Rude jest piękne...♥♥♥♥cz.19- Frania do adopcji :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 22, 2017 9:16 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Po raz kolejny opóźnia się dostawa z zooplusa :placz: Złozyłam zamówienie we wtorek około południa i pisało , że dostawa będzie w czwartek lub najpóźniej w piątek. Dzisiaj już piątek a dostawa jeszcze przetwarzana w zooplusie :( Trochę mnie to martwi bo Dżekuś ma końcówkę jedzenia i mokrego i suchego, nie wiem czy mu wystarczy do poniedziałku, bo chyba dopiero wtedy dojdzie paczka. Zamówiłam mu nowe mokre bo on jest strasznie wybredny, ale to być moze przez te jego problemy trawienne. Ciągle mu zmieniam karmy, nie wiem czy dobrze, ale on przez jakiś czas je bez problemu, a nagle przestaje i muszę szukać innej :( Dzisiaj jedziemy do weta z Elenka na szczepienie to moze tam mu coś kupię, zeby miał do czasu dostawy.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt wrz 22, 2017 9:32 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Dziwne. Nigdy nie mialem opoznienia z zooplusa. Moze to zalezy od formy platnosci. Zamowilem w poniedzialek a w srode dostalem paczke
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Pt wrz 22, 2017 9:46 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

hutek pisze:Dziwne. Nigdy nie mialem opoznienia z zooplusa. Moze to zalezy od formy platnosci. Zamowilem w poniedzialek a w srode dostalem paczke

najczęściej zamawiam z odroczoną płatnością, płacę po otrzymaniu paczki, tak jest najszybciej
być moze czegoś nie mają i stąd to opóźnienie :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt wrz 22, 2017 22:20 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Mnie też ostatnio zoo+ zrobił psikusa. Zamawiałam w sobotę wieczorem a paczka przyszła dopiero w czwartek. U mnie z formą płatności nie ma problemu bo płacę w ciągu 14 dni od dostawy. Za zwyczaj zamawiam , pakują i na następny dzień lub na drugi już mam paczkę.
Może tym razem czegoś nie mieli w magazynie i dlatego to opóźnienie w dostawie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob wrz 23, 2017 6:33 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Nie wiedzieć czemu nie mam odroczonej formy płatności. Nie ma u mnie tych 2 tygodni na płatność.
Kiedyś było. Pisałam do nich ale jestem w gronie wybrańców której ta płatność nie dotyczy. Dziwne. Zawsze płaciłam na czas.

Ja biorę płatność przy kurierze.
Dzis zamawiam o 16.00
Jutro o 10.30 mam już dostawe.
Tak mam od dłuższego czasu.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob wrz 23, 2017 6:39 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Ewa L. pisze:Mnie też ostatnio zoo+ zrobił psikusa. Zamawiałam w sobotę wieczorem a paczka przyszła dopiero w czwartek. U mnie z formą płatności nie ma problemu bo płacę w ciągu 14 dni od dostawy. Za zwyczaj zamawiam , pakują i na następny dzień lub na drugi już mam paczkę.
Może tym razem czegoś nie mieli w magazynie i dlatego to opóźnienie w dostawie.

też tak myślę, ale z drugiej strony gdyby towaru nie było to chyba powinna być informacja przy zamawianiu
paczka już przekazana do DPD, być może będzie w poniedziałek :)
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 23, 2017 6:44 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Moli25 pisze:Nie wiedzieć czemu nie mam odroczonej formy płatności. Nie ma u mnie tych 2 tygodni na płatność.
Kiedyś było. Pisałam do nich ale jestem w gronie wybrańców której ta płatność nie dotyczy. Dziwne. Zawsze płaciłam na czas.

