziesz dostawać reportaże na bieżąco! Hawk! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak jest!!!! :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob cze 16, 2018 14:21 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

zuza pisze:Kciuki ogromne.
Powierzasz swoje skarby. Wiadomo że to trudne. Ale możesz być o nie spokojna na tyle na ile się da bo biorą je pod opiekę dobrzy ludzie. Ty teraz masz zadanie jak najszybciej wyzdrowiec.

Widzze, ze zachowala sie tu jeszcze choc czesc starego, dobrego miau, osoby, ktorym mozna zaufac w imieniu swoich kotopiecznych :) :1luvu:
Byle komu nikt nigdy by swoich skarbow nie powierzyl pod opieke. Ja jestem pewna, ze kociaste beda w najlepszych rekach i ciocie beda kochaly je tak samo mocno jak swoje kotomstwo :)

Kociara82

Post » Sob cze 16, 2018 14:22 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Mam wrażenie, że ten wątek powinien być lekturą OBOWIĄZKOWĄ w czwartej klasie szkoły podstawowej. Wszak edukacja jest wartością nie do przecenienia.
Kropko, porażka nie wchodzi w grę. Zepsułabyś cały, forumowy, wysiłek.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Proszę o dobre wieści.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob cze 16, 2018 14:33 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Kociara82 pisze:Widzze, ze zachowala sie tu jeszcze choc czesc starego, dobrego miau, osoby, ktorym mozna zaufac w imieniu swoich kotopiecznych :) :1luvu:
Byle komu nikt nigdy by swoich skarbow nie powierzyl pod opieke. Ja jestem pewna, ze kociaste beda w najlepszych rekach i ciocie beda kochaly je tak samo mocno jak swoje kotomstwo :)

Kropeczko, stare miau na pewno było wspaniałe ale nowe też może wiele wnosić. Wiem, że nie znamy się z reala, wiem, że nie znamy się za dobrze nawet wirtualnie. Stare miau też kiedyś było "nowe". Nie skreślaj nas - nowych forumowiczów.
Wiem, że na zaufanie trzeba zapracować.
Nowe - nie znaczy złe.
Zdrówka życzę i jak najprędzej zmienienia tytułu wątku.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob cze 16, 2018 14:42 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

byl czas, ze duzo fajnych osob ze starego miau przestalo tu miauczec, byli nowi, nie do konca fajni, bylo nieciekawie... Takie sytuacje, kiedy ktos potrzebuje pomocy to troche tez taki egzamin dla nowego miau. To jest szansa, by nowe miau stalo sie tak fantastyczne, jak wtedy, gdy ja stawialam tu swoje pierwsze kroki :)
Jeden za wszystkich - wszyscy za KropkeXL <3

Kociara82

Post » Sob cze 16, 2018 14:45 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Ten wątek powinien być sztandarowy, bo czegoś tak wielkiego, tak wspaniałego, nie pamiętam!!!!
Takiej rzeszy dobrych serc, tyle poświęcenia, tyle materialnych dowodów miłosierdzia, tyle słów, które ładują mi baterie, dają siłę do walki, zdejmują ciéżar z serca, bo jak mogłabym walczyć, zamartwiając się o moje dzieci????
Ten wątek pokazuje, jak ludzie by pomóc, stają dosłownie na głowie, pomagając mi, ratując moje koty!
Nie spisób też nie napisać, że Julita i Radek ze Stowarzyszenia Miasto Dobre Dla Zwierząt absolutnie bezinteresownie powieźli kociny do Płońska i Łodzi sami zaproponowali tę pomoc!
Nie ma ich na forum, ale to kociarze tacy jak my, robią budki, sterylizują, mają domy tymczasowe, niestety w tej chwili zawalone kociętami, więc takiej pomocy nie byli w stanie zapewnić.

Wielką życzliwością ujeła mnie moja wetusia, która za dwie ostatnie wizyty, gdy już byłam chora, nie chciała wziąć ani złotówki!

Wielka Nieobecna- Kasia, Ta ,która panuje logistycznie , dała mi poczucie bezpieczeństwa, ogarniając wszystko.

Nie mogę pominąć Szalonego Kota, bo to Ona pilnuje porządku, wpisuje co, od kogo, dzięki temu wszystko jasne jak na dłoni!

Wszyscy darczyńcy, Ci obecni na wątku, i Ci Anonimowi, każda osoba szczerze wspierająca mnie , każde ciepłe słowo- to wszystko jest bezcenne!!

