Marysiu

ale
Z tych wszystkich medycznych teorii, które kiedyś czytałam to preparatów witaminowych typu „Bodymax” „Falvit” lub innych tak samo jak produktów zawierających cukry proste czyli owoce nie należy zażywać podczas kuracji p/grzybiczych bo odżywilibyśmy je zamiast wytruć…
Bardzo lubię tą stronę o medycynie naturalnej
http://www.janus.net.pl/index.htm i Jerzego Ziębę
Dobrze wyszło chociaż badanie poziomu wapnia! - Ca 2,37 przy normie 2,15-2,5
...........
…….......
Z tematów lżejszych dla odskoczni….
Jak może się rozpocząć tydzień?
Wdepnięciem podczas porannego spaceru w psie pozostałości będąc w butach z podeszwą typu „traper”… czyli konieczność przebierania się, ucieczka tramwajów i autobusów, dojazd do pracy na granicy spóźnienia….
…..
Widziałam nadjeżdżający tramwaj, samochody stały na czerwonym świetle czyli przejście było bezpieczne…. Skróciłam sobie drogę chcąc przyspieszyć szłam poza pasami prosto w objęcia dwojga policjantów – jednego idącego za mą od strony samochodu stojącego po drugiej stronie ulicy, którego nie zauważyłam i policjantki, która złapała już wcześniej kogoś innego i wyszli z wiaty…. Nie było upomnienia ani pouczenia ani ostrzeżenia tylko natychmiast mandat…. Wypisywanie go trwało prawie 20 minut…. Zależało mi na wcześniejszym przyjściu do pracy bo popołudniu spieszyłam się do lekarza… Oczywiście uciekły mi tramwaje i autobusy, do lekarza musiałam się zwolnić…
Ani wcześniej ani później w tym miejscu policjantów nie było – trafiłam na jakąś akcję…
Myślałam, że mandat szybko zapłacę przelewem, gotówką nie można – bank nie przyjmuje przelewów na to konto – jedynie Urząd Skarbowy albo poczta… z opłatą za mandat 50 zł – 10 zł… wrrrr…
……..
Jak długo można kupować leki – w różnych aptekach cena opakowania może się różnić o około 20 zł….
Czyli spacer i wywiad w jednym dniu… Najbardziej potrzebnego brak czyli go trzeba zamówić…. Odbiór w następnym dniu… W kolejnym odbiór jeszcze innych leków zamówionych internetowo w tej samej aptece… Zaczekać nie mogłam i odebrać równocześnie bo kończył się termin ważności recepty na antybiotyk.... do drugiej mesiecznej serii stosowania