tom 7. Sabinka Szara i Leon II

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 22, 2017 11:27 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Juz przestałam się czemukolwiek się dziwić. Zanosze miseczki tam gdzie chca jeść. Na szczęście jakoś na ogół jest to kuchnia - parapet, dywan pod stołem, to tu , to tam.. W Opolu ostatnimi czasy jadły tylko w pokoju . Ale jak mi zależy żeby zeżarły konkretne jedzenie to często po prostu z ręki. Gdzieniebądź. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 22, 2017 11:42 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Ja musze dawac kazdemu w innej misce, bo cholera dzis mi sie pomylilo i juz nie wiem, ktore jest ktore :roll:

Leonek sie bawi, widac?
https://www.facebook.com/Sabinkowo-Leon ... page_panel
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lut 22, 2017 12:18 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

zuza pisze:Jak mnie te koty denerwuja, wrrrr.
Sniadanie. Leon jedzenie z proszkami w kuchni, Szara na lozku. Leon troche pojadl i zakopal. Szara nie chce jesc. Glaszcze, prosze, poszla sobie. Do kuchni, jesc jedzenie Leona. Zamieniam miseczki. Nie, ona swojego nie chce, chce jego. Ja piernicze. Teraz ona je swoje w kuchni a on swoje na lozku. Na przemoian je i zakopuje, potem znowu je i zakopuje.
Traf za nimi....

:ryk:
Zuza, doczytałam.
Zagnieżdżę się w Twoim wątku jeśli pozwolisz bo muszę no po prostu muszę kibicować Leonowi. No cuudny jest po prostu :1luvu: Może Białłeństwo was spiknęło? Maczała łapkę? :wink:
On jest taki szczęśliwy .... to tak widać... Jego szczęście daje Tobie szczęście wiem. Kciukasy oczywiście za całokształt jeśli chodzi o zdrowie, wiadomo.
Maję przyszłam o obejrzeć, śliczna sunia z niej była :D i tak wsiąkłam trochę w Twoim wątku :)
No i Fragonard na ścianie, mój ulubiony obraz :love:
Przymierzam się do zakupu już kilka lat :lol: Kupiłam komuś na prezent a dla siebie ciągle jakoś tak nie mogę, zawsze coś pilniejszego :wink:
Co do cieszenia się chwilą obecną, to jest bardzo ważne! Wiem o tym i staram się. Myślimy o przeszłości o przyszłości - bliższej i dalszej a życie obecne? czasami jakby przez to nie istniało. Staram się ale nie zawsze to wychodzi :(
Tak o tym piszę bo właśnie nabyłam książkę o tym temacie (tak myślę) Jeszcze jej nie czytałam, świeżynka jeszcze ciepła, może w weekend znajdę czas.
Cytuję "z tył" - "Jak wiele czasu spędzasz na rozmyślaniach o przeszłości albo rozpamiętywaniu błędów przeszłości i zadręczaniu się nimi? Czy znajdujesz w ogóle czas, by delektować się chwilą obecną?
W niniejszej książce Simon Parke, za pomocą inspirujących historii oraz prostych ćwiczeń, nauczy cię jak poświęcić zaledwie 1 minutę dziennie, wyraźniej spojrzeć na świat, wrócić do teraźniejszości i w niej pozostać. (...)
Inspirujaca i praktyczna - Ta książka jest dla każdego kto chce zacząć żyć od nowa, pozbyć się blokad i frustracji.
Tytuł "Minuta uważności". 60-sekundowe ćwiczenia MINDFULNESS dla świadomego życia".

Czy jest ciekawa? Czy pomaga? Cy coś daje? nie mam pojęcia. Na razie. Ale muszę pracować nad tym o czym pisałam dlatego ją kupiłam (przypadkiem, nie że szukałam czegoś o tym) Ale to co piszą o niej to jakby dla mnie, a że przypadków nie ma to pewnie miała trafić w moje łapki :wink: Potrafię martwić się lata, lata naprzód, szczególnie co będzie z małą :( co z nami jeśli TZ-ta zabrakłoby... itd. itp. Pracuję nad tym, ale może tu znajdę jakąś pomoc dodatkową.

