Już od dziś 13- letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 08, 2016 15:17 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Hmm.. tak nieśmiało się zapytam - co to jest bezglutenowa szynka?? 8O
Znaczy nie został dodany/ nie skażone żadnym syfem, tak?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob paź 08, 2016 17:47 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Też bym chciała wiedzieć...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob paź 08, 2016 20:35 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Dla odmiany oprócz mięsa pieczonego w domu kupiłam trochę szynki:
Wg etykiety: "Wyprodukowana przez "Nove" - produkt bezglutenowy. Bez laktozy. Bez dodatku barwników, bezdodatku fosforanów, bez dodatku glutaminianu sodu, bez E w skladzie produktu"
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie paź 09, 2016 9:35 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Ciekawam czy droższa?
tak tylko się czepiam.. :mrgreen: Jestem wege więc i tak mnie to nie dotyczy.
Mięso ze swojej zasady jest bezglutenowe i wszystko takie powinno być z niego. Żadna łaska.
No, ale wiem..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto paź 11, 2016 11:04 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Oczywiście odpowiednio droższa za obecność mniejszej ilości "dodatków" - w promocji na 25-lecie Auchan była w cenie szynki średniej klasy :wink:
..........
Bardzo Wam dziękuję. Widziałam, że kilka spośród Was czytało wiadomość na Fb, którą wkleiłam wczoraj rano o 8:04– tam bywają też Inni Znajomi
Wczoraj byliśmy na dalekim spacerze - suczka już bez kołnierza tylko w kagańcu i spuszczona ze smyczy :-)
Oczka nadal zakraplamy, ciśnienie lepsze, rankę smarujemy maścią z antybiotykiem. W sobotę idzie do kontroli i na zdjęcie szwów.
Pozdrawiam

Maść to Neomycyna.
Chciałam wkleić tam zdjęcie ale znikło… niepotrzebnie zaktualizowałam Fb na telefonie i działa całkiem inaczej…

Trochę się ogarnęłam ale wczoraj doszły dwie przykre kocie wiadomości – nagle zmarł na zakrzepicę 5-letni Rysio [*]Iwonki i Rudzik-Daytonek [*] Agnieszki… :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 14, 2016 11:24 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

:D

Pierwszy przymrozek, ślicznie i kolorowo!
Nareszcie po kilku deszczowych dniach drugi dzień świeci słońce i zbliża się pełnia...

Wczoraj było niemiło – doszłam do biura – stoi karetka pogotowia i kogoś wynoszą na noszach.
Koleżanka z działu jadąc na rowerze upadła w tym samym miejscu co kilka lat temu inna miała bardzo poważne obrażenia.

U nas niby w miarę stabilnie ale….
Co chwilę ma bardzo poważne problemy Ktoś spośród Najbliższych – idą do szpitala, idą na operację, bardzo źle się czują z całkiem innego powodu, dość długo nie mam kontaktu i cały czas mam powód do niepokoju i myśli o Nich!. :(
…….
Ja muszę być pod obserwacją kardiologa – skaczące ciśnienie z tendencją do niższego, nadal czekam na wynik mammografii, bawię się w dietetykę – przy okazji usłyszałam, że mam niedobór mięśni…
znalazłam niezłą stronę http://vivalavita.pl/ ….
Ciekawe co powie ale dopiero pod koniec miesiąca mój endokrynolog….
….
Dziwne bo coraz częściej mnie boli ręka w łokciu.
Myślałam że przeciążyłam – był remont w biurze, kontener na działce, staram się nie używać prawej ręki ale jestem praworęczna.
Próbowałam okładów z kapusty i smarowania na noc… - nic nie ustępuje i boli coraz częściej – jak tak dalej pójdzie wyląduję u lekarza… :|
……..
Uważajcie na odbieranie telefonów:
Kolejny dzień wydzwania do mnie jeden ze stalkujacyh nr: +48 32 778 00 00
Dzwoni to do wielu osób, przy odebraniu cisza i dziwne dźwięki i tak po kilka razy dziennie….
…….
JUTRO CHOCULA MA AKCJĘ "O"... czyli kontrola ranki i ciśnienia w oku, wyjmowanie szwów... :|
..........
Czy używacie czat?
Trzeba bardzo uważać przy klikaniu bo przez całkowity przypadek podczas zaglądania albo pisania z małej klawiatury można sobie usunąć znajomego… :(
……..
Jak się czujecie? Gdzie jesteście? Czym zajęci?

Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob paź 15, 2016 18:21 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Jak się wali, to wszędzie naraz :(.
Ja nie używam czata, nie chce mi się...

