Bytomskie Łobuzy cz.11 - zdj str 11 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 31, 2017 16:22 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Przeczytałam z zapartym tchem!
Jestem dumna ze mam taka koleżankę :smokin:
Co tam fotograf za rogiem, Klaudia to jest cos :smokin:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt mar 31, 2017 16:26 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Moli25 pisze:Przeczytałam z zapartym tchem!
Jestem dumna ze mam taka koleżankę :smokin:
Co tam fotograf za rogiem, Klaudia to jest cos :smokin:

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 31, 2017 19:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Ja też jestem fotografem za rogiem ;) Ale dziękuję :)

Wczoraj jak wracaliśmy tj wyjeżdżaliśmy dopiero z Krakowa koło 21 to przed nami wyjeżdżało też PORSCHE z Bytomia :mrgreen: Nas cieszy wszystko co poza Bytomiem jest Bytomskie, a szczególnie Porsche :ok: :1luvu:
Obrazek

Na koniec dnia, jak już znowu znaleźliśmy się w hipsterskiej knjpie wszyscy i dołączył do nas m. i było zebranie przy biesiadowaniu, to pozwoliłam sobie na zwycięskiego drinka w końcu - margarita- to na kieliszku to sól. Kurde, jakie to było dziwne, ale jakie dobre!
Obrazek

W trakcie tego posiedzenia i kolejny raz oglądania moich zdjęć ktoś wylał na nie piwo :mrgreen: Zostały ochrzczone :ok: A na zdjęciu suszenie :ryk:
Obrazek

W takim miejscu, kompleksie wielu rozpadających się budynków, zostały stworzone hipsterskie puby i trzeba powiedzieć, że wyglądało to megaa. W środku właśnie nad tym pubem ten fotograf młody otworzył studio - całkowite przeciwieństwo mojego. Raz że 2 razy większe to on miał wszystko na czarno, a ja mam wszystko na biało :D I to jego przecudne zdjęcia:
Obrazek

Wczoraj wjeżdżałam też z zupełnie innej strony do Krakowa - wzdłuż Wisły, choć słabo było ją widać z auta, ale jaki ten Kraków urokliwy od tamtej strony i zobaczyłam Wawel :) Więc i Wam przywiozłam choć tyle ;)
Obrazek

A jutro znowu jadę do Krakowa w sobotę i w niedzielę, na fotografię mody. W niedziele jedzie m. Już dzwonili i zapraszają mnie na ekskluzywne zajęcia, bo będą tylko dwie osoby przez dwa dni - ja i jakiś chłopak. Więc prowadzący, sprzęt, modelka i co tam wymyślą - wszystko do naszej dyspozycji :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt mar 31, 2017 19:50 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Klaudia pamiętaj! Teraz bedziesz miała duzo wiecej pracy, ale zabraniamy Ci zapominania o Nas o forum :twisted:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt mar 31, 2017 20:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Martuś proszę Cię :D

klaudiafj

Post » Pt mar 31, 2017 23:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 01, 2017 7:12 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Dzien dobry :) ja juz jade do Krakowa. Jestem juz spozniona 30 min :/ w Katowicach dzis szal. W kolejce 30stu ludzi! A wczesniej nie bylo nikogo. Kolejny autobus odjechal pelny a zawsze jechalam w prawie pustym. Do tego w Katowicach pelno chinczykow.
Dzis ludzi powalilo na ten Krakow. Slonce wyszlo i wszyscy jada do Krakowa.
Milego dnia :)

klaudiafj

Post » Sob kwi 01, 2017 7:19 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

klaudiafj pisze:Dzien dobry :) ja juz jade do Krakowa. Jestem juz spozniona 30 min :/ w Katowicach dzis szal. W kolejce 30stu ludzi! A wczesniej nie bylo nikogo. Kolejny autobus odjechal pelny a zawsze jechalam w prawie pustym. Do tego w Katowicach pelno chinczykow.
Dzis ludzi powalilo na ten Krakow. Slonce wyszlo i wszyscy jada do Krakowa.
Milego dnia :)

moze jadą sprawdzić jak to jest z tym smokiem o którym całą zimę pisali?

powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob kwi 01, 2017 7:45 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Dziekuje :) troche sie krepuje, bo jest jeszcze tylko jeden chlopak na zajeciach. Dziwnie tak. Bede musiala byc ciagle aktywna bo nie da sie zniknac w tlumie i odpoczac ;)

Widoki po drodze zachwycają, zapieraja dech doslownie.

A co z tym smokiem? Jutro jade z m. do Krakowa na ostatnie juz zajecia i potem bede szla na Wawel odwiedzic smoka :)

klaudiafj

Post » Sob kwi 01, 2017 7:48 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Klaudia, ogromne gratulacje!
Zdjęcia kotów super. Mnie urzekła średnio zadowolona Marysia przytrzymywana rękami w brązowych rękawach. Jak ja dobrze znam tę minę.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Sob kwi 01, 2017 8:10 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

klaudiafj pisze:Dziekuje :) troche sie krepuje, bo jest jeszcze tylko jeden chlopak na zajeciach. Dziwnie tak. Bede musiala byc ciagle aktywna bo nie da sie zniknac w tlumie i odpoczac ;)

A co z tym smokiem? Jutro jade z m. do Krakowa na ostatnie juz zajecia i potem bede szla na Wawel odwiedzic smoka :)

chodziło mi o smog :mrgreen:
nie słyszałaś ,ze w Krakowie nie ma czym oddychać?
Obrazek

mir.ka

Post » Sob kwi 01, 2017 23:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

megan72 pisze:Klaudia, ogromne gratulacje!
Zdjęcia kotów super. Mnie urzekła średnio zadowolona Marysia przytrzymywana rękami w brązowych rękawach. Jak ja dobrze znam tę minę.