Ten wątek uczy jak być Człowiekiem, uczy miłosierdzi, współczucia!!!!

Kochani jesteście, że jesteście!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob cze 16, 2018 14:52 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Ewa ja nikogo nie skreślam, skreślam tylko ludzi podłych, kłamców, kombinatorów, cwaniaków próbujących naciągnąć innych na pieniądze, pisząc rozpaczliwe posty jak to jedzą spleśniały chleb....
Ale przyznasz, że ktoś o długim stażu na forum, znany choćby wirtualnie, to ktoś pewny, nowi ludzie, na zaufanie zapracowują swoimi działaniami, bo tylko tak człowieka w necie można poznać!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob cze 16, 2018 14:58 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Kociara82 pisze:byl czas, ze duzo fajnych osob ze starego miau przestalo tu miauczec, byli nowi, nie do konca fajni, bylo nieciekawie... Takie sytuacje, kiedy ktos potrzebuje pomocy to troche tez taki egzamin dla nowego miau. To jest szansa, by nowe miau stalo sie tak fantastyczne, jak wtedy, gdy ja stawialam tu swoje pierwsze kroki :)
Jeden za wszystkich - wszyscy za KropkeXL <3

Nie ma czegoś takiego, jak "stare" czy "nowe" miau. Piszesz, że "byli nowi, nie do końca fajni" . Czy dziesięć lat temu nie było dokładne tak samo?. Ja nowa jestem i w wielu sytuacjach wolę milczeć (ze względu na mój staż na forum). To, że ktoś nowy na miau to, wg Ciebie, mniej wartościowy?. Ja - po swoich (trudnych doświadczeniach) już wiem, że w wielu sprawach jestem maluczka. Nie wiedziałam tego na początku. Dajcie nam szansę. Pozwólcie nam na błędy. Wszak miłość dla kotów nie zna granic ni kordonów.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob cze 16, 2018 15:05 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Ależ nikt tu Cię nie skreśla!
Mówiąc o starym Miau Ola mówi o właśnie takich sprawdzonych ludziach, którzy zrobili wiele dobrego dla kotów i kociarzy, pobądź dłużej, zapracuj na zaufanie, bo tego samym pisaniem, że się koty kocha, się nie zdobywa.Dodam, że to nie musi być pomoc materialna, można pomagać służąc swoją wiedzą, doświadczeniem, szuksniem domów, przeglądając ogłoszenia w necie, robiąc ogłoszenia etc.
Myślę, że temat skończony, nie ma co dywagować dłużej.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob cze 16, 2018 15:12 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

kropkaXL pisze:Ależ nikt tu Cię nie skreśla!
Mówiąc o starym Miau Ola mówi o właśnie takich sprawdzonych ludziach, którzy zrobili wiele dobrego dla kotów i kociarzy, pobądź dłużej, zapracuj na zaufanie, bo tego samym pisaniem, że się koty kocha, się nie zdobywa.Dodam, że to nie musi być pomoc materialna, można pomagać służąc swoją wiedzą, doświadczeniem, szuksniem domów, przeglądając ogłoszenia w necie, robiąc ogłoszenia etc.
Myślę, że temat skończony, nie ma co dywagować dłużej.

Dostosuję się.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob cze 16, 2018 15:52 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Na każdego jest tu miejsce, każdy też swoje wpadki zaliczył, ja też - czy to w opiece nad kotami, czy w relacji z innymi użytkownikami.
Najważniejsze, że w waznych sprawach, jak ta, jednoczymy się niezależnie od stażu :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob cze 16, 2018 16:08 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Szalony Kocie, ja też poproszę numer konta funduszu, bo niedługo kończy się bazarek i będę potrzebować :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob cze 16, 2018 16:12 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Dokładnie Martynko!
Kochani melduję, że wszystkie dzieci już na miejscu.
Gosia zameldowała, kicie się pochowały, ale spokojnie, chwilę odpoczną i głód i pragnienie zwycięży.
Kotki u Kasi, wyszły od razu z transporterów i Adelle zaczęła jeść.Pola zero stresu!
No i Synuś malutki też już w domku, zaraz zadzwonię do Eweliny i zapytam jak z nim, on jechał najdłużej.

Ufff, teraz kciuki za spokojną drogę dla Kasi i Jej Męża, kaaawał drogi przed Nimi.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]