Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-głodzić nie głodzić? :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 07, 2018 22:22 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Femka pisze:Relacja z dzisiaj.
Kupiłam psom piłeczkę. Twardą jak kamień i jedną, żeby je zmusić do zabawy. Nero dopadł piłeczkę. Godzinę później zbierałam jej resztki z dywanu.
W związku z tym zaraz po urwaniu łapki powyrywam zęby :roll:

Femka, ale tak z ciekawości - jak sobie to wyobrażałaś, tą zabawę? Że zagrają w nogę? To za mało ich o 9 masz :idea:
Hitem zabawowym moich psów jest piłka na sznurku - elastycznym lub lince, to jedyna zabawka którą polecam bo wszystkie szarpaki, piłki, piłki smakowe itepe to szkoda kasy.

A na zdjęciu, piesokot 8)

Obrazek

Kot mój, 10 kilo, białe skarpetki. Do tej pory miał na imię Korek ale od teraz to chyba Stalowe Nerwy - wyjada wołowinę psu z miski, pies nad nim jak widać stoi a zęby ten Misiu ma już że lohohoho :idea:
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Nie sty 07, 2018 23:17 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Witam
Jestem całkiem nowa, proszę o wyrozumiałość...szkoda, że zamknęłaś wątek o "geriatrii", i skierowało mnie tu...bo potrzebuję rad kogoś doświadczonego.
11 lat temu spotkało mnie szczęście przygarnięcia kotki perskiej. Tak sobie razem żyjemy w zgodzie i uświadomiłam sobie, że ona właśnie ma
już 16 lat. Siwe włosy na główce i karku...dzielnie pokonujemy wszystkie problemy (nerki, zęby, 5 lat temu guz rakowy, czesanie kudełków itp.).
Dostrzegam jednak, że Pusia już gorzej słyszy, gorzej widzi, a przede wszystkim bolą ją łapki. Liże sobie, albo czasem gwałtownie podskakuje.
Chyba sztywnieje jej kręgosłup... Oczywiście jest pod opieką weta, ale ta starość... może ktoś coś doradzi? Podpowie?

Kotecja

Od: Sob sty 06, 2018 0:05

Post » Pon sty 08, 2018 1:24 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Cześć, Kotecja. Rozmowa o geriatrii była fragmentem wątku moich kotów, a takie wątki po osiągnięciu 100 stron są zamykane i otwiera się nowy. Bez problemu możemy rozmawiać o geriatrii dalej, bo u mnie to też sprawa jak najbardziej aktualna.

Są preparaty na stawy dla kotów. Ale bezpieczniej będzie skonsultować to z wetem. Piszesz, że kotka jest pod opieką, pewnie robisz badania. Wet będzie najlepiej wiedział, co zaproponować.
Moja Femcia nie ma problemów ze stawami, ale miałam kilka lat temu sukę ON, która chorowała na łapki. Całe jej życie przeniosłam na dół, żeby nie próbowała nadwyrężać łap wchodzeniem na górę. I właśnie preparaty bardzo poprawiały jej komfort życia.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon sty 08, 2018 1:27 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Liwia pisze:
Kupiłam psom piłeczkę. Twardą jak kamień i jedną, żeby je zmusić do zabawy. Nero dopadł piłeczkę. Godzinę później zbierałam jej resztki z dywanu.

Femka, ale tak z ciekawości - jak sobie to wyobrażałaś, tą zabawę? Że zagrają w nogę? To za mało ich o 9 masz :idea:
(...)

Liczyłam, że będą sobie pukać tę piłeczkę grzecznie, przestając tym samym zawracać mi głowę :lol: a do gry w nogę brakuje jeszcze 20, bo zapomniałaś o drużynie przeciwnej :twisted:

EDIT: jeśli chodzi o wyjadanie psu z miski, to Burek był miszczem stalowych nerwów :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon sty 08, 2018 1:29 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Post » Pon sty 08, 2018 1:30 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

halówka to namiastka. Jak się już wezmę za grę, to zorganizuję prawdziwy puchar zdobywców pucharów :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pon sty 08, 2018 7:24 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Femka pisze:halówka to namiastka. Jak się już wezmę za grę, to zorganizuję prawdziwy puchar zdobywców pucharów :mrgreen:

...zjadaczy pucharów :idea:
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pon sty 08, 2018 8:31 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Olat pisze:Maryla, nie martw się, Doczytałam, że ta piłka jest "ze strawnego lateksu" ;)

zooplus jest miszczem :201494
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sty 08, 2018 8:35 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Liwia pisze:
Femka pisze:halówka to namiastka. Jak się już wezmę za grę, to zorganizuję prawdziwy puchar zdobywców pucharów :mrgreen:

...zjadaczy pucharów :idea:

wysyłania pucharów :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sty 08, 2018 11:53 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

A na kiedy to planujesz?
Bo wiesz, adopcja takiego stadka potrwa, nie wiem czy już szukać dla Ciebie kandydatów do rozgrywek?

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon sty 08, 2018 12:19 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Olat pisze:

A na kiedy to planujesz?
Bo wiesz, adopcja takiego stadka potrwa, nie wiem czy już szukać dla Ciebie kandydatów do rozgrywek?

nie kłopocz się, sama sobie znajdę
w kilku schronach i przytuliskach wciąż mam opinię dobrego domku :ok: :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon sty 08, 2018 20:57 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Chciałam pomóc :(

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon sty 08, 2018 21:03 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Liwia pisze:

Hitem zabawowym moich psów jest piłka na sznurku - elastycznym lub lince, to jedyna zabawka którą polecam bo wszystkie szarpaki, piłki, piłki smakowe itepe to szkoda kasy.

A na zdjęciu, piesokot 8)

Obrazek

Kot mój, 10 kilo, białe skarpetki. Do tej pory miał na imię Korek ale od teraz to chyba Stalowe Nerwy - wyjada wołowinę psu z miski, pies nad nim jak widać stoi a zęby ten Misiu ma już że lohohoho :idea:

Zdjęcie wybrakowane,bo skarpetek nie widać.

Odnośnie wyjadania z miski Rys wyjadal Gapce z miski i ekhm ...

.....przyciągał sobie jej miskę łapa,a Gapka stała i czekała aż się naje lub podchodzila kroczek bliżej miski :ryk: Pies wiedział że za te szykany rudego będzie ekstra łapówka. ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sty 09, 2018 6:46 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

Na fotce nie widac nawet, ze to przod piesela...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto sty 09, 2018 12:35 Re: Szczypiorki, Nero, Kropa, Ziuta-gościnnie Miś i Szczota

na fotce w ogóle nic nie widać oprócz jakiegoś futra :roll:

Olat, nie mogę pozwolić, żebyś przejęła dla mnie adopcje, bo mnie nie stać :lol:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]