Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 29, 2018 9:23 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Wczorajszy dyżur:

Aneta dzieki za pomoc :1luvu:
Wczoraj równiez pomagała mi Kamila, która pewnie się tu pojawi niebawem. :201461

Wypuściłam Bunie na ogólny, niestety wygląda na jedynaczkę, biegała i syczała na wszystkie koty a jak który się za bardzo zbliżył, dostawał po łbie, za to jak widzi człowieka, to nawołuje i z rąk by nie schodziła.
Trzeba jej szybko pisać ogłoszenie.

Julka jak wpadła do szpitalika, to na raz zjadła wszystko co tam miała w miskach, dałam jej doline noteci i też poszło na raz. siki w kuwetach na dole, kupa w kuwecie na szafie, taka pół na pół, pamietajcie o tej kuwecie
Kupy na ogólnym ładne, tylko jedna kuweta zbryzgana rzadkim, trzeba przyuważyć kto to, na pewno nie Rosie, przy mnie zrobiła ładną.
W szpitaliku apetyty dopisywały, kupy ładne. Lili nie chce już jeśc tego nerkowego, dałam jej dolinę noteci i jadła aż jej się uszy trzęsły, suche tez jej dałam inne, bo tego nerkowego w ogóle nie rusza.

Lubo nadal ma za niskie żelazo i magnez, trzeba mu podawać Hemovet 2x dziennie i magnez (jak dojedzie) - napisane na tablicy.

Jenek jakby śmielszy, prawie go pogłaskałam 8)

Psotka odzyskała apetyt, można dawać jej już suche.

Ola wstawiłam wczoraj pranie i nie wyjęłam, bo jeszcze się prało jak wychodziłam.
Czy ta omega 3 jest wpisana na tabliczce u Julki ? Bo ja nie widziałam, dlatego nie podałam, ale może jestem ślepa.
A jakie to jest jedzenie z dobrym stosunkiem wapnia do fosforu ? :20147
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pon sty 29, 2018 9:39 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

pyma pisze:A jakie to jest jedzenie z dobrym stosunkiem wapnia do fosforu ? :20147

to się pomądruje :wink:
Dla nerkowców najlepiej 1,3:1

przykladowe:
CF purr 1,33
CF 1,33-1,2
Feringa 1,2
Mac's jest też dobry ona ma podobne proporcje jak zwykły CF ale go niestety nie ma do wiosny w zooplusie :(
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Pon sty 29, 2018 10:18 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

wezmę dyżur w środę
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon sty 29, 2018 10:43 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

to ja wezmę piątek, który został ;-)

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pon sty 29, 2018 10:51 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Węgielek podobno daje sie pogłaskać 8O
ale sam nie podchodzi.
je i załatwia się :ok:

mgska

Post » Pon sty 29, 2018 10:55 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Dyżury

poniedziałek (29.01) - olola1
wtorek (30.01) - pyma
środa (31.01) -Duszek686
Czwartek (01.02)- Kociambra1989
Piątek (02.02)- mgska
Sobota (03.02)- Pietraszka
Niedziela (04.02) -
poniedziałek (05.02) -
wtorek (06.02) -
Środa (07.02) -
Czwartek (08.02)-
Piątek (09.02)-
Sobota (10.02) - Kasik30
Obrazek

pyma

Post » Pon sty 29, 2018 14:51 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Chętnie pomogę podczas dyżuru jutro lub w środę. Dajcie proszę znać o której można podjechać? :D

Magda lena

Od: Czw gru 14, 2017 14:15

Post » Pon sty 29, 2018 15:56 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Ja w środę będę ok 16:30 chyba, mooooże uda mi się trochę wcześniej, ale pewności nie mam ;)
Jak się coś zmieni - dam znać ;)

Byłam dziś podac zastrzyk Psotce, zakropiłam jej też oczka po 1 razie każdymi kropelkami.
Grzeczniutka była, po zastrzyku trochę się na mnie obraziła i weszła do budki, ale wywabił ją sosik miamora - zjadła z apetytem.
Sypcie jej suche RC Persian, bo lubi - jest w szafce w jej pokoiku
Dałam jej trochę chrupek na drapak - zjadła wszystkie, co do ostatniego groszka ;)
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon sty 29, 2018 16:13 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:Ja w środę będę ok 16:30 chyba, mooooże uda mi się trochę wcześniej, ale pewności nie mam ;)
Jak się coś zmieni - dam znać ;)

