Już od dziś 13- letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2016 11:50 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

aktualnie lubię moją pracę
i akurat praca to nie jest to co mnie dołuje najbardziej

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto paź 25, 2016 11:51 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Dziękuję :)
Ufff!!! Jesteś nareszcie :1luvu:
Warto czekać i wiem co robić przynajmniej tutaj... skoro na telefon nie można liczyć! :(
Czyli jaka metoda leczenia i terminy?
Kilka, kilkanaście spraw – czy wiem jakie?

Czy na Fb bywacie?

Nasza kolejny raz podczas wizyty nie jest zainteresowana naszą obecnością, wcale się nie spieszy ze zjedzeniem obiadu – trwa to 40 minut, nie jest zainteresowana niczym, odwraca się i idzie spać…
Do Wojtka mówi Tereniu…
Obojętne o jakiej porze przyjedziemy zawsze trafimy na obiad ….. przywożony o stałej porze jest jedzony między 12 – 14…
Demencja jest coraz bardziej zaawansowana z niepanowaniem odruchami fizjologicznymi też w towarzystwie – na jadalni włącznie … z myleniem miejsc które do czego służy…
Nie wiemy kto i kiedy przychodzi - za każdym razem musielibyśmy dzwonić i pytać a sprawdzać nie wypada…
Z opowieści wynikałoby że codziennie jest i siostra z mężem, i Andrzej i Lusia(ukochana synowa – żona Andrzeja) i Renatka z Kasią czyli prawnuczką i Łukasz czyli wnuk…

Odpuszczenia pracy po moich doświadczeniach z depresją nie radziłabym :(
Słońca, nadziei, spokoju, wiary i dużo sił na wszystko i na przekór uśmiechu :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 25, 2016 11:53 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

kilkanaście miauczących spraw

NITKA/KARINKA

Post » Wto paź 25, 2016 11:54 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Mam nadzieję że chociaż to jest zdrowiutkie :ok: :ok: :ok: a jak wygląda dalej nie wiem :wink:
I zdjęcia np do dowodu osobistego ani bardziej aktualnego dalej nie dostałam :wink:
Ostatnio edytowano Wto paź 25, 2016 11:55 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 25, 2016 11:54 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Ok. Nie znam się na depresji. Trzymam kciuki za wszystko.
Jak sie nie pracuje, to się można wyspać. Jak się pracuje to brakuje czasu na sen.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto paź 25, 2016 11:57 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

bo dowód mam ten sam ( jeszcze rok ważny)

a kociaki aktualnie zasmarkane, po kolei ich kładzie.

NITKA/KARINKA

Post » Wto paź 25, 2016 12:06 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

:D
No tak, ja swój nosiłam ponad pół roku już nieaktualny... a najlepsze zdjęcie jest ciągle to samo zrobione kiedyś dla Kogoś Bardzo dla mnie Ważnego specjalnie na urodziny i widoczne w profilu na Fb :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 25, 2016 12:11 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Zapomniałam całkiem o konieczności wymiany dowodu -mam nadzieję, że mój jeszcze ważny :oops: Trzymam w szufladzie , razem z paszportem psa i legitymacją syna ,żeby nie zgubić -wtedy zawsze wiem gdzie jest.

Patmol

Post » Wto paź 25, 2016 12:37 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Ja się zagapiłam, nie był mi do niczego potrzebny, chciałam zrobić zdjęcie z ładną fryzurą... i termin dawno minął :twisted:

Czekam dość niecierpliwie na dzisiejsze wieczorne spotkanie….
Tsh i Ft3 w normie, eutyeroza ale wole guzkowate…. I badania robione na początku zabawy z dietą…

Wprawdzie moja metoda działa (MZ, zmiana produktów, metody obróbki) ale chcę sobie wygenerować dietę na http://vivalavita.pl/ z ciekawości jak będą rozłożone kalorie i proporcje składników w ciągu dnia a w prawidłowej zbilansowanej dostosowanej dla mnie diecie ułożonej przez dietetyka
a w różnych miejscach jest informacja o przeciwwskazaniach dla chorób tarczycy – szczególnie przy wolu – krzyżowe jako substancje wolotwórcze i niedoczynności… niedoczynności ani niczego innego nie mam ale wole tak…

Z tego artykułu http://www.tarczycahashimoto.pl/blog/su ... -ich-unika zrozumiałam, że dotyczy to warzyw surowych a po obróbce
Na szczęście dla nas działalność wolotwórcza warzyw kapustnych występuje tylko w stanie surowym, a gotowanie, parowanie i fermentowanie dezaktywuje czynnik wolotwórczy. Jakkolwiek u osób z Hashimoto poleca się jedzenie tych warzyw po ugotowaniu albo w postaci sfermentowanej, to okazjonalne spożywanie w stanie surowym nie zaostrzy choroby autoimmunologicznej tarczycy.

