Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2016 12:47 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Znowu obiecałam fotki i nie zrobiłam. Przepraszam, ciągle brakuje mi czasu.

U nas wszystko ok. Tupti mial mały kryzys, ale ów kryzys został zażegnany.
Dziewczyny zdrowe i szczęśliwe.

Niedawno był u nas na noc piesek, znaleziony przez koleżankę.
Myślałam, że Melcia się wystraszy, ale nie - była wyluzowana, a piesio się jej przyglądał z zaciekawieniem.

Napiszę po raz enty, Melusia to najcudowniejsza, najwspanialsza i najukochańsza koteczka na świecie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zaangażowałam się w pomoc psiakom ze schroniska w Zamościu, już 4 pojechały do DS, teraz czas na Florcię, która czeka w DT.

Gdybyście słyszały, że ktoś szuka grzecznej, spokojnej, przytulastej suni średniej wielkości dajcie cynk.

Buziaki dla wszystkich, którzy nie zapomnieli o Melusi!!!

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Wto kwi 05, 2016 14:42 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

:roll: Dalej najpiękniejsza i najcudowniejsza??? A reszta co na to, eee?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto kwi 05, 2016 20:07 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

morelowa, odpuść zakochanej :ryk:
A generalnie to się bardzo cieszę, że z Melą się tak dobrze dogadujecie I że ma u Was tyle miłości :D . No I że na psy nie napada.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 06, 2016 10:05 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Melusia jest najpiękniejszą i najcudowniejszą koteczką, Kaja najpiękniejszą najcudowniejszą sunieczką, Tuptuś najpiękniejszym i najcudowniejszym pieskiem, a Tosia najpiękniejszą najcudowniejszą papużką.
Ogólnie mam najlepszy pod słońcem zwierzyniec.

Gabi79

Post » Czw lip 07, 2016 10:53 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Gabi79 pisze:Melusia jest najpiękniejszą i najcudowniejszą koteczką, Kaja najpiękniejszą najcudowniejszą sunieczką, Tuptuś najpiękniejszym i najcudowniejszym pieskiem, a Tosia najpiękniejszą najcudowniejszą papużką.
Ogólnie mam najlepszy pod słońcem zwierzyniec.

Do zwierzyńca niedawno dołączył piesek Misiu, taki nieplanowany tymczasowicz.

Wyciągnęłam go ze schroniska w Chorzowie, czekał u mnie tydzień na wyjazd do BDT.

Niestety w BDT panicznie bał się psiaków, omal się nie wykończył nerwowo, więc podjęłam jedyną słuszną w tej sytuacji decyzję, mianowicie, aby wrócił do mnie.

U mnie Misio jest grzeczny, żyje w zgodzie z dziewczynami i Tuptusiem.

Wszyscy zaakceptowali go bez problemu.

Ogólnie wszystko u nas ok. Zwierzaki są zdrowe, szczęśliwe i najcudowniejsze na świecie. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gabi79

Post » Czw lip 07, 2016 11:29 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Jak wszyscy spokojni, zdrowi I zadowoleni to najważniejsze :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro wrz 28, 2016 17:13 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Stan constans?
Nadal wszyscy sie kochają i są najlepsi pod słońcem?
Z Dużymi oczywiście :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 08, 2016 12:52 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

U nas wszystko ok.
Przepraszam za milczenie.
Ciągle jakieś psie sprawy.
Tzn. ciągle się angażuję w ratowanie psiaków, szukanie domów itd.
Oczywiście nie zaniedbuję przy tym psio-kociego towarzystwa.

Melcia, jak to Melcia, cud, miód, malina!!!

Kaja i Misio również.

O Misiunia jakoś tel. nie ma (jest u mnie w DT), ale on chyba się tym nie przejmuje

Cała trójka żyje w zgodzie, wszyscy zdrowi i szczęśliwi!!!

Pozdrawiam serdecznie!!!

Ps. Oczywiście Melusia to najukochańszy i najcudowniejszy koci SKARB!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gabi79

Post » Wto lis 08, 2016 12:56 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Dopiero teraz zobaczyłam, że mój poprzedni wpis był z 7 lipca.
Niestety 23.07. pożegnałam Tuptusia, mimo leczenia trzeba było podjąć decyzję o uśpieniu.
Wybaczcie, nie mogę o tym pisać, to nadal cholernie boli.....

Gabi79

Post » Wto lis 08, 2016 13:11 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Ogromnie wspolczuje :(

czytalam watek, czytalam, chcialam namlnie prosic o zdjecia, a tymczasem bol :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lis 08, 2016 13:30 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

zuza pisze:Ogromnie wspolczuje :(

czytalam watek, czytalam, chcialam namlnie prosic o zdjecia, a tymczasem bol :(

Dziękuję, minęły prawie 4 miesiące, a ból nadal taki sam

Gabi79

Post » Wto lis 08, 2016 15:06 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

[*]
:201461

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 08, 2016 18:45 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Każdy mnie pociesza, iż najważniejsze było to, że Tupti, który (sądząc po tym w jakim stanie został wywalony z auta) nie miał łatwego życia przez ostatnich 9 m-cy był szczęśliwy, zaopiekowany i kochany.
Na starość nie ma ratunku, ale serce wciąż boli. To był cudowny, kochany, mały Skrzacik.

Gabi79

Post » Wto lis 08, 2016 19:26 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Bo wiesz... obie te rzeczy sa prawdą.
Dalas mu cudowny bezpieczny czas, kiedy mogl sie cieszyc kazdym dniem...

i ze boli - tez prawda...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lis 08, 2016 19:44 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Tuptusiu [*]
Gabi, przytulam. Zwierzęta żyją w 'tu i teraz" więc te 9 miesięcy było dla niego cudowne. Szkoda, że nie udało się dla niego "ukraść" więcej czasu. Ale coż - na pewne sprawy nie mamy wpływu. :(

Alienor

[poprzednia][następna]