Byłam dziś podac zastrzyk Psotce, zakropiłam jej też oczka po 1 razie każdymi kropelkami.
Grzeczniutka była, po zastrzyku trochę się na mnie obraziła i weszła do budki, ale wywabił ją sosik miamora - zjadła z apetytem.
Sypcie jej suche RC Persian, bo lubi - jest w szafce w jej pokoiku
Dałam jej trochę chrupek na drapak - zjadła wszystkie, co do ostatniego groszka ;)

Podjadę prosto z pracy czyli ok 16.15 będę to poczekam :D

Magda lena

Post » Pon sty 29, 2018 16:22 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Magda lena pisze:Chętnie pomogę podczas dyżuru jutro lub w środę. Dajcie proszę znać o której można podjechać? :D

Ja jutro będę od 16:30 :)
Obrazek

pyma

Post » Pon sty 29, 2018 21:26 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Dyżur pod znakiem sprzątania pawi :( bylo ich 4 (niektóre malutkie) z przetrawionego jedzenia. Przy mnie czystą śliną do kuwety oraz później zjedzonym wcześniej mokrym i suchym jednocześnie narzygala Bunia. Nawet wiem jaka była kolejność konsumpcji :(

W kuwetach nie zauważyłam nic strasznego oprócz tej jednej sraczki co pisałam rano.

Bunia mi bardzo pomagała. Skutecznie wszystkich ustawiła i żadne nie odważyło się wskoczyć na blat. A Bunia grzecznie czekała na miskę. :)

Ptys smutny, nie przyszedł na jedzenie. Nie chciał animondy ale pokusil sie na cosme thai.

Psotka dostała krople jeszcze po dwa razy. Była bardzo grzeczna. Dalam jej do jedzenia CF.

Mike się bardzo wymizial ze mną ale tylko po głowie, gdy chciałam po grzbiecie był gotowy mnie ugryźć i pacnac. Ma syf w uszach. A ranka trzyma się w 1/3. Antybiotyk został do jutra rana.

Juleczka nie zjadła nic z wczoraj. Jedynie co dałam jej rano. Przy mnie zjadła PON i zostawilam jej resztę na noc. Długo bała się wyjść na ogólny, pewnie przez Bunie ale jak się zdecydowała to było spokojnie. W kuwecie całkiem ładnie ale aż 3 kupy. I o dziwo na górze tylko siku, a na podłodze kupy (wszystko w kuwetach oczywiście).

Naszykowalam 2 klatki.
Obrazek

olala1

Post » Wto sty 30, 2018 8:00 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Lubo ma dalej niskie żelazo i dostaje hemowet.
Iza, czy rozpisałaś mu może na tablicy?
no i jeszcze magnez musimy mu suplementować.
muszę kupić.
Iza, nie kupowałaś? pamiętasz jaki to ma być?
jak nie to w środę się dopytam.

mgska

Post » Wto sty 30, 2018 8:16 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Kuźwa zapomniałam o Lubo, wczoraj na wieczór doczytałam że dwa razy dziennie ma dostawać, a i tak zapomniałam :oops: przepraszam.
Psotka dostała antybiotyk w tabletce przez aplikator - bez problemu, krople po razie każde też bez problemu. Nic nie zjadła od wczoraj, nalałam jej miamora i troszkę rybnego greenwoodsa ale nie była zainteresowana.

Naszym nerkowym dałam troszkę barfa, więc zabrałam suche. Jadły bardzo ładnie.
Jula nic nie zjadła, greenwoodsa polizała rano tylko. Ten bok ma tragicznie łysy, jeszcze trochę i kto wie czy nie zrobi sobie rany :(.
Przywiozłam olej omega 3 w butelce firmy Lunderland (to jest to samo co w strzykawce), jest w lodówce, można dawać Juli (jak do tej pory) i dziewczynom nerkowym też po 1 ml. To jest mój osobisty, więc jak zniknie to się nie zdziwcie, bo czasem potrzebuję ;)
Obrazek

olala1

Post » Wto sty 30, 2018 8:22 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

Moze Julkę będzie trzeba ubrać w jakiś kubraczek? :(
Rozmawiam z Dr Ania na temat innego leku na tarczyce, którego niestety nie ma w Polsce, ale można go załatwić.
dopytam jeszcze o ten apoquel przeciwświądowy.

mgska

Post » Wto sty 30, 2018 9:30 Re: Kociarnia KOTYliona VIII - dyżury, koty w lokalu

pyma pisze:
Magda lena pisze:Chętnie pomogę podczas dyżuru jutro lub w środę. Dajcie proszę znać o której można podjechać? :D

Ja jutro będę od 16:30 :)

Przepraszam, ale nie dam rady być we wtorek i w środę. Już się umówiłam na środę.

Magda lena

[poprzednia][następna]