Felidae już jest :) -Warszawiacy prosze o kontakt papu czeka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 20, 2005 9:31

Kate23 pisze:moni_citroni: a puszki Eagle Pack jaką mają postać - pasztetu czy kawałków mięsnych? Jak one według Ciebie wyglądają?

Ja właśnie zamówiłam suchą karmę EP, ale po przeczytaniu m.in. tego tematu zaczęłam się zastanawiać, czy dobrze zrobiłam? A może lepiej anulować to zamówienie? Czy faktycznie ta karma jest warta tego całego zachodu? Może tu mi ktoś odpowie? :wink:

Co do Felidae to myślę, że też byłabym chętna. Podoba mi się jej skład. Tylko, czy w końcu jest ona dostępna w Polsce, czy można ją zamówić jedynie z zagranicy? Poprostu chciałabym przerzucić mojego Gucia na jakąś konkretną, porządną i dobrej jakości karmę, a nie ciągle mu ją zmieniać... :roll:

Aha, a skąd można otrzymać próbki tej Felidae? Bo wolałabym najpierw sprawdzić, czy mój maluch będzie w ogóle chciał to jeść.

wiesz Kate ja myśle ,że ten EP ,który jest już w polsce to nie jest jeszcze ta najzdrowsza karma. Popatrz na skład.jest tam już karma dla psów ze słówkiem "holistic " w nazwie i faktycznie nie ma tam ,zadnej soii, kukuryczy itp.

Felidae na razie można tylko z zagranicy zamówić, ale facet wygląda na bardzo konkretnego . na pwno będzie sukcesywnie dosyłał. Można też na spółę zamówić wieksze ilośći ( do 20 kg w paczce - bo wtedy bez opłaty celnej) i jakoś podzielić sie kosztami przesyłki.Jesli chcesz podam ci maila do gościa, na pewno wyśle Ci próbki. Z tym ,ze jak już pisałam podobno jest czasem spory problem z przestawieniem kota na karme która nie zawiera cukru i tym podobnych polepszaczy smakowych. ( on sam podobno .swoją kicie przestawiał miesiąc) . Ja jeszcze może skonsultuje z wetem czy faktycznie zmiana karmy będzie miała spory wpływ na zdrowie mojego kiciora. Jeśli istotnie tak jest to raczej w to pójde. jakoś nei wierze ,zeby Rysiek miał 9 żywotów, a nawet jeśłi tak to na tym jednym szczególnie mi zależy :wink:
Prawdziwy dżentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazk ... hichraszek - zapraszam do lektury

pstryga

Od: Pon sie 23, 2004 15:32

Post » Śro kwi 20, 2005 13:40

Eagle Pack ma forme wilgotnego pasztetu, drobno zmielonego.
Dlatego nie bylam pewna czy Paskudom bedzie to smakowac - sa wielbicielami kawalkow ;)

A o "kawalkach miesnych" slyszalam juz wiele razy, ze sa wypelnione soja i innymi smakowitosciami - jakos to sie musi trzymac kupy :roll: ..
No i do tego sosik pelen aromatow i barwnikow....

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro kwi 20, 2005 18:41

Dzięki Wam za odpowiedzi :wink:

Pstryga, jeśli możesz podać mi e-mail do tego faceta to świetnie :) W takim razie będę czekała :wink:
Tak też podejrzewałam, że ten EP dostępny w polsce nie jest najlepszy... A jak myślisz, czy warto go kupić? Już złożyłam zamówienie, ale jeszcze nie zapłaciłam... cały czas się waham, czy warto, czy nie. Odpowiedzi nadal od nich nie otrzymałam odnośnie ilości mięsa w EP... :?

Można też na spółę zamówić wieksze ilośći ( do 20 kg w paczce - bo wtedy bez opłaty celnej) i jakoś podzielić sie kosztami przesyłki.

Jak by co to ja się na to piszę :D

Ja jeszcze może skonsultuje z wetem czy faktycznie zmiana karmy będzie miała spory wpływ na zdrowie mojego kiciora.

