Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 44 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 06, 2018 1:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MB&Ofelia pisze:No właśnie ser. Nie mam w lodówce ani plasterka żółtego sera. To będzie bardzo ciężka sobota...
(żółty ser kocham miłością wielką)

Ja też lubię.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob sty 06, 2018 1:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MB&Ofelia pisze:Ja mam twarożek. Ale kozi. Mogę się podzielić :mrgreen:
A jutro na śniadanie zjem albo parówki, albo naleśniki, albo budyń.

Sery kozie to tak średnio ale za to uwielbiam mleko kozie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sty 06, 2018 9:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

To na śniadanie dziś była makrela w pomidorach z puszki. :)
Może jajka zjem standardowo jutro rano. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sty 06, 2018 9:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Dyktatura pisze:To na śniadanie dziś była makrela w pomidorach z puszki. :)
Może jajka zjem standardowo jutro rano. :)

Tym postem przypomniałas mi że istnieje makrela!!!!
Muszę ją jutro mieć.
Pasta z jajek makrely szczypiorku i... Tak tak sera żółtego. Do tego pieprz i łyżka majonezu :1luvu: :love:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob sty 06, 2018 12:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Dzień dobry :D

Dziś już mogę powiedzieć ,że chyba się wyspałam . Byłam wczoraj tak zmęczona po dniu w pracy ,że jak przyszłam do domu nie miałam siły na nic. Na szczęście mama podrzuciła mi do pracy słoiczek z grochóweczką na wędzonym boczku więc nie musiałam martwić się o to co zjem po pracy. Jak już odsapnęłam wzięła mnie taka wena na sprzątanie ,że po ścierałam kurze na wszystkich szafkach w pokoju, po zamiatałam wszystkie zakamarki odsuwając drapaki, ławę, fotele i nawet kanapę. Po myłam dziewczynką miseczkę z wodą, wszystkie podajniki na suchą karmę i powymieniałam podkładki na nowe. Teraz mają ładną , nową stołówkę. Wszędzie pomyłam podłogi i padłam. W sumie poszłam spać koło 2 bo na 13 ulicy trwa teraz maraton noworoczny i wczoraj od 10 rano leciały " Morderstwa w Midsamer " .
Rano obudziłam się o 7,15 . Na dworze było tak jakoś ani ciemno , ani widno.....taka jakaś szarówka. Dałam dziewczynkom śniadanko i doszłam do wniosku ,że jeszcze na trochę się położę. To trochę trwało do 11,30. Teraz siedzę z kawką na miau bo nie dawno skończyłam śniadanie - tosty z żółtym serem Gouda Podlasiak w Stokrotce w promocji po 14,90 zł / kg, mortadelą z szynki za 16,90 zł / kg i pikantnym keczupem Włocławek .
Pogoda u nas zmienna ale z przewagą słonecznej i całe 8 *C na dworze.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sty 06, 2018 12:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Zapomniałam dodać ,że przed Nowym Rokiem zepsuło nam się poidełko. Umyłam je jak zwykle, wlałam świeżą uprzednio przefiltrowaną wodę , włączyłam i woda podeszła do górnego wylewu i.........poidełko zamilkło i przestało działać. Na razie powstrzymamy się od kupna nowego .
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sty 06, 2018 13:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa L. pisze:Zapomniałam dodać ,że przed Nowym Rokiem zepsuło nam się poidełko. Umyłam je jak zwykle, wlałam świeżą uprzednio przefiltrowaną wodę , włączyłam i woda podeszła do górnego wylewu i.........poidełko zamilkło i przestało działać. Na razie powstrzymamy się od kupna nowego .

pisałaś ,ze sie zepsuło :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sty 06, 2018 13:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa ty chyba nie umiesz odpoczywać :mrgreen:
Bo jeżeli twoj odpoczynek wygląda tak jak napisałaś wyżej to co dopiero jak nie odpoczywasz.... :ryk:
Mam nadzieję że dziś się lenisz na kanapie. :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob sty 06, 2018 15:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Hej Ewa :)

Wczoraj w sklepach tłumy,dzikie tłumy..a to tylko 1 dzień wolnego :strach:

Nigdy nie piłam koziego mleka,ciekawa jestem smaku,będę musiała spróbować.

Wyciągnęłam dzisiaj schab i nasmażyłam duuużo kotletów,będzie co wyciągać :ok: później będę robiła naleśniki ze szpinakiem :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob sty 06, 2018 15:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

aannee99 pisze:Hej Ewa :)

Wyciągnęłam dzisiaj schab i nasmażyłam duuużo kotletów,będzie co wyciągać :ok: później będę robiła naleśniki ze szpinakiem :)

kozie mleko ma specyficzny smak , mnie akurat nie odpowiada, wolę krowie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sty 06, 2018 15:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

A wczoraj znalazłam przepis na pyszne drożdżowe bułki z budyniem - zrobiłam.... Rewelacja :)
Obrazek

aannee99

Post » Sob sty 06, 2018 16:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

mir.ka pisze:

Krowie bardzo lubię więc skoro kozie ma specyficzny smak,to chyba jednak się nie zdecyduję na próbowanie :lol: ciekawi mnie jeszcze sojowe mleko...
Ostatnio edytowano Sob sty 06, 2018 17:14 przez aannee99, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aannee99

Post » Sob sty 06, 2018 17:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

aannee99 pisze:
mir.ka pisze:

Krowie bardzo lubię więc skoro kozie ma specyficzny smak,to chyba jednak się nie zdecyduję na promowanie :lol: ciekawi mnie jeszcze sojowe mleko...

Sojowe mleko jest spoko, zwłaszcza waniliowe.
Mi osobiście najbardziej smakuje mleko z rossmanna. Jest eko bez żadnych dodatków i ma certyfikaty.
Kupiłam raz eko z Kauflandu i raz nie eko z Biedronki. Oba wylałam - nie ten smak.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sty 06, 2018 17:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

aannee99 pisze:A wczoraj znalazłam przepis na pyszne drożdżowe bułki z budyniem - zrobiłam.... Rewelacja :)

Ania dawaj przepisa mnie tu natentychmiast :D

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Sob sty 06, 2018 19:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Magda,bardzo proszę :

https://m.smaker.pl/przepis-drozdzowe-b ... taa26.html

Wkleję później z kompa zdjęcie moich bułeczek, naprawdę są pyszne. Ja zrobiłam z budyniem tylko,bez truskawek :)
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]