Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 29, 2017 9:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Teraz vege w modzie to strzel mu pani sojowego schaba albo ryby na niby z wodorostów - nawet nie pozna :mrgreen:

Pani jak on kapusty do pyska nie weźmie a co dopiero te wodowzrosty! :mrgreen: :mrgreen:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pt gru 29, 2017 9:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wczoraj poszłam spać ......a właściwie to dzisiaj bo było kole 2 w nocy - jesienią a obudziłam się zimą. Człowiek to jednak za długo śpi :roll: :roll: :roll: Naszykowałam przed pójściem spać pralkę ( opóźniony start ) tak żeby o 5 zaczęło się pranie. Po 8 obudziło mnie jej piskanie ,że zakończyła pracę. Tak więc dzień zaczął mi się pracowicie. Dziewczyny dostały śniadanko, zrobiłam sobie i też zjadłam potem kawusia, lekusie i do roboty. Powiesiłam pranko, zaraz idę epek umyć i niech schnie bo ja mam jeszcze w planie upiec ciasteczka francuskie z mmmsami ( mama przed świętami kupiła ciasto francuskie i w końcu nic z niego nie zrobiła ) i zrobić klopsiki w sosie bolońskim do makaronu i zanieść rodzicom.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt gru 29, 2017 9:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:Teraz vege w modzie to strzel mu pani sojowego schaba albo ryby na niby z wodorostów - nawet nie pozna :mrgreen:

Pani jak on kapusty do pyska nie weźmie a co dopiero te wodowzrosty! :mrgreen: :mrgreen:

Bo to nie kapizda tylko ryby na niby. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt gru 29, 2017 9:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze: ciasteczka francuskie z mmmsami

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Ziemosław

Post » Pt gru 29, 2017 9:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:

W prawdzie w święta ciastu termin się skończył ale na surowo go nie jem a poza tym w lodówce cały czas leży.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt gru 29, 2017 9:54 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dobra do roboty bo już zaraz 10 jest. :mrgreen: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt gru 29, 2017 10:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

:D :D :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt gru 29, 2017 10:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:

W prawdzie w święta ciastu termin się skończył ale na surowo go nie jem a poza tym w lodówce cały czas leży.

Ja często mam ochotę na coś z ciasta francuskiego ale mój Michał tego nie cierpi :P

Ziemosław

Post » Pt gru 29, 2017 11:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Wczoraj poszłam spać ......a właściwie to dzisiaj bo było kole 2 w nocy - jesienią a obudziłam się zimą. Człowiek to jednak za długo śpi :roll: :roll: :roll: Naszykowałam przed pójściem spać pralkę ( opóźniony start ) tak żeby o 5 zaczęło się pranie. Po 8 obudziło mnie jej piskanie ,że zakończyła pracę. Tak więc dzień zaczął mi się pracowicie. Dziewczyny dostały śniadanko, zrobiłam sobie i też zjadłam potem kawusia, lekusie i do roboty. Powiesiłam pranko, zaraz idę epek umyć i niech schnie bo ja mam jeszcze w planie upiec ciasteczka francuskie z mmmsami ( mama przed świętami kupiła ciasto francuskie i w końcu nic z niego nie zrobiła ) i zrobić klopsiki w sosie bolońskim do makaronu i zanieść rodzicom.

a co to za ciasteczka? wyślesz mmsy do ciasta? 8O
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt gru 29, 2017 12:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Wczoraj poszłam spać ......a właściwie to dzisiaj bo było kole 2 w nocy - jesienią a obudziłam się zimą. Człowiek to jednak za długo śpi :roll: :roll: :roll: Naszykowałam przed pójściem spać pralkę ( opóźniony start ) tak żeby o 5 zaczęło się pranie. Po 8 obudziło mnie jej piskanie ,że zakończyła pracę. Tak więc dzień zaczął mi się pracowicie. Dziewczyny dostały śniadanko, zrobiłam sobie i też zjadłam potem kawusia, lekusie i do roboty. Powiesiłam pranko, zaraz idę epek umyć i niech schnie bo ja mam jeszcze w planie upiec ciasteczka francuskie z mmmsami ( mama przed świętami kupiła ciasto francuskie i w końcu nic z niego nie zrobiła ) i zrobić klopsiki w sosie bolońskim do makaronu i zanieść rodzicom.

M&M te od " żółty pakuj się do miski "
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt gru 29, 2017 12:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:

Ja często mam ochotę na coś z ciasta francuskiego ale mój Michał tego nie cierpi :P

Super są kieszonki z piersi z kurczaka nadziewane pieczarkami i serem w zaplecionym cieście francuskim.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt gru 29, 2017 12:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

klaudiafj pisze::D :D :D

Hej :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt gru 29, 2017 12:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

i co? zawiniesz je w ciasto?

śmieje się, ale nie znam tego przepisu
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt gru 29, 2017 12:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wzięłam prysznic , umyłam epek i futro na epku mi schnie a ja jeszcze na nowy rok umyłam dziewczynom kuwety i zmieniłam żwirek na taki o zapachu ś*-9*8- to pisała Zuzia :mrgreen: - świeżej trawy. Poprzedni o zapachu róży nie bardzo im przypasował. Najbardziej lubią ten o zapachu pudru dziecięcego.
Zaraz się biorę za klopsiki i ciasteczka bo do 14 muszę się wyrobić.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt gru 29, 2017 12:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

i co? zawiniesz je w ciasto?

śmieje się, ale nie znam tego przepisu

To żaden przepis. Po prostu mam ciasto francuskie i paczkę M&M . Powciskam M&M w ciasto i do pieca. Rozpuszczą się i ciastka zrobią się kolorowe.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]