Marskość wątroby czyli pokaż kotku co masz w środku .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 03, 2017 20:32 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Gosiu ,nie ma o czym mówić :oops:
Tyle że sytuacja mnie nie co poruszyła.
Rozmawiałam z Wandzią ,mówiła że dość często w tamtych okolicach są takie sytuacje ,mnie spotkało to po raz pierwszy ,przynajmniej tam.
Jak pracowałam na Rondzie ONZ to już zbliżając się do DW<Centralnego miałam delirkę ,zaraz spotkam ,zaraz będzie ,jeden ,drugi ,trzeci itd .. bezdomni .
Część z nich niestety alkoholicy wręcz wstanie tragicznym ,upodlenie totalne ,ale byli też tacy którzy stali z boku ,z głowami spuszczonymi ,cicho ,pokornie ,jak by się wstydzili .
Boże jak to bolało.
Najbardziej zapamiętałam kobietę z dobytkiem skrupulatnie poukładanym ,czyściutkim .
Było zimno ,spytała o herbatę ,zabrałam do maca ..tyle mogłam ,nakarmić.. :cry:
a ile razy oddawałam swoje jedzenie .
Bezdomność ,głód to straszna rzecz, :cry:
Teraz tam nie bywam ,a jeżeli to sporadycznie ,co nie znaczy nie widzę =nie ma problemu .
To tak jak ze zwierzętami .

Moje dzieciaki kochają nowy drapak ,traktują go jak drzewo ,biegają po nim w te i we wte ,skaczą ,ścigają się ,warto było się zadłużyć !
Dla nich. :201461
Chyba źle go skręciłam ,bo skrzypi ,muszę nad tym popracować.
Tytek nadal nie gila :201494 ale wiadomo ,boję się cieszyć .
Za to kudeł na antybiotyku ,taki miał kaszel że bałam się czy mi się nie udusi ,już jest lepiej.
Bezdomniaki mają się ok. prawie wszystkie stawiają się na posiłki .
Mam karmę dla p. Mieci ,karmicielki na cmentarzu ,no i sama muszę wybrać się na cmentarz posadzić skalniaki ,może chociaż one troszkę wytrzymają . :roll:

P.Sławek ,któremu kupujemy karmę dla Jego 10 kotów ,po podpisaniu z nami umowy ,nigdy wiecej nie przyniósł kociąt do domu ,chyba coś do Niego dociera .
Nie mówi juz zróbcie ,kupcie ,załatwcie ....jak mnie to złościło ,tłumaczyłam że to nasze ciężko zarobione pieniądze ,nie zróbcie ,załatwcie ...no nie przepadam za Nim :oops: ale kotów mi żal.
Dobrze że nie wywala tych drapaków co tam ustawiłyśmy ,bo te koty nic nie mają :(
Kiedyś znów wrzucę parę zdjęć .

Mam też oczywiście nowe fotki Iziego 8)

Się rozpisałam :mrgreen:
Dobrej nocy Kochani.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie cze 04, 2017 11:06 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Witam ekhm..z rana :wink: ja wciąż po łóżkowemu ,a co tam ,dziś mój dzień Dzień Nicnierobienia :smokin:
Długo się tak nie wytrzyma ,ale trochę jak najbardziej . :wink:
Futra szczęśliwe ,mają mnie tylko dla siebie .

Dostałam fotkę naszego hrabiego ,nie do uwierzenia jaki z niego wyrósł przepiękny kot!
Składa się tylko z ogona i ogromnych złotych oczu.
Pamiętacie maluszka z jedną oderwaną nóżką ? wisiał w tym miejscu tylko strzęp skóry ,a druga oskórkowana ,częściowo paluszki zmiażdżone ,dziura po środku ,ropowica i martwica ..chyba się grzał na silniku i nie zdążył uciec :cry: :cry: :cry:
Nikt mu szansy nie dawał ,a on żyje i po usunięciu zmiażdżonych paluszków ,szaleje na 3 łapkach :1luvu: :201461 :201494 :piwa:
Jest czarny jak noc ,i wygląda jak zjawisko ,do tego sierść ma tak dlugą i puchatą ,pewnie w typie MCO lub Norweski ,zresztą to nieważne.
Wetka.która go adoptowała nie ma słów zachwytu.
Zmobilizuje się i wstawię fotki :oops:

Teraz mam spokój ,spokój wewnętrzny ,gdyby jeszcze ktoś ode mnie adoptował te 3 :cry: :D
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 04, 2017 16:48 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Dorotko wrzuć zdjęcia Iziego, chętnie oglądniemy księciunia.
Czarnuszek trój łapek, dzielny rycerz <3
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie cze 04, 2017 17:42 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

ewan pisze:Dorotko wrzuć zdjęcia Iziego, chętnie oglądniemy księciunia.
Czarnuszek trój łapek, dzielny rycerz <3

Oj tak ,jak on przeżył? prawie się wykrwawił :cry: był taki malutki .
Pamiętam płacz Agnieszki ,jak zobaczyła jego tył...Ona mi wyła do telefonu.
Nic nie rozumiałam .
Łapałyśmy zdrowego kociaka ,ale było ciemno ,on czarny ,puchaty ,walczył z nami jak lew ,a miał z 10/12 tyg.
3 tyg. wcześniej Aga zobaczyła koci domek cały we krwi ,nie można o tym spokojnie myśleć. :oops: :cry:
Czyli twardy gość.

Tęskniący Izi :smokin:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 04, 2017 17:57 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Wow ales mu Ciotka chate załatwiła 8)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie cze 04, 2017 18:17 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Bardzo się cieszę szczęściem Iziego,że jest Panem na włościach ,że zwierzyniec go nie stresuje,że nie musi siedzieć karnie w klatce,ze nie ma już badań. Ciesz się takim życiem kocie jak najdłużej! A Tobie dorciu44 nie zapomnę,że jechałaś przed samą Wigilią,by go uwolnić z tego sznura!

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie cze 04, 2017 18:17 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Ale piękny i szczęśliwy Izi <3 Nikt by nie uwierzył co przeszedł i jak wyglądał dawniej. Dorotko, to dzięki Tobie jest tak jak jest. Jesteś wielka :1luvu:
A czarnuszek miał wielkie szczęście bidulek.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie cze 04, 2017 18:24 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Podobno wszystko jest po coś...i chcę w to wierzyć.

Dziękuję za ciepłe słowa.
Z dumą i radością patrzę na Iziego.
:D
Pewien wet od USG Pan S. od razu widział w nerkach chłoniaka.
Podobno miał prawo ,bo takich nerek dawno nikt nie widział ..ok.
Ale ten sam Pan S. widział dwie prawidłowe nerki u psa który ma tylko jedną nerkę ,druga byłą usunięta...
śmiać się czy płakać?
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 04, 2017 20:32 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

:strach: 8O

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie cze 04, 2017 21:15 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Szczęścia dla Iziego :201461 i dla Czarnuszka :201461 - pamiętam jako tym pisałaś :strach:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie cze 04, 2017 22:12 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

4 bure oseski ,zagłodzone ,zasuszone siedzą u mnie w pudełku.
ok. 2 tyg.
:placz:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 04, 2017 22:42 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

:cry:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon cze 05, 2017 6:02 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Kciuki najmocniejsze żeby się dało uratować
A co z ich mamą? Zaginęła?

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon cze 05, 2017 6:46 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

No właśnie chciałam napisać, że jakby ktoś od Ciebie wziął te trzy, to Ty byś od razu wzięła następne...
Mój błąd. Niezależnie od tych trzech masz następne. Dojdą do siebie? :(

Izi ma tak dobrze... Że też wyskubana wiewiórka tak wcześnie do mnie przyjechała... No nic. Z futrem Kumiko się udało, to i Tuśkę ofutrzę.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon cze 05, 2017 12:15 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

maluchy :(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]