ewa_mrau pisze:iza71koty pisze:[...]Nie maluje od ponad 3 lat.
O rany,
Izusie, to zacznij!
nic tak nie odstresowuje, jak pędzel i nietknięta powierzchnia płótna
chociaż pierwsze podejście do tej białej, dziewiczej płaszczyzny, zawsze napawa mnie lękiem
iza71koty pisze:Nie wiem moze jestem zbyt wymagajaca w stosunku do swoich prac, moze trochę talentu mam za mało.
zawsze się będziemy bać, czy aby się spodoba
a talent ma każdy, jeno trzeba pokonać strach przed pierwszym maźnięciem...
iza71koty pisze:Moze żle znosze zapach terpentyny i farb olejnych.
to maluj akrylami!
... chociaż to nie to samo, wiem
iza71koty pisze:[...]Dziękuję że Ci sie podoba.

uwielbiam szarości
do tego dodaję jakiś kontrastowy kolor, najczęściej pomarańczowy
i też zamalowywuję brzegią
---
zaczęłam malować małe formaty
schną
niedługo zrobię bazarek
---

Może zacznę.

zobaczę.Chyba brakuje mi motywacji.

Poniosłam klęskę na ostatnim Bazarku.Wystawiłam dwie prace i wtedy jak na złość żadna się nie sprzedała.
Wtedy miałam też przerwę w malowaniu.Miałam nadzieję ze coś się sprzeda jak wczesniej.Wczesniej chyba miałam farta bo sprzedałam wszystko.Kilka moich prac ma agiag.
Ale tym razem poszło żle.Uznałam że nie mam talentu i dałam sobie na razie spokój.
Jedna z tych prac wisi sobie u mnie.Juz sie do niej przyzwyczaiłam.Nie uważałam ja za całkiem kiepską ale.....poniosłam klęskę.
Jak znajdę chwilkę w nocy to Ci ją tutaj pokażę.
Inna duży format to juz zabytek.Powstała w 1994 roku.Młodziutka jeszcze byłam.
Pokaże Ci sama ocenisz czy jest sens......
Wiem że malowanie bardzo odstresowuje.

Jesteś wtedy w innym świecie.Odpoczywasz.Ja musiałam to robić w nocy jak już koty spały żeby mi nie latały nad głowa i nie kłaczyły farb ale lubiałam to robic.
Potem już nawet nie używałam terpentyny tylko oleju do czyszczenia pędzli.Zeby mi nie śmierdziało.Ale akryl.....nie to zupełnie nie dla mnie.Nie ta klasa.
Co do gustu mamy podobne.

Uwielbiam czernie, szarości, błękit Paryski, czerwień karminową.I dokładnie jak piszesz musi być jakiś mały kontrast najlepiej czerwony albo taki który jest szczegółem a zwróci uwagę.
No to czekam z niecierpliwoscia na Twoje prace

na Bazarku.