Moderator: Estraven
Mam w domu zawsze nerki i daję je od czasu do czasu Ogryni, bo ona je uwielbia, poza tym tylko w nerce mogę jej przemycić lekarstwo. Rysio z Tosią nie jedli nigdy.izka53 pisze:jeśli jedza cokolwiek - nawet malutko, to jeszcze nie jest tragedia, ważne aby wątroba miała co robić. Obie muszą sobie w lepetynkach poustawiać obecne status quo. I myślę, że zbliżą się do siebie - obie straciły swoją parę, myślę, że instynkt je do siebie popchnie.
Tosia - jak tak leży - to całkiem pokaźnie wygląda. Iwonko - ile Ogrynia może mieć lat? Trudy życia ma wypisane na pysiu....
03.10, po czarnym proteście, miałam pozegnalną imprezę w firmie. Do czarnej tuniki założyłam ten naszyjnik od Ciebie - zrobił furorę

Iwonami pisze: Nie chce mi się wierzyć, żeby kot, po takim kiepskim życiu mógł żyć tyle lat.
zuzia96 pisze:Rysiu [*]
Iwona, bardzo współczuję, to takie trudne do przeżycia kiedy nasze wielkie miłości odchodzą i zostawiają nasze serca w strzępachTrzymaj się jakoś...
A ja w tej chwili właśnie ratuję mojego kocurka przed zakrzepem. Chyba to jest ta sama choroba, muszę jeszcze przeczytać podlinkowany artykuł.
Zabrałam mojego Maksia na badania kontrolne, bo właśnie kończy 12 lat i chciałam sprawdzić jak ze zdrowiem. I badania krwi wyszły złe, krew bardzo gęsta, bardzo wysokie czerwone ciałka krwi, wetka mówi, że nie wie ile przekroczone, bo zabrakło podobno skali na aparacie. Powiedziała, że w tym stanie grozi mu zakrzep. Miał 2 razy robiony zabieg rozrzedzania krwi, a wygląda to tak, że podobno upuszcza się krew chorą, a potem w kroplówce podaje się odpowiednie preparaty odbudowujące. Dokładnie nie wiem jak to wygląda, bo zawoziłam Maksia i odbierałam go po 3 godzinach. Po zabiegach wetka zrobiła badania krwi i już są w normie, po miesiącu jedziemy do kontroli.
A Tosia nie polizała by Conva z miseczki? Może dałoby się jej podać strzykawką, zawsze by ją to wzmocniło. Ona biedulka cierpi po odejściu brata, nie rozumie co się stało, dlaczego go nie ma. Takie trudne to wszystko...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], masseur i 64 gości