Ja biorę płatność przy kurierze.
Dzis zamawiam o 16.00
Jutro o 10.30 mam już dostawe.
Tak mam od dłuższego czasu.

bo Ty mieszkasz blisko ich punktu, do mnie paczki idą przez Wrocław, ale jeszcze jej tam nie ma :(
ja kupuję najczęściej z płatnoscią odroczoną, chyba, że akurat muszę zapłacić za poprzednią wtedy wybieram przelew natychmiastowy
gotówki to ja nigdy nie mam w domu bo bankomaty daleko, tak to jest na wsi :( , więc płatność kurierowi odpada, choć i oni mają opcję płatnosci kartą, ale chyba tylko DPD
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 23, 2017 6:46 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Zooplus nie akceptuje płatności gotówką (czy karta nie wiem) przez dpd. Tylko DHL przyjmuje płatność pieniędzmi.
Obrazek

Moli25

Post » Sob wrz 23, 2017 6:58 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Bylismy wczoraj z Elenką na szczepieniu. Trochę jej opóźniłam bo w ubiegłym roku była szczepiona 1 września, ale dla niej podróż to straszny stres, ona nawet nosa nie wystawi za drzwi :(
Oczywiscie najpierw trzeba było kota podstępnie złapać i zapakować do kontenera. Juz to ją wystraszyło :( A cała drogę, powrotną zresztą też był płacz- ojoj aj ojoj aj ojoj AJ
Kot u weta tradycyjnie wciśnięty w kąt kontenera, bo tylko była zdjęta pokrywa, udawał ,ze jej nie ma i możesz mi coś robić byle szybko :(
Elenka wybadana, wyoglądana, zważona- następny stres :strach: Trzyma wagę- 3,60 kg w szelkach :D
Na szczęście mamy to już za sobą i spokój na rok :)
Za tydzień będziemy jeszcze odrobaczać stado, kupiłam już tabletki na zwierzaków. Tofik i Elenka raczej bez problemu łykną z jakims mięskiem, piesio też. Nie wiem jak będzie z Daisy bo poprzednio dawałam jej do pyszczka, ale była mniejsza i dała sobie wcisnąć. Rudzia ma preparat na karczek, bo jej w żaden sposób tabletki się nie poda.
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 23, 2017 7:02 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Moli25 pisze:Zooplus nie akceptuje płatności gotówką (czy karta nie wiem) przez dpd. Tylko DHL przyjmuje płatność pieniędzmi.

wiem ,ze wprowadzili płatność kartą ale trzeba to zaznaczyć przy zamawianiu

mnie dostarcza paczki dpd, mają nawet niedaleko mnie siedzibę, to jak kurier rozpoczyna rozwozenie to jest u mnie rano, a wolę niz po południu
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 23, 2017 12:57 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

No wiecie, w zooplusie też bywa różnie i z dostawami. Czasem jest może dużo paczek, czasem kurier ma dużo paczek i nie zdąży wszystkiego zabrać. Różnie bywa.

Marta a nie masz w wyborze opcji płatności tej formy 14 dni? Ja nawet nie pilnuję terminu. Nie wiem czy się mieszczę, a mimo to zawsze mam tą opcje.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob wrz 23, 2017 12:59 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

Ja robię zamówienie razem z koleżanką.
W tamtym tygodniu paczki dostawałam przez trzy dni, codziennie po jednej :evil: Zamiast wysłać wszystko razem to chyba codziennie puszczali po jednej 8O
Ale i tak będę u nich zamawiać bo taniej nigdzie nie kupię
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Sob wrz 23, 2017 13:12 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

klaudiafj pisze:No wiecie, w zooplusie też bywa różnie i z dostawami. Czasem jest może dużo paczek, czasem kurier ma dużo paczek i nie zdąży wszystkiego zabrać. Różnie bywa.

Marta a nie masz w wyborze opcji płatności tej formy 14 dni? Ja nawet nie pilnuję terminu. Nie wiem czy się mieszczę, a mimo to zawsze mam tą opcje.

Nie mam. Nawet na infolinię dzwoniłam w tej sprawie.
Ale generalnie mi to nie potrzebne. Płacę kurierowi.
Obrazek

Moli25

Post » Nie wrz 24, 2017 4:02 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie wrz 24, 2017 7:04 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.19

agusialublin pisze:Ja robię zamówienie razem z koleżanką.
W tamtym tygodniu paczki dostawałam przez trzy dni, codziennie po jednej :evil: Zamiast wysłać wszystko razem to chyba codziennie puszczali po jednej 8O
Ale i tak będę u nich zamawiać bo taniej nigdzie nie kupię

a moja paczka, chyba jedna, choc tym razem większa, jeszcze nie została odebrana przez DPD, chyba nawet w poniedziałek jej nie będzie :(
piesiowi musiałam kupować jedzonko bo nic nie miał, koty jeszcze mają ale żwir na wykończeniu :(
no nic nie poradzę na to, pozostaje czekać
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]