Proszę miznąć od cioci Leona i Szarą :)
Ostatnio edytowano Śro lut 22, 2017 13:35 przez Nelly, łącznie edytowano 1 raz

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro lut 22, 2017 12:23 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Zuza, gdzie można kupić taką zabawkę którą bawi się Leonek?
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Śro lut 22, 2017 12:48 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Ja też chcę wiedzieć, ja też!
Myślę, że mój Putiś byłby zachwycony :D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lut 22, 2017 13:44 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Ta akurat zabawka przyjechala z USA i dostalam ja w prezencie, ale...
mam wrazenie, ze i u nas ja gdzies widzialam.
O!
https://animalia.pl/ferplast-predator-z ... oly/30309/
moze gdzies jest tansza, trzeba poszukac.

Buziaki przekazane.

Mindfulness cwiczylam z Andym Picombem :) Swietny facet jest, exmąż mnie zarazil :)
Pomaga mi sie odprezyc w chwilach niefajnych, przetrwac np. rezonans bez problemu.
A delektowania sie chwila nauczylo mnie... szczescie. Kiedys, kiedy spadlo na mnie po raz pierwszy takie wielkie. Wtedy oddawalam sie mu w calosci. Niestety trwalo niecaly rok i tyle.
Ale czego mnie nauczylo to moje :) I teraz umiem juz.

zuza

Post » Śro lut 22, 2017 13:56 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

zuza pisze:Ta akurat zabawka przyjechala z USA i dostalam ja w prezencie, ale...
mam wrazenie, ze i u nas ja gdzies widzialam.
O!
https://animalia.pl/ferplast-predator-z ... oly/30309/
moze gdzies jest tansza, trzeba poszukac.

Poszukam. Będzie miał Putek prezent na urodziny :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lut 22, 2017 21:11 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

widać :)
śliczny on :1luvu:
PiS zawierzył Polskę Matce Boskiej
Matka boska na ratunek przysłała Tuska
:smokin:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro lut 22, 2017 23:19 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Slodziak jest, ale jak napada na Szara to Gałgan jest ;) A jak sie przymila to Gałganek ;)

zuza

Post » Czw lut 23, 2017 13:26 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Hej :)
Super ta zabawka :D Może też ją kupię kotom, widać że Leonkowo się podoba :)
Ja też zanoszę jedzonko tam, gdzie kotek siedzi, ale czasem muszę latać z miskami za kotem, bo on stwierdza, że to że tam siedział jest już nieaktualne, bo jeść będzie gdzie indziej, tylko że sam nie wie gdzie - no to latam jak ta głupia, grunt żeby było zjedzone :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lut 23, 2017 13:48 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Jak kiedyś opowiedziałam wetowi, ze tak latam za Morelą, no bo przecież ona stara, chora i w ogóle , to powiedział 'ale ona ma zabawę, jak tak pani za nia lata' :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lut 23, 2017 14:04 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Hah :D moja wetka też nie wykazywała zrozumienia, kiedy jej opowiadałam, że otwierałam 3 karmy na raz, bo koty lubią różnorodność. Jej mina mówiła wszystko, a na głos tylko powiedziała - bo sama tak nauczyłam i że koty wcale nie muszą mieć 20 karm na dzień :ryk: A tam! nie zna moich kotów i nie wie jak mnie terroryzują i udają przymierające z głodu nad jednym rodzajem jedzenia. A jak mi się kot przekręci przy misce to będzie, że go zagłodziłam. A sama mówi, że kot w żadnym razie nie może mieć głodówki, bo mu trzustka wysiądzie. Więc może wysiąść po połowie dnia... kto wie, lepiej dmuchać na zimne. Więc ulegam szantażom emocjonalnym :mrgreen:

Choć mąż mnie czasem ochrzaniał, że ja wciskam jedzenie kotom nawet na spaniu :D Że np Marysia śpi a ja jej wciskam jedzenie. No, ale jak jej nie dam, a inne dostaną, to jeszcze gotowa pomyśleć przez sen, że faworyzuje innego kota i zaś się wyliże na złość, a ja potem będę robić setki badań, że znowu może jej coś jest. Ta moja Marysia to mnie kiedys wykończy :D

klaudiafj

Post » Czw lut 23, 2017 14:24 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

Moje mowia, ze przy chorym kocie trzeba robic wszystko, byle jadl ;) Pewnie same na kolanach za swoimi lataja :P

zuza

Post » Czw lut 23, 2017 14:39 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

A tak tak to też :) Moja wetka też mówi, że jak chory to może jeść wszystko, byle by jadł. Ale jak zdrowy to ma nie cudować :mrgreen:

klaudiafj

Post » Czw lut 23, 2017 15:04 Re: tom 7. Sabinka Szara i Leon(idas)

:ryk:
Dobrze, że to forum pełne zrozumienia jest ...

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]