MaryLux

Post » Wto paź 18, 2016 8:35 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Ja używam czata bardzo chętnie – tutaj w korespondencji Tylko z Jedną Osobą, :1luvu:
na Fb z bardzo różnymi osobami – głównie rodzina, znajomi z genealogii i forum, których poznałam dawno a na forum albo w realu już się nie spotykamy…
Czasem jest śmiesznie bo zapominamy skąd się znamy.... i pytamy o nick i forum :twisted:
…….
Tym razem nie zauważyłam kto widział mój wpis z soboty na FB (widziałam tylko Kto kliknął "polubienie" albo się odezwał) :
Bardzo dziękuję! Oczko coraz lepsze jeszcze trochę łzawi. Ciśnienie też lepsze... Gorsze w chorym oczku. Szwy już zdjęte! Maść smarujemy do zakończenia tubki. Zakraplamy obydwa tak samo jak do tej pory dwa razy dziennie. Za dwa tygodnie idziemy do kontroli
Czy znacie jakiś dobry sposób na "zadziorki" albo łamiące się paznokcie? Oprócz smarowania dobrym kremem do rąk z zawartością oliwki?
Kiedyś w domu pojawiła się "Witamina E" w kroplach.... pamiętam tylko, że było potrzebne 10 kropli ale dla kogo? do czego? :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 18, 2016 19:54 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Nie mam sposobów na pazurki, a szkoda

MaryLux

Post » Śro paź 19, 2016 7:47 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Kiedyś w domu pojawiła się "Witamina E" w kroplach.... pamiętam tylko, że było potrzebne 10 kropli ale dla kogo? do czego? :oops:

Do dodania do kremu np.? W samorobionych kremach bywa w recepturze. Spróbuj dodać do kremu do rąk.
edit:
Ale wszystkie takie problemy to jednak wynikają z diety - chyba..

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 19, 2016 10:11 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Tak, wszędzie czytam, że powodów jest bardzo dużo…
http://wylecz.to/pl/uroda/paznokcie/spo ... okcie.html Sposób na łamiące się paznokcie
http://kobieta.onet.pl/uroda/lamliwe-pa ... soby/25qss Łamliwe paznokcie - domowe sposoby
https://portal.abczdrowie.pl/witaminy-na-paznokcie Witaminy na paznokcie
Widocznie robię tego za mało, niezbyt regularnie, za małą dawkę, niby jem wszystkie zalecone produkty i ciągle nie jestem zadowolona …
……
W poniedziałek na trasie do biura z daleka słyszę jakiś hałas – zostały ścięte dwa ogromne drzewa, które od lat oglądałam jak zmieniają się o różnej porze roku – miały najpiękniejszy kolor, ślicznie na nich śpiewały ptaki…. A teraz co? –trwa mielenie bo zaczęła się budowa szerokiej drogi na nowe osiedle…
……..
Czas wszystko zmienia….
Czy w Waszych rejonach też co chwilę zmieniają się firmy i znikają sklepy….
Często przenoszą się do tańszej lokalizacji… albo minął okres tańszych składek ZUS dla nowej firmy…
U nas czasem dość długo się idzie obok lokali do wynajęcia i wszystkiego pozamykanego :|
……..
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 19, 2016 10:15 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Zmiany idą zwykle w stronę oszczędności, lecz nie zawsze to dobra zmiana. U Nas w opolu jest tak, że pół rynku jest do wynajęcia bo ratusz chce mieć tam restauracje, ale nikt nie chce płacić wysokiego czynszu. I stoi to tak i dołuje tylko...

Pozdrawiam ;-)
Zapraszamy do naszego wątku, o tutaj -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=177446
Jak i na naszego Facebooka, to ten tutaj -> https://www.facebook.com/osiemlapek/

Obrazek

Amorion

Od: Nie paź 16, 2016 8:55

Post » Śro paź 19, 2016 15:03 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

No, popatrz.. A ja myślalam, że w Opolu w Rynku to same banki poza jednak kilkoma restauracjami. Znaczy tak było.. jakiś czas temu . Jak wyjeżdżałam z Opola, to było ciepło i pełno ogródków w Rynku było. [Z Opola na dobre wyprowadziłam się po latach w czerwcu] .
A tu we WRo, koło mnie inaczej niż obserwuje kussad - mało sklepów i tego typu obiektów, wszędzie dalej i ..nagle postawili galerię z Rossmanem [za co jestem wdzięczna] i Piotrem i Pawłem, co też się przyda. Blisko mam teraz :)

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 19, 2016 15:19 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

morelowa pisze:No, popatrz.. A ja myślalam, że w Opolu w Rynku to same banki poza jednak kilkoma restauracjami. Znaczy tak było.. jakiś czas temu . Jak wyjeżdżałam z Opola, to było ciepło i pełno ogródków w Rynku było. [Z Opola na dobre wyprowadziłam się po latach w czerwcu] .
A tu we WRo, koło mnie inaczej niż obserwuje kussad - mało sklepów i tego typu obiektów, wszędzie dalej i ..nagle postawili galerię z Rossmanem [za co jestem wdzięczna] i Piotrem i Pawłem, co też się przyda. Blisko mam teraz :)

Na opolskim rynku, mówię tu dokładnie o placu wokół ratusza są dwie ściany, gdzie w sumie nic nie ma, albo kiosk, albo lokal do wynajęcia, albo bank... To nie są branże, które powinny być wizytówką opolskiego rynku... :)
Zapraszamy do naszego wątku, o tutaj -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=177446
Jak i na naszego Facebooka, to ten tutaj -> https://www.facebook.com/osiemlapek/

Obrazek

Amorion

Od: Nie paź 16, 2016 8:55

[poprzednia][następna]