Cosia Czitka Balbi i dachowce.TEN DZIEŃ. Cud narodzin!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 10, 2018 10:03 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Hollycośtam kubki i puzzle

jessi74 pisze:
czitka pisze:Canon MG 2150- takie urządzenie wielofunkcyjne. Oddam za darmo. Użyte dwa razy. Drukarka w nim atramentowa. Stoi chyba już trzy lata i zawadza. Ktoś potrzebuje może? Odbiór wyłącznie osobisty we Wrocławiu 8)
Dynia rośnie. Jeże przyszły. Pasiek wyszedł.

Hej Czitka :D ja chętna na to urządzenie jeśli skaner działa , mam taki duży klamot że bardzo chętnie sobie podmienię :)

Bardzo proszę, ale to też duże :roll: I wiadomo, tusze wyschły bo to atramentówka. Dalej chcesz? :strach:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie cze 10, 2018 10:11 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

Porównam wymiary ale coś mi się wydaje że mniejsza ta maszyna i "nowsza" niż moja

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie cze 10, 2018 20:27 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

Była u mnie Dyktatura z Łukaszem, fajnie było :P
I powiedziała, że Pasiek wyszczuplał i że już brzucha po trawie nie ciągnie. Ale balerona nie zrobił, upał był straszny, aczkolwiek cieniście pod drzewami. Przyszedł też Brat elegancki w obróżce z wizytą.
Coś pogrzmiało, spadła jedna kropla deszczu i sobie wszystko poszło na Trzebnicę. U nas tak się mówi- poszło na Trzebnicę. Bo zawsze idzie na Trzebnicę i dalej gorąco. Deszczu, gdzie jesteś?
Została jedna kaszanka na stole w ogrodzie. I zniknęła 8O
Idę na jeże. To już ich pora.
Jedna dynia ucieka przez płot do Szczepana :evil:
Obrazek

czitka

Post » Nie cze 10, 2018 20:30 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

Należy się Szczepanowi za zwiastowanie wiosny

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie cze 10, 2018 20:32 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

Deszcz i burza aktualnie u nas. Fajnie się ochłodziło i pięknie pada. Chwilo trwaj.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Nie cze 10, 2018 20:41 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

Już wróciłam, nie dał na siebie długo czekać :P
Obrazek
W dyniach, w moich dyniach!
To ten Średni Nerwowy.
Zwiał. Ale zaliczony.
Zazusiu, jak ja Wam zazdroszczę.....
Dobranoc :P
Obrazek

czitka

Post » Nie cze 10, 2018 20:51 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

W ogrodzie było cudnie, upał nie przeszkadzał aż tak bardzo.
Było z nami całe kocie towarzystwo. Cosia jak zawsze na pierwszym planie. Zaraz obok Paś Królowej, jakiś taki o pół mniejszy. Zza drzew i ławki paczała Mama. Piękna koteczka, znów na wiosnę nabrała linii. Balbisia spała na tarasie, a Królowa Czitusia w kartonie na ganku.
Towarzystwa dotrzymywał też Brat. Wkradł się na imprezę wystrojony w czerwoną obrożę.
Dynie rosną. Mają mnóstwo kwiatów. Nie wiem czy żeńskich, czy męskich ale nasiona można już zamawiać. Dynia będzie i to pewnie nie jedna. A jak im za mało miejsca to sąsiad prawnik na pewno się podzieli.
Widziałam gadżety z Hollycośtam. Są prześliczne. Kupujcie na bazarku, bo to unikaty z nie lada aktorami.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie cze 10, 2018 21:14 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

U nas w Pń, burza i ulewa. Nareszcie po chyba min. 8 tygodniach posuchy. Niech pada, trawniki na osiedlu to jedno siano.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie cze 10, 2018 21:15 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

MaryLux pisze:Gdzie burza?

Była przez 1,5 minuty na Popowicach. Deszczu było całe 10 minut. cudownego, mokrego, pachnącego deszczu. Szłam z tramwaju bez parasola i chłonęłam skórą deszcz.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon cze 11, 2018 16:03 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

W Koszałkowie był deszcz. Chyba deszczyk raczej. W nocy. Zdążyło już wsiąknąć i wyparować. Ale trochę się ochłodziło.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon cze 11, 2018 17:00 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Hollycośtam kubki i puzzle

Chikita pisze:Ja próbowałam rok temu rzodkiewkę posadzić, ale oprócz bujnej naci i korzonków guzik wyszło...
Płaczę z Tobą- mi pomidory w tym roku nie kwitną. Krzak zaraz będzie na pół balkonu, a kwiatuszka ani jednego :(

A u mnie na balkonie takie maluchy:

Obrazek

i jest ich całe mnóstwo, no i kocimiętka kwitnie, dziewczyny przeszczęśliwe 8)

Sorry za zaśmiecanie :oops:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon cze 11, 2018 22:40 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

Gattara, piękne pomidorki, a zaśmiecaj sobie ile razy chcesz mój wątek, ma być kolorowo i optymistycznie, jak coś rośnie, kwitnie, biega, fruwa i o to chodzi! :P
Moja sąsiadka, która jak patyk wsadzi w asfalt, to drzewo wyrasta, pokazywała mi dzisiaj zagon cały wysokich krzaków pomidorów, które sama wysiała z pestek na ligninie, przedtem te pestki po prostu wypluła jedząc pomidory, potem wsadziła do ziemi, podlała i są 8O
I to jakie!
Moje dynie rosną codziennie i kilka centymetrów, lezą po płocie do Szczepana, albo czołgają się po ziemi, a podobno to kilka lub kilkanaście metrów tak idą :strach: Idą do września!
Wczoraj wieczorem zajrzałam na forum dyniarzy i oderwać się nie mogłam, to są dopiero wariaci-pasjonaci :ryk: Już od jesieni szykują kawał gruntu pod jedno nasiono, tak mniej więcej 15mx5m 8O ! Przekopują, nawożą, spulchniają, a dżdżowniczkę dołożą, a czymś posypią, cuda, cuda! :1luvu: Do rana by opowiadać, hodowla kota przy dyni to pikuś.
Dzisiaj Średni, głodny. Nie agresywny.
Obrazek
Jutro Balbisia do weta, przechodzimy na sterydy.
Gorąco wciąż.
No i z ostatniej chwili. Dzisiaj dowiedziałam się, że to będzie wnusio :P
Obrazek

czitka

Post » Pon cze 11, 2018 22:44 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

O rany, wrzuć link do dyniarskiego forum, błagam.... :oops:
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon cze 11, 2018 22:47 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dla kropkaXL, proszę Wa..

Nie wiem czy znajdę, poczekaj chwilę, mnie tam przez przypadek wrzuciło....
O, jest, ale inny, równie interesujący, mam nieprzespaną kolejną noc chyba.... :strach:
https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 42&t=48167
O, tu byłam, to był ten wątek:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 9&start=84
Jakieś zawiązki kwiatów mi się pojawiają, ale nie wiem, czy to męskie, czy żeńskie, a to ważne :roll:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]