Problematyczna jest też soja, orzeszki ziemne, olej rzepakowy... jednak Euhyrox biorę albo Jodid...
.....
.....
Zaczynam trzymać kciuki za kogoś z najbliższego mi otoczenia (nie W - tutaj jest ustawione leczenie i jest pod kontrolą Anina) - jutro idzie na kilka dni do szpitala na bardzo dokładne badania kardiologiczne... bardzo duża arytmia i zdenerwowana nie usłyszałam co jeszcze... kiedyś nawet była mowa o zawale...
.....
…..
Jestem genialna…. O 16:20 zauważyłam od rana założoną na lewo bluzkę… faktycznie cały czas miałam założony sweterek - był rozpięty ale braku kieszonki nie widziałam … taki sobie przypadkowy humorystyczny akcent dla uśmiechu :oops: :ryk:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 25, 2016 18:08 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Ja jutro mam wizytę u dermatologa. Myślałam, że tylko przesuszyła mi się skóra na twarzy i dlatego mam parę różowych plamek, ale fryzjerka powiedziała, że pod włosami też są zaróżowienia, a miesiąc temu ich nie było. Zdaniem pani Pauliny nie wygląda to na grzybicę, ale usilnie mi doradzała wizytę u lekarza. A że dziewczę zawodowo jest bardzo ogarnięte, uznałam, że ma rację i warto sprawdzić, co jest.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro paź 26, 2016 12:41 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Trzymam kciuki za wynik Twojego badania :ok: :ok: :ok:
….
Nie zadziałał mi link wczoraj wklejony gdy dziś szukałam ponownie tego artykułu http://www.tarczycahashimoto.pl/blog

Dla mnie najważniejszy okazał się ten fragment :
Soja należy do pokarmów wolotwórczych (ang. goitrogens) o innym mechanizmie działania i jej działanie szkodliwe na tarczycę polega na hamowaniu aktywności peroksydazy tarczycowej (TPO). Związki wolotwórcze w soi nie są dezaktywowane w czasie gotowania, ponadto często nie jest ona tolerowana u osób z Hashimoto i dlatego powinna być całkowicie wyeliminowana z diety.

Zaleceniami dla niedoczynności i Hashimoto mam się nie przejmować – mnie nie dotyczą….
Mogę jeść wszystkie tam wymienione produkty w niewielkich ilościach i różnorodnie
ale z soją ostrożnie i starać się jej unikać.

Moje leki stosowane w zaleconej dawce nie kolidują z tymi produktami …
Spadek wagi Mój Doktor pochwalił I bawię się w to dalej! :)
…..
Ciągle mam problem z systematycznym co 2-3h jedzeniem kilka razy małych ilości…. Piciem 1,5-2 ltr wody dziennie.
Jedyne do czego się wdrożyłam to jedzenie śniadania w ciągu godziny od wstania z łóżka a nie tak jak robiłam zawsze rano szklanka czegoś a kanapka z herbatą gdy dojechałam do pracy czyli o różnej porze…
…..
Dobrze że w sobotę mamy wizytę kontrolną u okulisty – Choco ma coś dziwnego na operowanym oczku – od dołu tworzy się coś dziwnego białego – bielmo, zaćma? :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 26, 2016 13:15 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

trzymam kciuki za cIebie i Choco

Ja jem jakieś 3-4 godziny po wstaniu. Nie jestem w stanie szybciej jeść. Jak mam wolny dzień to najpierw ide z psem na spacer długi, potem na targ -a jem jak już muszę, czyli głowa mnie boli 8) jedzenie jest męczące. Jak ide do pracy -to podobnie mi wychodzi ok 3- 4 godzin od wstania.
Ostatnio edytowano Śro paź 26, 2016 13:57 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

Post » Śro paź 26, 2016 17:52 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Byłam już u dermatolożki. Potwierdziła przypuszczenie fryzjerki. Na szczęście problem jest do opanowania w sposób niekłopotliwy

MaryLux

Post » Pon paź 31, 2016 19:29 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

puk puk

MaryLux

[poprzednia][następna]