Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czitka pisze: To przesuszenie jest przy nasadzie obu uszek ale na górze, nie u podstawy ucha. Tam, gdzie uszko przechodzi w sklepienie czaszki.
Najlepiej przyjedź, dam obejrzeć Paśka, a właściwie to on sam w ręce wlezie![]()
Ale jest gorsza sprawa. Mamie wyskoczyła źrenica lewego oczka na drzewo, zobacz na zdjęciu![]()
Jak jej to włożyć na miejsce, jak ona dzika?![]()
enig pisze:No Mamie wyskoczyła zielona źrenica z oka i wisi na gałązce jak bombka ale z tym to się nic chyba nie da zrobić...
czitka pisze:
Sie schowałam. Mama.
czitka pisze:Blue kochanato teraz ja się ubawiłam swoją niekumowatością, też jestem jakaś chyba zmęczona, ale spróbuję z tym uszkiem:
!. Kot ma główkę, z główki wyrastają uszy pionowo w górę. Między tymi uszami (na głowie)jest od przodu to czółko, a bardziej do tyłu to to góra główki, taka wypukłaOd tej góry po bokach symetrycznie wyrastają uszy. Na zewnątrz to uszy mają dziury, a od wewnątrz to mają ...no taki płatek, który od środka jest uchem w środku, a zewnątrz jest takie jakby futerko ale to nie futerko tylko taka delikatna sierść
I tam gdzie się kończy to ucho w pionie od strony wewnętrznej główki i przylega do poziomu wypukłości miejsca pomiędzy uszkami to tam w takim paseczku między pionem uszka a poziomem główki jest taka przesuszona i jakby rapata bez sierści skóra
ale to trzeba odgiąć uszko i poszukać, ufff
smil pisze:wczoraj nic nie zrozumiałam z opisu ucha, złożyłam to na karb zmęczenia po całym dniu i dziś z rana wziąwszy kota Balbinkę jako model pomocniczy próbowałam jeszcze raz, krok po kroku, przejść przez całość. No i nie dałam radyOdpadłam na płatku, który od środka jest uchem w środku, a potem już było tylko gorzej...
Ais pisze:czitka pisze:Blue kochanato teraz ja się ubawiłam swoją niekumowatością, też jestem jakaś chyba zmęczona, ale spróbuję z tym uszkiem:
!. Kot ma główkę, z główki wyrastają uszy pionowo w górę. Między tymi uszami (na głowie)jest od przodu to czółko, a bardziej do tyłu to to góra główki, taka wypukłaOd tej góry po bokach symetrycznie wyrastają uszy. Na zewnątrz to uszy mają dziury, a od wewnątrz to mają ...no taki płatek, który od środka jest uchem w środku, a zewnątrz jest takie jakby futerko ale to nie futerko tylko taka delikatna sierść
I tam gdzie się kończy to ucho w pionie od strony wewnętrznej główki i przylega do poziomu wypukłości miejsca pomiędzy uszkami to tam w takim paseczku między pionem uszka a poziomem główki jest taka przesuszona i jakby rapata bez sierści skóra
ale to trzeba odgiąć uszko i poszukać, ufff
ja się biję w pierś że nie zrozumiałam nic a nic ! nic a nic!!! ale opis pierwsza klasa![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, Majestic-12 [Bot], Silverblue i 8 gości