Annuszka [*] & Pafnucy & Leon pies <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 19, 2016 13:40 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

Słoneczko :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 19, 2016 17:46 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

ewar pisze:Słoneczko :1luvu:

Ewar ona jest niesamowita. Nawet przez myśl mi nie przeszło że ona się kiedyś będzie pchać na sofę żeby się zdrzemnąć obok człowieka i że będzie mruczała jak traktor 8O

Pafnucek lepiej, chociaż nie ma nastroju, widać to po nim. Ale zjadł mięsko i już nie wymiotował po porannym incydencie, a Hania bardzo intensywnie go pociesza, klei się do niego i go cały czas próbuje umyć :1luvu:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Sob lis 19, 2016 18:41 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

Fajnie to czytać :D Mnie się z Benią nie udało.Jest łagodna, kocha wszystkie koty, jest niesamowicie opiekuńcza, ale nie szuka mojego towarzystwa, nie słyszałam też, aby mruczała.Tym bardziej cieszę się, że Annuszka tak się u Was otworzyła.A Pafnucy wciąż ma kącik w moim sercu za to, jak przyjął kotkę.

ewar

Post » Sob lis 19, 2016 18:47 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

Czasami wspominamy pierwszy dzień Haniutka u nas, co ten Czorny odstawił :mrgreen: On z wiekiem zrobił się jeszcze bardziej ciapowaty, a Annuszka jest dość cwana i jak coś chce, to tak ma być i już. I bardzo dobrze, baby rządzą :piwa:

kotelsonciorny

Post » Sob lis 19, 2016 21:26 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

kotelsonciorny pisze:A pozycja wygląda tak:

Obrazek

:ryk: :ryk:
Kołami do gory, swietny luzak. No problem- No stress
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lis 19, 2016 21:27 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

kotelsonciorny pisze:I taki Haniutek :1luvu:

Obrazek

O pieronie, jaka słodka :oops:
Słodsza niz torebka cukru :oops:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lis 19, 2016 21:33 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

Haha, tak, Haniutek jest przeuroczym kotem, a oto jej stopy :mrgreen:

Obrazek

I Haniutek nieco od spodu :1luvu:

Obrazek

kotelsonciorny

Post » Nie lis 20, 2016 1:14 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

Piękne masz koty :love:. Będę u was w wątku częstszym gościem :ok:.
Również jestem alergikiem, mam alergię na wszystkie podstawowe alergeny - roztocza, pyłki, trawy, zboża, kocia sierść :roll:. Cały czas jestem na lekach, ale jakoś daję radę. Najgorzej jest wiosną i latem, wtedy potrafię całymi dniami kichać i smarać :oops:. Dobrze, że chociaż kocia alergia mi się trochę wyciszyła przy Lady :201461. Kiedyś to jak pogłaskałem kota to zaraz oczy czerwone i pokrzywka na rękach :strach:.
ObrazekObrazek
Pozdrawiam i zapraszam do naszego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p11640562 :201461

Zefir

Od: Nie paź 30, 2016 22:17

Post » Nie lis 20, 2016 4:25 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

Zefir pisze:Piękne masz koty :love:. Będę u was w wątku częstszym gościem :ok:.
Również jestem alergikiem, mam alergię na wszystkie podstawowe alergeny - roztocza, pyłki, trawy, zboża, kocia sierść :roll:. Cały czas jestem na lekach, ale jakoś daję radę. Najgorzej jest wiosną i latem, wtedy potrafię całymi dniami kichać i smarać :oops:. Dobrze, że chociaż kocia alergia mi się trochę wyciszyła przy Lady :201461. Kiedyś to jak pogłaskałem kota to zaraz oczy czerwone i pokrzywka na rękach :strach:.

Witoj! Miło nam bardzo, koty się cieszą z pochwał, Pafnucek nawet głowę podniósł z poduszki :1luvu: :ryk:

Alergia to podstępna bestyjka, ja mam od dzieciństwa i to się zmienia dziadostwo. Kiedyś miałam większą, to fakt, odczulałam się, na 10 lat wystarczyło, od roku jest gorzej. Na koty nie mam alergii, na psy również nie, za to mam na wszystko inne :strach:

Takie to życie alergików jest :smokin:

kotelsonciorny

Post » Nie lis 20, 2016 6:41 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

To ja przypomnę, że Annuszka schowała się pod kanapę zaraz po przyjeździe.Pafnucy był nią bardzo zainteresowany, chciał, aby wyszła.Kotka jednak bała się, Pafnucy więc wszedł również pod kanapę i się obok niej położył.Bardzo mnie tym ujął.Annuszka z założenia miała być kotką do towarzystwa kocurka, bo biedak zostawał w domu sam na długie godziny.Nie była kotką nakolankową, o tym uprzedzałam.A tu, proszę jaka miła niespodzianka :D No i jeszcze jedno.Oba koty są szczęśliwe i ZDROWE i niech tak dalej będzie :ok: Pozostaje życzyć zdrowia Dużej, trzymam za to kciuki :ok: :ok: :ok:
Krówki nie są kotami, które jakoś wzbudzają zainteresowanie adoptujących.Moje doświadczenie jednak mówi mi, że są to wyjątkowo miłe koty, naprawdę.

ewar

Post » Nie lis 20, 2016 7:44 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

Aaaa tak, i jeszcze postawiłam jej miseczkę z jedzeniem a on nawet nie ruszył, czekał aż zje. Mam dwa koty, które są po prostu z natury dobre. Zero agresji, zero nerwów. Kochane.

Przyznam szczerze że kolor Annuszki nie grał żadnej roli, bo tak jak przy Pafnucku chciałam czarnego kota, to przy wyborze drugiego tylko charakter się liczył. Ale krówka jest cudna i ma czarną plamkę na białym brzuszku :1luvu:

kotelsonciorny

Post » Nie lis 20, 2016 7:48 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

O tu tu widać jakie ma gietry i łatkę :1luvu:

Obrazek

kotelsonciorny

Post » Nie lis 20, 2016 8:16 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

kotelsonciorny pisze:Przyznam szczerze że kolor Annuszki nie grał żadnej roli, bo tak jak przy Pafnucku chciałam czarnego kota, to przy wyborze drugiego tylko charakter się liczył.

Wiem i dziękuję za zaufanie, bo polegałaś tylko na mojej opinii :1luvu:

ewar

Post » Nie lis 20, 2016 11:48 Re: Annuszka & Pafnucy - jesiennie. Pokrzywka idiopatyczna,

Intuicja mnie nie zawiodła, czułam że mogę zaufać :mrgreen:

U nas dzisiaj pogoda względnie wyżowa, więc lekko słońce się przebija i jest dość zimno, ale koty z uporem maniaka chcą na balkon. Na długo nie wypuszczam i raczej żeby się pobawiły, bo na siedzenie jest chyba za zimno. Boję się żeby się nie poprzeziębiały :oops:

kotelsonciorny

Post » Nie lis 20, 2016 12:05 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle jesiennie ♡♡♡♥♥♥

Zdjęcie z cyklu "Znajdź drugiego kota", to nie jest najkorzystniejszejsze ujęcie Haniutka :mrgreen:

Obrazek

kotelsonciorny

[poprzednia][następna]