DT u Bastet. Amirek i Tycia w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 04, 2018 19:49 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

Kasiu,masz dar do robienia dobrych zdjęć,takich,które oddają nastrój chwili.
Na Twoich zdjęciach widać,co się w danej chwili dzieje.
Ja widzę,że szef tej wesołej,syczącej gromadki jest dość zrelaksowany,o tyle,o ile to możliwe u pół-dzikiego kotka.
A bura kotka ma śliczny odcień burości,taki jasny,kremowy ! Nie widziałam jeszcze takiego :) !
Czy oba czarnuszki są całe czarne? Widać,że obecność człowieka je stresuje.
Jak Ty rozróżniasz Kasiu te dwie małe,czarne,syczące kocistości? Obejrzałam filmik jeszcze raz i jedno kocię ma białą łatkę na piersi,a drugie czarne,nie,dobrze widzę? To z łatką to Versace?

I podziwiam niezmiernie Twoją produktywność,tyle filmików w jednym dniu,wszystkie kociaki wybawione,nakarmione,masz dobre zarządzanie czasem :love: !
aleksandra&maj

Post » Pon cze 04, 2018 20:06 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

Prada jest cała czarna w prążki. Z tym że te prążki jej później zanikną, i będzie po prostu cała czarna.
A Versace jest tak naprawdę bardziej urodziwy - zdjęcie tego nie oddaje. Tak - on ma białą łatkę na piersi, i ogólnie ma więcej prążków niż Prada ;-)
Dziękuję za komplement :1luvu: Ja po prostu miałam dzisiaj dużo wolnego czasu.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto cze 05, 2018 5:49 Re: Amirek w DS. KOCIĄTKA sztuk 4!

KociaMama44 pisze:Przedstawiamy towarzystwo!

(Hugo) Boss
Obrazek

Chanel
Obrazek

Prada (dziewczynka)
Obrazek

Versace
Obrazek

śliczne maluchy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto cze 05, 2018 10:15 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

Ślicznotki :201461 :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto cze 05, 2018 10:20 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

Versace chyba jest najbardziej bojaźliwy.

ani_

Od: Pt sie 30, 2013 21:22

Post » Wto cze 05, 2018 11:03 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

Tak. Versik i Prada to największe straszki...
Phhhhh i phhhh na człowieka... ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto cze 05, 2018 11:18 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

Przy okazji - Versace zmienił imię na Gucci. W fundacji Versace nie przeszedł - za trudne do wymówienia dla potencjalnych klientów ;)
Więc mamy:
1. Hugo Boss (do wyboru: Hugo albo Boss, a pewnie naprzemiennie ;-) )
2. Chanel
3. Prada
4. Gucci (Gucio ;-) )
:-)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto cze 05, 2018 12:50 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

E cos malo dzikowate te dziki ;) a imiona nono no ;)
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Wto cze 05, 2018 13:03 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

kwiryna pisze:E cos malo dzikowate te dziki ;) a imiona nono no ;)

Dobre Kwiryna :-D!

Kasiu, a, który czarnuszek mniej dziki? Dobrze zgaduję, że chłopiec?
Jak te strosznem syczące potwory się oswajają :ryk: ?
aleksandra&maj

Post » Wto cze 05, 2018 14:20 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

Podobają mi się te imiona wyjątkowo :mrgreen:
A szczególnie Chanel :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto cze 05, 2018 15:34 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

Dziękuję Wam :1luvu: To prawda - kociaki są świetne! Jeszcze dziczą oczywiście, choć już jest lepiej. Dziś się zawzięłam i obcięłam wszystkim pazurki u przednich i tylnych łapek, bo strasznie się haczyły o kocyk i moje ubranie. Obyło się bez rozlewu krwi.. ;-). Jedynie wystraszone były :mrgreen:
Zresztą ja mam na nie sposób. Po każdym nieprzyjemnym zabiegu (kroplenie oczek, pazurki) dostają ode mnie jakiś przysmak. Obecnie pastę mleczną miamor kitten - z palca. Wsuwają aż miło. :mrgreen:

Olu, oba czarnuszki są dzikawe. Ale chyba faktycznie chłopiec (Gucci) jest troszku mniej dziki od dziewczynki (Prady). On jest tak samo wystraszony jak ona, ale nie syczy już na mnie - a ona tak..
Najodważniejszy i też największy (najmocniej zbudowany) jest oczywiście Boss (szefik ;-) ). A Chanelka jest delikatną ale łobuzkowatą dziewczynką :-)

Dziś byłam z Kicią od Ani u weta. Została odrobaczona bardzo dobrą pastą Ferbendazol. Bałam się tej tabletki Milpro. Mam bardzo dobrą wetkę i powiedziała że takim maluchom nie dawałaby tabletki Milpro bo boi się tego leku. Słyszała różne opinie. Natomiast o paście Vetminth moja wetka wypowiadała się negatywnie - że działa słabo albo wcale. Ufam jej.
Mała waży już prawie 800 gram! A na początku ważyła 620! Została założona książeczka zdrowia. Szczepienie za 10 dni! :-)
PS. Czwórka dzieci kocich z fundacji ma szczepienie za 2 tygodnie.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto cze 05, 2018 16:12 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

A jak oczka wyglądają? Koteczka będzie miała testy?

ani_

Od: Pt sie 30, 2013 21:22

Post » Wto cze 05, 2018 17:27 Re: Amirek w DS. Kociątka - PRZEDSTAWIAMY TOWARZYSTWO!

ani_ pisze:A jak oczka wyglądają? Koteczka będzie miała testy?

Oczka są już ładne choć jeszcze zakraplam.
Będę w kontakcie z wetką. O wszystko wypytam.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]