Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MB&Ofelia pisze:Okradam? Jakbym śmiała! Tylko pożyczam kapkę śmietanki
Ewa L. pisze:Dyktatura pisze:Cieszę się, że wyniki dziewczyn nie są bardzo złe. Te niedociągnięcia w normach bardzo łatwo wam się skoryguje. Niech dziewczynki dalej cieszą się pełnią zdrowia.
Zastanawiam się skąd zagęszczenie krwi u Zuzi. Z tego co czytałam w necie na portalu weterynaryjnym to przyczyną może być np. krwotok albo niedobór żelaza.
Zuzia nie jest kotem agresywnym czy nadpobudliwym ,że mogłaby się zranić i krwawić, zabiegów operacyjnych, porodów czy poronień też nie przechodziła więc raczej o krwotok trudno choć teraz sobie przypominam ,że ostatnio z trzy razy załatwiała się do kuwety ale końcóweczki zostawiała w kuchni pod krzesłem taki właściwie kleksik ze śluzem i raz jak wycierałam była w tym kropelka krwi. To było raz i więcej się nie powtórzyło więc pomyślałam ,że może ciężko jej kupa szła i pękło z wysiłku jakieś naczyńko.
Nic tak czy siak w sobotę idziemy z Zuzią do weta niech skonsultuje wyniki i będziemy myśleć co dalej.
MB&Ofelia pisze:A ja myślałam że do TOZu mnie podasz
Dyktatura pisze:MB&Ofelia pisze:A ja myślałam że do TOZu mnie podasz
TOZ musi odejść tak jak ZUS
MB&Ofelia pisze:Dyktatura pisze:MB&Ofelia pisze:A ja myślałam że do TOZu mnie podasz
TOZ musi odejść tak jak ZUS
No, koszaliński TOZ miał ostatnio jakieś przeboje jak chodzi o prowadzenie schroniska. Ale nie wiem jak się to skończyło.
MB&Ofelia pisze:Ewa L. pisze:Dyktatura pisze:MB&Ofelia pisze:Mleka nie mam mi skwaśniało, a nowego nie kupiłam bo za parę dni jadę na urlop. Mam mleko w pracy, do kawy.
A kakao tylko z mlekiem, z wodą to nie to.
Jak ja bym była to by nie było, że skwaśniało. Mleko do kawy musi być.
Popieram![]()
![]()
No i jest mleko do kawy. Ale w pracy!
(w tygodniu kawuję w pracy, w domu tylko w weekendy; poza tym awaryjnie w domu mogę podkraść trochę śmietanki moich pannic)
MaryLux pisze:MB&Ofelia pisze:Ewa L. pisze:Dyktatura pisze:MB&Ofelia pisze:Mleka nie mam mi skwaśniało, a nowego nie kupiłam bo za parę dni jadę na urlop. Mam mleko w pracy, do kawy.
A kakao tylko z mlekiem, z wodą to nie to.
Jak ja bym była to by nie było, że skwaśniało. Mleko do kawy musi być.
Popieram![]()
![]()
No i jest mleko do kawy. Ale w pracy!
(w tygodniu kawuję w pracy, w domu tylko w weekendy; poza tym awaryjnie w domu mogę podkraść trochę śmietanki moich pannic)
Okradasz swoje koty?
MB&Ofelia pisze:Okradam? Jakbym śmiała! Tylko pożyczam kapkę śmietanki
Dyktatura pisze:Ewa L. pisze:Dyktatura pisze:Cieszę się, że wyniki dziewczyn nie są bardzo złe. Te niedociągnięcia w normach bardzo łatwo wam się skoryguje. Niech dziewczynki dalej cieszą się pełnią zdrowia.
Zastanawiam się skąd zagęszczenie krwi u Zuzi. Z tego co czytałam w necie na portalu weterynaryjnym to przyczyną może być np. krwotok albo niedobór żelaza.
Zuzia nie jest kotem agresywnym czy nadpobudliwym ,że mogłaby się zranić i krwawić, zabiegów operacyjnych, porodów czy poronień też nie przechodziła więc raczej o krwotok trudno choć teraz sobie przypominam ,że ostatnio z trzy razy załatwiała się do kuwety ale końcóweczki zostawiała w kuchni pod krzesłem taki właściwie kleksik ze śluzem i raz jak wycierałam była w tym kropelka krwi. To było raz i więcej się nie powtórzyło więc pomyślałam ,że może ciężko jej kupa szła i pękło z wysiłku jakieś naczyńko.
Nic tak czy siak w sobotę idziemy z Zuzią do weta niech skonsultuje wyniki i będziemy myśleć co dalej.
Możliwe, że wtedy pękło jej naczynko. Gdyby to był krwotok to na bank krwi było by więcej.
Zagęszczenie krwi oznacza też to, że ostatnio mamy bardzo ciepło a koty piją tyle co piły choć powinny być nawadniane więcej.
Tak czy siak trzymam kciuki za Zuzieńkę i jej zdrowie.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Nul, puszatek i 18 gości