Ja z moim wetem nie mam co na te tematy rozmawiać, bo on (i nie tylko) uważa, że Eukanuba jest najzdrowsza, najlepsza i w ogóle naj... no a jak by miało być inaczej, przecież oni ją sprzedają i propagują na wszystkie możliwe sposoby... A według mnie, Eukanuba, Lams są przereklamowane! Wcale nie są takie dobre za jakie się je uważa...

Moni-citroni, zapytałam o tą postać, ponieważ mój Gucio strasznie nie lubi takich delikatnych pasztetów :roll: i w razie czego, gdyby puszki tej karmy pojawiły się w polsce to poprostu chciałam wiedzieć, czy warto ryzykować kupnem ich :wink:
Co do tych "kawałków mięsnych" to zgadzam się z Tobą, ale tak szczerze mówiąc to w pasztetach też nie wiemy, co się tak naprawdę znajduje, a zmielić można wszystko :wink: Jeśli chodzi o karmę w puszeczkach to najlepiej lubię widzieć w nich gotowane, bialutkie mięsko tak jak np. w Shiny Cat albo Miamorze :) Lubię dokładnie widzieć, co jest w środku :)

To jeszcze raz mówię, że jakby co to ja jestem chętna na Felidae i Pstryga, czekam na ten adres e-mail :wink:

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Śro kwi 20, 2005 20:09

Kate masz PW :D
Prawdziwy dżentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł

pstryga

Post » Śro kwi 20, 2005 20:42

Thanks! Już odebrałam :D

Kate23

Post » Śro kwi 27, 2005 16:15

właśnei dostałam próbki Felidae. musze przyznać że jakoś trk dziwnie pachną, jakby ziołami... Rysiek sie na to rzucił..... 8O Nie wiem czy to kwestia znużenia Biomillem,... wydaje mi sie to dziwne bo biomill ma bardziej mięsny zapach. w kazdym razie próbka starczy na jakieś 4 dni karmienia to sie przekonamy...

pstryga

Post » Śro kwi 27, 2005 16:40

Pstryga, ja bym była chetna na tą karme.
O której dzwoniłaś wieczorem? bo mi "mówi", ze nie ma takiego numeru.
Jeśli mozesz, bardzo Cie prosze o przesłanie mi na PW maila tego Pana.
I jeszcze jedno, w linku, który podałaś, jest napisane, ze dostawa bezpłatnie - rozumiem, ze chodzi o ta druga karmę?

anafly

Od: Śro lip 21, 2004 18:06

Post » Śro kwi 27, 2005 16:54

anafly pisze:Pstryga, ja bym była chetna na tą karme.
O której dzwoniłaś wieczorem? bo mi "mówi", ze nie ma takiego numeru.
Jeśli mozesz, bardzo Cie prosze o przesłanie mi na PW maila tego Pana.
I jeszcze jedno, w linku, który podałaś, jest napisane, ze dostawa bezpłatnie - rozumiem, ze chodzi o ta druga karmę?

Wiesz sprawa jest troche dziwna, bo ten nr na owej stronce to nr do niemiec lub szwajcarii ,nie ważne z resztą. Jest to zresztą stronka dla polaków mieszkających w szwjacarii, dlatego po polsku... ja napisałm do faceta maila i podałm swój nr telefonu. Odzwonił pare godzin póżniej, bardzo zdziwiony ,ze dostał maila w jezyku polskim i od osoby , która w Polsce mieszka. Powiedziął,że jestem pierwsza Polką z Polski, z którą rozmawia. Tak wiec bezpłatna dostawa odpada , warunki z resztą wkleiłam parę postów wyżej. z tego wszystkiego zapomniłam zapytac weta o karmy holistyczne ale niebawem to uczynię i od tej opinii uzależniam czy będę ją zamawiać czy nie. Ale przyznam ,ze skład mi zaimponował.

pstryga

Post » Śro kwi 27, 2005 17:03

tak myslałam, ze to nr nie z Polski.
Skład mi tez zaimponował, więc pozostaję z prosbą o przesłanie mi maila tego Pana na PW i z checia, jakby co dołączenia sie do zamówienia:)
Pozdrawiam,

anafly

Od: Śro lip 21, 2004 18:06

Post » Śro kwi 27, 2005 19:26

A ja jeszcze czekam na próbki :wink: Podobno paczka nie powinna iść dłużej niż tydzień :) Ale wiecie co, zastanawia mnie, dlaczego Canidae (dla psów) jest tańsze od Felidae (dla kotów), skoro są to karmy tej samej jakości? :?
Skład mi też zaimponował!

