Niechciane, przewlekle chore. Dzień po dniu...Pusia ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2016 19:29 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Dzidek jest cudowny.
Może jednak znajdzie się dom - odpowiedni dla tak cudnego kotka :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon gru 12, 2016 21:16 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

mb pisze:Dzidek jest cudowny.
Może jednak znajdzie się dom - odpowiedni dla tak cudnego kotka :ok:

Dzidek naprawdę jest fajny i bardzo potrzebuje swojego człowieka, a ja, jak już pisałam tyle razy, mam tylko dwie ręce do głaskania a kotków stadko.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon gru 12, 2016 22:02 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Dzidek/Filipek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon gru 12, 2016 22:04 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Jaki cudny kawaler :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon gru 12, 2016 22:28 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

ametyst55 pisze:Jaki cudny kawaler :1luvu:

Jego ogłoszenie wisi już parę miesięcy i był tylko jeden ten trefny telefon w sobotę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 12, 2016 22:42 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Przypomina mi mojego nieżyjącego Maciusia :(
Za domek dla Filipka :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon gru 12, 2016 22:46 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

ametyst55 pisze:Przypomina mi mojego nieżyjącego Maciusia :(
Za domek dla Filipka :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 12, 2016 22:47 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Dziękujemy cioci zjawce za 50 serduszek dla moich podopiecznych. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Troszkę zdjęć koteczków
Kola

Obrazek

Kubuś

Obrazek

Baśka gdzie widać węzły chłonne jak śliwki

Obrazek

Miśka i malutka Paciupa na dole

Obrazek

Miśka woła aby ją wpuścić do domu i malutka Lalunia

Obrazek

i towarzystwo na parapecie i na krzesełkach :wink:

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto gru 13, 2016 12:11 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Przypominam o bazarku na rzecz tych wszystkich czarownych pyszczków (kilka nowych rzeczy dodane) :ok: viewtopic.php?f=20&t=176572

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto gru 13, 2016 22:42 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Atta pisze:Przypominam o bazarku na rzecz tych wszystkich czarownych pyszczków (kilka nowych rzeczy dodane) :ok: viewtopic.php?f=20&t=176572

Bardzo dziękujemy Atta :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro gru 14, 2016 20:50 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Na dzisiaj byłam umówiona na zawiezienie kolejnej a ostatniej już koteczki ze wsi od jednego faceta.
To koteczka bez jednego oczka i poprosiłam panią doktor o jego sprawdzenie i ewentualną pomoc o ile by była taka potrzeba.

Koteczka już uśpiona do zabiegu sterylizacji.

Obrazek

Obrazek

Potem ze znajomą która pomaga mi czasem w targaniu tych kotów, zabrałyśmy tą poprzednią koteczkę aby odwieźć na miejsce.
Zajeżdżamy a tam ciemno, facet telefonu nie odbiera a kotka w kontenerku w samochodzie. Czekamy pod bramą trzęsąc się z zimna i cały czas dzwoniąc do faceta który miał być w domu, bo mówiłyśmy, że przywieziemy tą poprzednią koteczkę z lecznicy.
Wkurzone na maksa po ponad półgodzinnym wyczekiwaniu na dworze dojrzałam idącego na ulicy znajomego/kolegę tego faceta.
Zatrzymujemy i przedstawiamy sytuację w jakiej się znalazłyśmy. Pan poszedł gdzieś od tyłu domu sprawdzić czy jest tamten w domu czy nie.
Niestety, nikogo nie ma a my prosimy pana który mieszka kilka domów bliżej o przetrzymanie tej koteczki do powrotu tamtego faceta.
Pan doszedł a my dojechałyśmy z koteczką i podczas jej przekazywania z rąk do rąk (w kontenerku oczywiście), zaczęłyśmy znowu rozmowę o wysterylizowaniu jego zwierząt gdzie poprzednie rozmowy nie przyniosły skutku (pisałam o tym gdzieś)
Tym razem facet powiedział, że jest przeciwny sterylizowaniu zwierząt bo to Bóg dał i rozmnażanie jest naturalnym darem od Boga.
Musiałyśmy niestety być miłe bo potrzebowałyśmy od niego łaski na daną chwilę, ale jak tylko weszłyśmy do auta to znajoma do mnie mówi tak, to h... jeden, krzyżem niech idzie leżeć (wiadomo gdzie)...Bóg dał.

No miałam/mam dosyć bo do tego dzisiaj w lecznicy musiałyśmy znowu czekać tak jak ostatnio bo suka RASOWA rodziła a każdy kto mnie zna wie jaki jest mój stosunek do rozmnażania zwierząt i co myślę o ludziach którzy zbijają kasę na krzywdzie zwierząt....Bóg dał.
A tak swoją drogą, czy tacy rozmnażacie płacą podatek od każdego sprzedanego zwierzęcia?
Mnie z mojej renty państwo wie jak zabierać podatki a tacy bogacą się na krzywdzie zwierząt i nasze państwo/rząd daje na to jawne pozwolenie.
To jest sprawiedliwość?

Prawo oceniać mnie, mają tylko osoby które mają na co dzień do czynienia z krzywdą zwierząt.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw gru 15, 2016 13:41 Re: Dom kotów specjalnej troski. Bóg dał......kotka bez oczk

Misia
Obrazek

Baśka
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw gru 15, 2016 16:30 Re: Dom kotów specjalnej troski. Burasek 5 mieś. w DS.

Anna61 pisze:Dzidek/Filipek

Obrazek

NIe rozumiem dlaczego ludzie nie chcą towarzysza na zimę. Toż taki zwierz robi za całe kino telewizyjne , a do tego jest futrzastym zabezpieczeniem przy nieszczelnych oknach. Żywa reklama :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw gru 15, 2016 19:04 Re: Dom kotów specjalnej troski. Bóg dał......kotka bez oczk

Atta pisze:NIe rozumiem dlaczego ludzie nie chcą towarzysza na zimę. Toż taki zwierz robi za całe kino telewizyjne , a do tego jest futrzastym zabezpieczeniem przy nieszczelnych oknach. Żywa reklama :mrgreen:

Bo ludzie bardziej reagują jak np, jest w lecznicy, bezdomny itd, ale jak w domu tymczasowych to już nie jest mu tam źle a to jakże mylne pojęcie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw gru 15, 2016 19:05 Re: Dom kotów specjalnej troski. Bóg dał......kotka bez oczk

Aniu, jak wiesz, rzadko się odzywam, bo skromna ze mnie osoba. Mnie też szlag jasny trafia, jak widzę/słyszę takie bogobojne osoby, co to "Bóg dał ...", a nienawiść w ustach i w oczach i sztylet w kieszeni. Oszołomstwa wokół nie brakuje. Ja pocieszam się tym, że żyję zgodnie z własnym sumieniem i maluczkim braciom pomagam. To dodaje mi sił. A sprawiedliwości nie było, nie ma i nie będzie. Nie ma się co łudzić. Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i głaski dla Twojej cudownej kociej gromadki :1luvu: Pozdrawiam cieplutko :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]