Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 08, 2017 19:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

Okradam? Jakbym śmiała! Tylko pożyczam kapkę śmietanki 8)
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw cze 08, 2017 20:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

MB&Ofelia pisze:Okradam? Jakbym śmiała! Tylko pożyczam kapkę śmietanki 8)

Tak nie można. Wiesz. Podam cie na milicję ;) jak mawia pewna bliska mi osoba. Po prostu nie przestawiła się po zmianie systemu.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw cze 08, 2017 20:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

A ja myślałam że do TOZu mnie podasz :lol:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw cze 08, 2017 20:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

Ewa L. pisze:
Dyktatura pisze:Cieszę się, że wyniki dziewczyn nie są bardzo złe. Te niedociągnięcia w normach bardzo łatwo wam się skoryguje. Niech dziewczynki dalej cieszą się pełnią zdrowia.

Zastanawiam się skąd zagęszczenie krwi u Zuzi. Z tego co czytałam w necie na portalu weterynaryjnym to przyczyną może być np. krwotok albo niedobór żelaza.
Zuzia nie jest kotem agresywnym czy nadpobudliwym ,że mogłaby się zranić i krwawić, zabiegów operacyjnych, porodów czy poronień też nie przechodziła więc raczej o krwotok trudno choć teraz sobie przypominam ,że ostatnio z trzy razy załatwiała się do kuwety ale końcóweczki zostawiała w kuchni pod krzesłem taki właściwie kleksik ze śluzem i raz jak wycierałam była w tym kropelka krwi. To było raz i więcej się nie powtórzyło więc pomyślałam ,że może ciężko jej kupa szła i pękło z wysiłku jakieś naczyńko.
Nic tak czy siak w sobotę idziemy z Zuzią do weta niech skonsultuje wyniki i będziemy myśleć co dalej.

Możliwe, że wtedy pękło jej naczynko. Gdyby to był krwotok to na bank krwi było by więcej.
Zagęszczenie krwi oznacza też to, że ostatnio mamy bardzo ciepło a koty piją tyle co piły choć powinny być nawadniane więcej.
Tak czy siak trzymam kciuki za Zuzieńkę i jej zdrowie.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Post » Czw cze 08, 2017 20:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

MB&Ofelia pisze:A ja myślałam że do TOZu mnie podasz :lol:

TOZ musi odejść tak jak ZUS

Dyktatura

Post » Czw cze 08, 2017 20:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

Dyktatura pisze:

No, koszaliński TOZ miał ostatnio jakieś przeboje jak chodzi o prowadzenie schroniska. Ale nie wiem jak się to skończyło.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw cze 08, 2017 20:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

Byłam u was. :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw cze 08, 2017 21:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

MB&Ofelia pisze:
Dyktatura pisze:

No, koszaliński TOZ miał ostatnio jakieś przeboje jak chodzi o prowadzenie schroniska. Ale nie wiem jak się to skończyło.

Już schroniska nie dostaną. W końcu wyszły ich przekręty na jaw.

Dyktatura

Post » Czw cze 08, 2017 23:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:
Dyktatura pisze:
MB&Ofelia pisze:Mleka nie mam mi skwaśniało, a nowego nie kupiłam bo za parę dni jadę na urlop. Mam mleko w pracy, do kawy.
A kakao tylko z mlekiem, z wodą to nie to.

Jak ja bym była to by nie było, że skwaśniało. Mleko do kawy musi być.

Popieram :ok: :ok: :ok:

No i jest mleko do kawy. Ale w pracy!
(w tygodniu kawuję w pracy, w domu tylko w weekendy; poza tym awaryjnie w domu mogę podkraść trochę śmietanki moich pannic :wink: )

U mnie w domu wiele rzeczy może brakować ale mleka nigdy.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw cze 08, 2017 23:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

MaryLux pisze:
MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:
Dyktatura pisze:
MB&Ofelia pisze:Mleka nie mam mi skwaśniało, a nowego nie kupiłam bo za parę dni jadę na urlop. Mam mleko w pracy, do kawy.
A kakao tylko z mlekiem, z wodą to nie to.

Jak ja bym była to by nie było, że skwaśniało. Mleko do kawy musi być.

Popieram :ok: :ok: :ok:

No i jest mleko do kawy. Ale w pracy!
(w tygodniu kawuję w pracy, w domu tylko w weekendy; poza tym awaryjnie w domu mogę podkraść trochę śmietanki moich pannic :wink: )

Okradasz swoje koty?

:evil: :evil: :evil:
Jak tak można 8O 8O 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 08, 2017 23:54 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

MB&Ofelia pisze:Okradam? Jakbym śmiała! Tylko pożyczam kapkę śmietanki 8)

Ależ jaki to ubytek dla kotków. :strach: :strach: :strach:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt cze 09, 2017 0:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

Dyktatura pisze:
Ewa L. pisze:
Dyktatura pisze:Cieszę się, że wyniki dziewczyn nie są bardzo złe. Te niedociągnięcia w normach bardzo łatwo wam się skoryguje. Niech dziewczynki dalej cieszą się pełnią zdrowia.

Zastanawiam się skąd zagęszczenie krwi u Zuzi. Z tego co czytałam w necie na portalu weterynaryjnym to przyczyną może być np. krwotok albo niedobór żelaza.
Zuzia nie jest kotem agresywnym czy nadpobudliwym ,że mogłaby się zranić i krwawić, zabiegów operacyjnych, porodów czy poronień też nie przechodziła więc raczej o krwotok trudno choć teraz sobie przypominam ,że ostatnio z trzy razy załatwiała się do kuwety ale końcóweczki zostawiała w kuchni pod krzesłem taki właściwie kleksik ze śluzem i raz jak wycierałam była w tym kropelka krwi. To było raz i więcej się nie powtórzyło więc pomyślałam ,że może ciężko jej kupa szła i pękło z wysiłku jakieś naczyńko.
Nic tak czy siak w sobotę idziemy z Zuzią do weta niech skonsultuje wyniki i będziemy myśleć co dalej.

Możliwe, że wtedy pękło jej naczynko. Gdyby to był krwotok to na bank krwi było by więcej.
Zagęszczenie krwi oznacza też to, że ostatnio mamy bardzo ciepło a koty piją tyle co piły choć powinny być nawadniane więcej.
Tak czy siak trzymam kciuki za Zuzieńkę i jej zdrowie.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

To była jakąś odrobinka w śluzie z końcówką kupy.
Dziewczyny sporo piją od kiedy mamy poidełko fontannę. Ruch przy nim jak latem na ulicy przy saturatorze.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt cze 09, 2017 0:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

Dziś zadzwonił do mnie mój ulubiony pan od remontów. Umówiliśmy się na sobotę bo ma przyjechać obejrzeć i wyznaczyć zakres prac.
Już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy. :201419 :201419 :201419 :201421 :201421 :201421
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt cze 09, 2017 0:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

No po odpisywałam, pouzupełniałam to teraz mogę iść spać - dobranoc :ok: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt cze 09, 2017 6:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]