Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 44 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 02, 2018 15:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MalgWroclaw pisze:ojtam profanacja zaraz. Przecież mi tego nie dawała, sama piła, to co mi tam.

Może lubiła bardzo słodkie wino a takiego w sprzedaży nie ma.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sty 02, 2018 15:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Moli25 pisze:Ja lubię słodkie wino! :ryk:
A mam dwa szczególnie przeze mnie lubiane i racze się nimi czasami.... :mrgreen:

Ewcia udanego 2018! Żebyś była zdrowa. Żeby dziewczyny były szczęśliwe i Twoi rodzice nie zmagali się z chorobami :201461

Ja kiedyś lubiłam wytrawne lub pół ale z czasem mi przeszło. Bardziej teraz smakują mi słodkie chociaż wiecie jak często piję raz na parę lat umoczę dzioba. Nie znoszę nadal i nigdy nie znosiłam za to wermutów ziołowych.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 02, 2018 15:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ziemosław pisze:
Dyktatura pisze:Moja teściowa też słodzi wino.
Wychodzę z założenia, że jak komuś nie smakuje to niech nie pije zamiast psuć, zaiste, dobry trunek.

Mój teść do miseczki rosołu wlewa pół buteleczki maggi...

Ja też do każdej zupy leję maggi.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 02, 2018 15:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

aannee99 pisze:Witam w Nowym Roku :)

Widziałam zdjęcia dziewczynek,cudne są. Widziałam również bardzo ładny kwiatek :1luvu: firanki choć nie u Ciebie w domku,to bardzo ładne - gdzie kupowałaś?. Ja szukam czegoś totalnie gładkiego, lejącego się,do pokoju Wiki. A komoda świetna!. Lubię białe meble, większość u nas w tym kolorze właśnie jest :)

Mebelki u sąsiadki też mi się bardzo podobają zwłaszcza ,że są z połyskiem.
Firanki zamawiałam im w Wisan.
Tu jest ta kropka https://sklep.wisan.pl/622-d-273-p1857
A taka zamówiła sobie moja mama. https://sklep.wisan.pl/650-d-35-alabaster-p2475
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 02, 2018 15:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:
Wychodzę z założenia, że jak komuś nie smakuje to niech nie pije zamiast psuć, zaiste, dobry trunek.

Ale nie aż tyle na pewno :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Wto sty 02, 2018 15:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:

Ale nie aż tyle na pewno :)

No pół butelki to na pewno nie ale moja mama ciągle pyta czy nie przesadzam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 02, 2018 15:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

A ja dziś dziewczynom zrobiłam rano pobudkę na śniadanie o 4,20 :mrgreen: Bardzo się zdziwiły takim obrotem sprawy.Musiałam niestety rano wstać do pracy . O 23,30 dowiedziałam się ,że idę na rano do pracy. O 1,15 jeszcze nie spałam bo to nie moja pora a jak w końcu usnęłam to trzeba było wstać bo budzik zadzwonił.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 02, 2018 16:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa , czy jest u Ciebie wino Mogen Dawid :D
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto sty 02, 2018 18:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

wiesiaczek1 pisze:Ewa , czy jest u Ciebie wino Mogen Dawid :D

W Dino jest!! W Tesco jest!! W Auchan jest!!
Najlepsze pomegranate :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto sty 02, 2018 19:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ziemosław pisze:

Nie jestem o wiele lepsza :oops:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sty 02, 2018 20:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MaryLux pisze:
Ziemosław pisze:

Nie jestem o wiele lepsza :oops:

On jak ma wolne to wychodzi często z psem (co 2 godziny na godzinę czyli w sumie co godzinę) więc może jak przypadkiem przechodziliście obok siebie to na Ciebie przepromieniował swoje zdolności :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ziemosław

Post » Wto sty 02, 2018 20:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Maggi nie używam, przeczytałam skład i się lekko przeraziłam. Sama chemia (tylko w niektórych jakiś promil ekstraktu z lubczyku).

A propos firanek. Dzisiaj wydawało mi się że firanka w sypialni jakaś taka usyfiona w jednym miejscu. Podchodzę bliżej... a to kocie kłaki :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 02, 2018 20:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MB&Ofelia pisze:Maggi nie używam, przeczytałam skład i się lekko przeraziłam. Sama chemia (tylko w niektórych jakiś promil ekstraktu z lubczyku).

No właśnie, sama sól praktycznie. U moich rodziców na ogródku rosła roślinka, którą nazywali maggi. No fakt, że pachniało podobnie. Dopiero ja ich uświadomiłam że to lubczyk zwykły jest :roll:

Ziemosław

Post » Wto sty 02, 2018 20:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Nie wiem Wiesiu bo nie obsługuję stoiska monopolowego. Ja jestem ze stoiska dla barbarzyńców .
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 02, 2018 20:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Moli25 pisze:

W Dino jest!! W Tesco jest!! W Auchan jest!!
Najlepsze pomegranate :mrgreen:

Że słodkie ?
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]