No i czekam również na próbki Eagle Pack :wink:

Kate23

Post » Śro kwi 27, 2005 21:27

Kate23 pisze:A ja jeszcze czekam na próbki :wink: Podobno paczka nie powinna iść dłużej niż tydzień :) Ale wiecie co, zastanawia mnie, dlaczego Canidae (dla psów) jest tańsze od Felidae (dla kotów), skoro są to karmy tej samej jakości? :?
Skład mi też zaimponował!

No i czekam również na próbki Eagle Pack :wink:

karmy dla psów sa zawsze tańsze od kocich. I mają jednak inny skład. Koty np potrzebują wiecej białka niż psy.

Anafly zaraz podeśle adres

pstryga

Post » Śro kwi 27, 2005 21:54

pstryga pisze:karmy dla psów sa zawsze tańsze od kocich. I mają jednak inny skład. Koty np potrzebują wiecej białka niż psy.

Tak, ale Canidae jest tańsze np. od Eukanuby (nawet tej psiej), podczas gdy cena Felidae jest do niej zbliżona... dlatego mnie to zastanowiło, tymbardziej, że to nie jest mała różnica - np. 9 kg Felidae kosztuje 216 zł, a 9 kg Canidae 114 zł.

Kate23

Post » Śro kwi 27, 2005 22:02

Kate23 pisze:
pstryga pisze:karmy dla psów sa zawsze tańsze od kocich. I mają jednak inny skład. Koty np potrzebują wiecej białka niż psy.

Tak, ale Canidae jest tańsze od np. Eukanuby (nawet tej psiej), podczas gdy cena Felidae jest do niej zbliżona... dlatego mnie to zastanowiło, tymbardziej, że to nie jest mała różnica - np. 9 kg Felidae kosztuje 216 zł, a 9 kg Canidae 114 zł.

ja nie porównywałabym cen kocich i psich karm bo to zupełnie inne karmy. natomiast faktycznei zauważyłam ,ze karma bez kosztów przesyłki wychodzi faktycznie o wiele taniej niż karmy premium dostępne na polskim rynku. Ale myśłe ,że tu trzeba by porównać ceny tych samych karm co u nas sa dostępne z cenami w szwajcarii. Mogą być faktycznie o wiele tańsze.

pstryga

Post » Sob kwi 30, 2005 0:06

zdecydowałam sie zamawiam Ryśkowi i przechodzimy na felidae.

Z dotychczasowych obserwacji - karma jedzona jest z apetytem choć znikają bardzo niewielkie ilości, . Rysiek zjada tego mniej wiecej o połowę mniej niz Biomillu. Qupki eleganckie . Podobno można dłużej przechowywać w szczelnych opakowaniach w chłodnym i suchym miejscu. karma konserwowana jest wit C i E. miecha w tym jest 60 % , przy czym 32% stanowi kurczak , reszta to pozostałe 3 rodzaje mięsa czyli indyk, jagnięcina i ryba. wilgotność 10%
Zamawiam 9 kg, bo tak mi sie naprawde opłaca. Gdyby komuś zależało moge trochę odpalic - 2- 3 kg.

pstryga

Post » Sob kwi 30, 2005 0:24

ale powiem wam,że bardzo mi sie niepodoba,że nei można u nas w kraju dostać takiej "zdrowej kociej żywnośći" :? i trzeba sprowadzać. CZemu np nie można u nas kupić tego http://naturesbest.sciencediet.com/products/feline.asp. W końcu Hills już od dawna jest na polskim rynku......

pstryga

[poprzednia][następna]