Marskość wątroby czyli pokaż kotku co masz w środku .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 01, 2017 15:10 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Fajne wieści od Ciebie Dorotko :lol: Oby dobry czas trwał i trwał :ok:
Domek Iziego jest taki jak myślałam, fajnie, że są szczęśliwi razem.
Nie chlip dzieciaku :wink: buziaki ode mnie na Dzień Dziecka. Zawsze coś w nas z dziecka zostaje i to jest najpiękniejsze.
A moje sierotki z kartonu mają domek. Wczoraj wieczorem dałam ogłoszenie, pierwszy telefon i BINGO :ok: Państwo przeprowadzają się na moje osiedle za miesiąc, więc będę je miała na oku. Po blisko godzinnej rozmowie wiem, że również dobrze wybrałam, będzie mały piesek ale bardzo kotolubny bo mieszka z koteczką. Wyprowadzają się od córki do której koteczka należy i Pani szuka kotka bo sobie nie wyobraża mieszkać bez. Wprawdzie nie była przygotowana na dwa, ale po konsultacji z mężem oddzwoniła, że nie będzie dzieciaków rozdzielać.

Moje sierotki z kartonu <3 <3 (mam nadzieję Dorotką, że się nie pogniewasz że Ci zaśmieciłam tym postem wątek )
Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw cze 01, 2017 15:56 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Super wiadomości :ok: Ewa gratuluje :D
Wszystkim nam większym i mniejszym ,dwu i czworo nożnym najlepszego :piwa: :D
Wpadły dzieciaki ,no zonk ,Oliwka nie idzie ,zostaje z babcią ,no i tłumacz smarkowi że tacie jest przykro bo cos przygotował .
Na szczęście to już duża dziewczynka i zreflektowała się po paru słowach. :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 01, 2017 23:57 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Jeszcze kiedyś wymyślę jak po tajniacku Kleszcza zwinąć :) Tytek cudny :)
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pt cze 02, 2017 7:18 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

ulvhedinn pisze:Jeszcze kiedyś wymyślę jak po tajniacku Kleszcza zwinąć :) Tytek cudny :)

Życie Ci niemiłe :?: :smokin:

Dałam ciała ,zamawiałam dla Izy Sanabell ,a zamówiłam Joserę :mrgreen: wstydzę się strasznie ,ale i pusty śmiech mnie ogarnia na myśl jaką Iza miała minę kiedy wytaszczyłam pierwszy wór :ryk:
Cały ten tydzień zakręcona jestem jak baranie rogi ,pierw Izi ,potem pseuduchy , w dodatku coś mi rzyga moja exo. :cry:
W poniedziałek, nie w środę ustawię ją do dr.Marcińskiego .
Niech zrobi USG .
Jutro zrobię morfologię.

Dziś mam fuchę u pani RR.aż boję się myśleć co tam będzie po dwóch tygodniach mojej nieobecności ,zbieractwo to straszna choroba :strach:

Marzy mi się wypad do lasu ,tak po nic tz. po oddech ,po radość ,po energię .
Kiedyś obiecywałam sobie że wykrzyczę tam cały swój ból po stracie mamy ,taty ,męża..a dziś wiem że nie zrobię tego bo tak nie umiem ,trzeba trawić w sobie .
I tak nic nie pomaga.

Zaczynam jojczeć :oops: ,więc czas zająć się robotą ,głupie myśli zagłuszyć.
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 02, 2017 7:22 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Kocham Cię Ciotka,
pomyśl co by do mnie w jakąs sobotke na Targi Sniadaniowe wpaśc 8)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt cze 02, 2017 8:25 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Gosiu :1luvu:
I będziemy jeść pyszności ? 8)
Idę już zarabiać na żarełko dla bestii :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 02, 2017 14:50 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Smutno mi bo: P.RR spytała mnie czy zajmę się kotami jak umrze ,nie ,nie zajmę się ,więc niech nie umiera :cry:
Trudno ogarnąć to Jej mieszkanie ,wracam na ostatnich nogach ,nie mam kręgosłupa ,jest tylko ból.

Za to wczoraj dostałam tygodniowy raport od uniżonych Iziego :mrgreen:
Przepraszam ,ale muszę dać Wam do przeczytania .

