Co jest Misi?????Prośba o pomoc!!!Misia odeszła...[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 13, 2018 9:10 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Dzięki za odpowiedź i pomoc
Morfologia kici:
WBC 13,5 G/l (6,00-11,00)
RBC 5,90 T/l (5,00-10,00
HGB 110,0 g/l (90,0-150,0)
HCT 0,305 l/l (0,300-0,440)
MCV 51,7 fl (40,00-55,00)
MCH 18,6 pg (13,0-16,00)
MCHC 360,0 (310,0-360,0)
PLT W toku G/l (180,0-550,0)
Kicia ma dzisiaj lepsze oczy już taki świecące jak dawniej, jeszcze wczoraj miała bardziej matowe a w poniedziałek całkiem matowe. Słaba dalej. Jedziemy niebawem na kroplówki.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Avatar użytkownika
 
Posty: 2643
Od: Sob lis 23, 2013 0:42
Lokalizacja: Olesno (opolskie)

Post » Śro cze 13, 2018 10:23 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

To są wyniki po kroplówce?
Czy przed, gdy kotka była jeszcze "odwodniona"?
Bo z wyników absolutnie nie wynika by odwodniona była.

Blue

 
Posty: 18608
Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro cze 13, 2018 11:12 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

uważaj na przewodnienie kotki - też jest niebezpieczne dla zycia!
ObrazekObrazekObrazek
"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
Tato (*) 2 LATA... i 24 tygodnie..

Marzenia11

 
Posty: 26069
Od: Sob lut 28, 2009 21:24


Adopcje: 2 >>

Post » Śro cze 13, 2018 12:20 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Po kroplówce już. Tzn. my po kroplówce i kotka też. Wyniki też po kroplówkach. Ale chyba musimy uzupełniać?
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Avatar użytkownika
 
Posty: 2643
Od: Sob lis 23, 2013 0:42
Lokalizacja: Olesno (opolskie)

Post » Śro cze 13, 2018 14:43 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Dlaczego lekarz nie reaguje na wysoki fosfor??? Do kroplówki dobrze byłoby dodać witaminę b12, podciągnie morfologię do góry.

ani_

 
Posty: 400
Od: Pt sie 30, 2013 21:22
Lokalizacja: Warszawa

Post » Śro cze 13, 2018 15:24 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Podczas dzisiejszej kroplówki kotka poszła na drugi świat i z niego wróciła. Nastąpiło zatrzymanie akcji oddechowej. Trwało to może 2-5 minut. Kotka była reanimowana przez Panią Doktor. Wróciła. Wg. Pani Doktor kotka ma mocne serce i wolę życia. Sama Pani Doktor nie wiele by zrobiła bez organizmu kotki. Widziałem dzisiaj ze strony Pani Doktor heroiczną walkę o kotkę, dlatego wielki szacunek dla niej. Dla was też za wszelkie rady. Walczymy ponieważ kotka nie ma aż tak tragicznych wyników.
Dziękujemy i pozdrawiamy. Popołudniu zapytam czy podaje coś na obniżenie fosforu bo jest tych leków naprawdę dużo.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Avatar użytkownika
 
Posty: 2643
Od: Sob lis 23, 2013 0:42
Lokalizacja: Olesno (opolskie)

Post » Śro cze 13, 2018 15:30 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Kotka ma silne serce?
No... Po takiej jeździe nie byłabym pewna...
To nie jest normalne aby podczas kroplówki nastąpiło zatrzymanie akcji oddechowej.
I tym bardziej jestem przekonana iż kotce potrzebna jest wszechstronna diagnostyka.

Ile kotka dostała płynu?
Co to było?
Dożylnie? Czy podskórnie?

Blue

 
Posty: 18608
Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro cze 13, 2018 15:39 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Pierwszy sygnał że może mieć nadmiar płynów i to obciąża serce!!!
ObrazekObrazekObrazek
"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
Tato (*) 2 LATA... i 24 tygodnie..