Dziekuje bardzo :201494 Marysia jest naprawde mistrzem min :)

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:Dziekuje :) troche sie krepuje, bo jest jeszcze tylko jeden chlopak na zajeciach. Dziwnie tak. Bede musiala byc ciagle aktywna bo nie da sie zniknac w tlumie i odpoczac ;)

chodziło mi o smog :mrgreen:
nie słyszałaś ,ze w Krakowie nie ma czym oddychać?

Ahah :) ten smog :mrgreen: przyznam, ze nie widzialam, ale bus byl duszny :/ moze od mojej strony, bo jechalam po stronie slonca.

W Krakowie bylo super! Na zajeciach bylam tylko ja i kolega z kursu, wiec z prowadzacego wyciągnęłam wszystkie nawet najdrobniejsze niuanse. Jutro mamh caly dzien sesje z modelka, wizazytka i stylistka i w studiu a potem w lofcie indiustralnym.

Wg mnie najszybciej sie biega w Krakowie. Tam starczy wyjsc na chodnik i juz sie biega jak na autostradzie. Wszedzie biegiem! Dla mnie to jest najszybsze miasto i jest tam najwiecej turystow.
Dzis bylo do tego milion ludzi i taki upał, ze ludzie chodzili w bezrekawnikach.

Jutro jade autem z m. On bedzie zwiedzal jakies forty a ja ide na zajecia.

Jak wracalam to na autostradzie byl karambol a pol godziny dalej - pozar lasu gaszony przez wiele strazy pozarnych.

Dobranoc wszystkim :****

klaudiafj

Post » Nie kwi 02, 2017 5:50 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie kwi 02, 2017 6:52 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Jesteś szczęśliwa! :ok:
Bardzo się cieszę. :D Miłego dnia i dalszych sukcesów. :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pon kwi 03, 2017 19:21 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 11 - zdj str 11 :)

Cześć :)

W poniedziałki zawsze dogorywam przy biurku po weekendzie, a dziś od rana burza mózgów, że aż musiałam się napić wina w połowie dnia żeby zwolnić serce ;)

W Krakowie wczoraj było przecudnie. Zawsze w piękną weekendową pogodę jest tam milion ludzi, ale w ten weekend było miliard chyba. Cały trawnik przy Wiśle pod Wawelem zajęty przez piknikujących ludzi z całego świata! A że rynek cały nie runął pod tym tłumem ludzi, to jestem pod wrażeniem. Przez Grodzką, na której znajduję się Akademia Fotografii, ledwo można było się przepchać.

Na zajęciach z fotografii mody mieliśmy prawdziwa modelkę wynajęta z agencji - chudziutka, przepiękna, ale jak pozowała to WOW - TOP MODEL! Było nas dwoje - ja i kolega. Zdjęcia zrobiliśmy niczym Tyszka. We dwoje łatwiej było pracować, nawiązać kontakt z modelką i takie tam. Zauważyłam, że portafię już pracować z modelkami, co bardzo mnie cieszy, choć z początku byłam skrępowana mocno, bom nie godna fotografować takiej TOP MODEL, ale potem popłynęłam w tany i piękne kadry, a słowa - pięknie, teraz głowa w prawo, do słońca, w stronę okna, niżej broda, przyjemny wyraz twarzy, rozchyl usta, ręce inaczej...haha przychodziły już całkiem naturalnie. Czekam właśnie - kolega zgrywa zdjęcia :)
Była też wizażystka i różne stroje.
Ponieważ wszyscy byliśmy prawie różnym wieku to zabawa była przednia.
Fotograf, z którym mieliśmy zajęcia, wow! wybitny Oooo
Sesja była wpierw w studio, potem w zniszczonych "poprzemysłowych" wnętrzach i na końcu na dworze, przed tymi budynkami.
Nauczyłam się ogrom rzeczy, teraz to tylko stosować u siebie :)

To już koniec na razie mojej przygody z Akademią Fotografii w Krakowie - było megaaa warto! Teraz zaczynam przygodę z Krajowym Cechem Fotografów :) I zobaczymy jak to będzie :)

Może i dobrze, że koniec tej przygody, bo z każdych zajęć wracam z listą rzeczy do kupienia :ryk: a te rzeczy kosztują po kilkaset złotych za jedną :201416

Do tego siostra otwiera działalność, wynajęła lokal i teraz będzie działać "na swoim", co dla mnie jako fotografa stwarza dodatkowe opcje :)

Dwie słabe fotki z tel:
Rynek:
Obrazek
Z jadącego auta:
Obrazek

I lepsze też z tel ;)
Widoczek z busa na autostradzie A4:
https://www.instagram.com/p/BST7m0Flgky ... =klaudiafj

Widok z okna Akademii Fotografii z korytarza na podwórko:
https://www.instagram.com/p/BSWtKhflklt ... =klaudiafj

Dziewczynka zaglądająca przez szybę do sklepu z ubraniami:
https://www.instagram.com/p/BSZffbPFd0z ... =klaudiafj

Też a auta - moda!
https://www.instagram.com/p/BSbSeUKFfpt ... =klaudiafj

No, a tak mało o kotach ostatnio jest, ale trochę zaniedbałam małe, bo ten miesiąc był intensywny i ja w rozjazdach. Tośka wyje znowu, ale też często się z Marysią bawią i wietrzą futra w oknie. A dziś zrobiłam im zamówienie na jedzonko w zoo+ i dostaną też smakołyczki smaczne :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]