To już tydzień minął odkąd Izi jest z nami :)
Wygląda na zadowolonego. Jeszcze raz napiszę, że jest bardzo mądry, a do tego ufny i odważny.
Dzisiaj, przy prasowaniu usłyszał fuknięcie pary z żelazka i tylko w pierwszym momencie wziął nogi za pas,
ale od razu się zatrzymał, obejrzał i wrócił, żeby sprawdzić co to!? Powąchał rękę i dał się pogłaskać, usiadł
tam skąd uciekł i obserwował prasowanie do końca :)
Sądzę, że poczuł się już w pełni u siebie, ponieważ polubił budkę (kontenerek) i spędza w niej wiele czasu.
Wie, że to jego enklawa i że nigdzie go już nie wywieziemy. W budce ma pełen immunitet, nie będzie nigdy
z niej wyciągany ani nagabywany - każdy musi mieć takie swoje miejsce, gdzie czuje się bezpiecznie.
Dwa dni temu przy podawaniu smakołyka dziabnął mnie przez przypadek w palec, obok paznokcia, ledwo co,
ale zaczęło się czerwienić i puchnąć i za dwa dni wyszła ropa - mamy więc naprawdę wszystkie lody już przełamane :)
Kot jest cudowny. Spędza dużo czasu na balkonie - zauważył koty sąsiadów. Często upomina się o zabawę i bawi jak
młody kociak.
Co do jedzenia, to wynik testu jest taki, że najlepiej wchodzi kurczak i indyk, więc dzisiaj poporcjowałem udziec
z indyka i już się mrozi. Zaskoczyło nas, że najmniej smakował mu boczek, za którym Wega wprost przepadała,
ale to w sumie dobrze, bo wieprzowina nie jest najlepsza. Ranek zaczyna od pierwszego śniadania - mokra saszetka,
później drugie śniadanie - mięsko i w ciągu dnia jeszcze dwa razy mięsko lub renal mokry, a do tego suche w misce
i od czasu do czasu smakołyk, który podajemy z ręki, tak jak lubi, ale tylko smakołyk tak dajemy.
Dzisiaj rano ośmieliłem się spać do 6:20, więc Izi wskoczył na stół i zaczął robić pazury na naszych podkładkach słomkowych,
taki cwaniak!
Przepraszam, że się tak rozpisałem, ale w ramach podsumowania pierwszego tygodnia chciałem przekazać garść informacji
i zapewnić, że Izi jest bezpieczny i zaopiekowany pod każdym względem.

:1luvu: :201494

Wiecie co czuje jak czytam? taką nie opisaną radość ,ulgę ,szczęście i przeogromną sympatię do tych ludzi.
Oby tak dalej :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 02, 2017 16:31 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Cudownie, tak jak miało być :ok: :201461 :1luvu:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pt cze 02, 2017 17:40 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

W sumie to ja też chcę być adoptowana przez Pańciostwo Iziego. Suuuper ma!
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Sob cze 03, 2017 4:51 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Dorciu znalaznalazłaś kolejny cudowny domek :1luvu:
A ja jestem w trasie do Krakowa: )

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Sob cze 03, 2017 6:57 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Słupek pisze:W sumie to ja też chcę być adoptowana przez Pańciostwo Iziego. Suuuper ma!

O, to to ... dobrze mówisz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob cze 03, 2017 7:00 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

dorcia44 pisze:Smutno mi bo: P.RR spytała mnie czy zajmę się kotami jak umrze ,nie ,nie zajmę się ,więc niech nie umiera :cry:
Trudno ogarnąć to Jej mieszkanie ,wracam na ostatnich nogach ,nie mam kręgosłupa ,jest tylko ból.

Dorciu, powiedz P.RR, że nie ma zgody na odchodzenie z tego świata dopóki nie dostanie takowej od Ciebie na ... piśmie :mrgreen: :mrgreen:
A jak będzie myśleć o śmierci, to jej podrzucisz jeszcze ze dwa koty ... od razu głupoty jej wylecą z głowy :wink:

pozdrawiam cieplutko :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob cze 03, 2017 9:04 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Elu ,tyż tak mówię :mrgreen:
Ja już w pracusi . :D
W drodze już na pl.Zbawiciela zaczepia mnie chlopak ,prosi tylko żebym nie uciekala bo On nie chce pieniędzy,jest głodny. :cry:
Wszystko że mnie odplynelo ,taki wewnętrzny ból. Poszliśmy do sklepu ,ja trzymałem koszyk On pakowal co chwile zerkajac na mnie czy jeszcze może.
Stałam uśmiechając się do Niego ,a w duchu wszystko łkało.
Zapłaciłam również z uśmiechem,przecież nie powiem ..chłopak ja rencistka dorabiam sprzątaniem mieszkań .
Chciała bym żeby znalazł pracę żeby już nikt nigdy nie był głodny i bez dachu nad głową.
Jest mi tak smutno tak źle.
Idę miziac nasze białaczko we.
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 03, 2017 9:38 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Jakie to szczęście że mam tą pracę :201494 :201494
Zaczęłam myśleć o tym co było...gdyby nie Wy nie wygrzebala bym się po śmierci męża,nie stanęła bym na nogi .Pochłonęła by mnie nicość. :oops:
Ten chłopak wszystko we mnie poruszył :oops:
Ja tu pitu pitu,a odkurzacz czeka :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 03, 2017 14:28 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Dorciu podzielimy się kosztami nakarmienia młodego ;)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

[poprzednia][następna]