Marzenia11

 
Posty: 26069
Od: Sob lut 28, 2009 21:24


Adopcje: 2 >>

Post » Śro cze 13, 2018 18:00 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Nie wiem dokładnie co dzisiaj.
Dwa płyny.
W poniedziałek i wczoraj dostawała:
dożylnie Voluven 150 ml
Vitaminium B12 amp 0,2ml
Solvertyl 50mg/2 ml amp 02,ml
Metoklopramid 0,2 ml
dożylnie NaCl 0,95 100 ml
Kalium chloratum WZF 15% 0,7 ml
Dzisiaj wiem że jakaś zmiana w zw. z niskim sodem, wapniem i chlorkami, wiem że wapń był w zastrzyku
Kotka leży na boku ale odzyskała dawny wzrok bo miała oczy zapadnietę i matowe, dzisiaj ma takie duże jak zawsze.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Avatar użytkownika
 
Posty: 2643
Od: Sob lis 23, 2013 0:42
Lokalizacja: Olesno (opolskie)

Post » Śro cze 13, 2018 18:47 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Ja nie wiem co napisać, ja nie wiem....Właśnie weszłam na forum, żeby poszukać wieści o Misi....
Jestem. Bezradna ale jestem. Coś jest nie tak... ale dobrze, że kryzys minął. I że jest pod Twoją opieką.
Ale coś jest nie tak...
Obrazek
Obraz by Ewung, kredka akwarelowa, format A3, kopia, oryginał w Luwrze
Obrazek

czitka

Avatar użytkownika
 
Posty: 14301
Od: Sob lut 12, 2005 10:03
Lokalizacja: wrocław

Post » Śro cze 13, 2018 18:51 Re: U Meteorolog1- kotek niespodzianka!

Dzięki za wsparcie. Kotka słaba leży na boku, ale w odróżnieniu od dnia wczorajszego ma uszy postawione (miała sklapiałe wczoraj) i oczy takie jak była zdrowa. Wielkooka kocica.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Avatar użytkownika
 
Posty: 2643
Od: Sob lis 23, 2013 0:42
Lokalizacja: Olesno (opolskie)

Post » Śro cze 13, 2018 19:46 Re: Co jest Misi?????Prośba o pomoc!!!!

Nie jestem ekspertem w temacie chorych kotów, ale na zdrowy rozum wydaje mi się, że skoro przyczyną zapaści kotki było zatrzymanie oddechu, to trzeba by sprawdzić co się dziej w płucach (rentgen). Bo jeśli ma płuca zalane, to kroplówki ją wykończą. No i to, co napisała Blue - badanie serca (echo).

Bungo

 
Posty: 11650
Od: Pt lut 16, 2007 0:52
Lokalizacja: Kraków

Post » Śro cze 13, 2018 19:56 Re: Co jest Misi?????Prośba o pomoc!!!!

nie wiem ile dostala plynow na dzien do wagi ciała
150 i 100 w jednym dniu ?
w moczu jest bialko ,moze byc cis wys
jest tez glukoza ,moze masz paski do badania moczu í sprawdzisź jeszcze w domu glukoze
fosfor musisz zbijac i to juz, pozniej trudno tak jak piszą i to dobrym wyłapzaczem

anka1515

 
Posty: 2183
Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Śro cze 13, 2018 20:01 Re: Co jest Misi?????Prośba o pomoc!!!!

Dziękuję. Ja nie znam się za bardzo na leczeniu kotów. Pani Doktor powiedziała że kotka ma niskie ciśnienie. Jutro mamy mieć kolejne badania kotki. A czym zbija się fosfor, bo np. Ipaktine albo Nefrokril to jedzeniem, a kotka na razie nie je tylko podaję jej płynną karmę Renala. Kotka ważny 2,9 kg.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Avatar użytkownika
 
Posty: 2643
Od: Sob lis 23, 2013 0:42
Lokalizacja: Olesno (opolskie)

Post » Śro cze 13, 2018 20:14 Re: Co jest Misi?????Prośba o pomoc!!!!

wszystkie leki zbijajace fosfor daje sie do karmy
a glukoze w krwi miala badaną ?
tak jak piszą ostroznie z płynami
i rtg płuc
tego nefrokilu nie stosowalam
ale na nim duzo nie zbijesz fosforu
trzeba z kazdego posilku wylapywac
dodawc wyłapywacz
ipakitine moze byc ale koty nie wszystkie jedzą i potrafią wymiotowc
renagel

anka1515

 
Posty: 2183
Od: Nie gru 25, 2011 16:05

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: leeann, SamanthatuT i 31 gości