moja Kota

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2016 19:37 Re: moja Kota

no może się tak naturą nie podpieraj, bo w slepą uliczkę zabrniesz

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Czw paź 13, 2016 20:52 Re: moja Kota

MamaKoty pisze:Nie wysuwam argumentów,ale nie lubie być atakowaną..czytając nie powinno sie rozmnażać dachowców...grr,lapie mnie złość...bo co są gorsze,a rasowe lepsze i te wolno?
Narażam kotke,hmmm nie skomentuję. Pozostaje wierna opinii weterynarza,który wykluczył m.in powikłania. Bo pisałam Kota jest pod opieka weta z RSPCA. ..
Ba...myślę nawet o adopcji ciężarnej kici właśnie od nich....dachowej

Nie napislam tez nigdzie ze mam zamiar rozmnażać moja Kicie 3 razy w.roku...weźcie Panie,na wstrzymanie

I jeszcze pytanie, czy jeśli mam poglądy inne niż wasze,to noe można mi kozystac i pisać na forum?
Bo mam odmienne zdanie,ale nie jestem też fanatyczką rozmnazania o co dostałam posadzona, za to widzę ze sa tu fanatycy sterylizacji.

Jeśli dbanie o zdrowie zwierząt i ograniczanie bezdomności to fanatyzm, niech będzie, mogę być fanatyczką. Ale jak wet wyklucza powikłania przy niekontrolowanym rozmnażaniu, to lepiej go zmień i to szybko. Bo to nie wet, tylko konował :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 14, 2016 5:26 Re: moja Kota

W żadnym komentarzu nikogo nie zaatakowałam. Uważam że rozmnażanie DACHOWCÓW nie powinno mieć miejsca i koniec. Posiadanie jajek nie jest wyznacznikiem szczęścia kocura, tak samo jak kociąt przez kotkę.

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt paź 14, 2016 5:41 Re: moja Kota

Autorka wątku oczekiwała tutaj poklasku dla swoich poczynań. Niestety zawiodła się a każdą opinię przeciwstawną do jej opinii odbiera jako atak. Chce mieć prawo do wypowiadania się a nie chce przyznać go innym. :evil: Poza tym prawda boli :wink:

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Pt paź 14, 2016 6:49 Re: moja Kota

O matko nie mieszkam w USA i choćby po tym widać ze wypowiadacie sie na temat ostatniego posta,awanturniczo atalujecie..
Szkoda slow i poziom dyskusji marny.

MamaKoty

Od: Wto paź 11, 2016 21:18

Post » Pt paź 14, 2016 7:10 Re: moja Kota

Oby Twoja Kota nie zachorowała od tych częstych porodów. :(
Obawiam się, że dobre domki dla kociątek prędko Ci się skończą. Chyba, że je sprzedajesz pierwszemu chętnemu...

RSPCA? Nie USA to pewnie UK? ;)
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Pt paź 14, 2016 7:12 Re: moja Kota

Mało istotne gdzie mieszkasz i pod opieką której organizacji jest Twoja kotka. Narażasz ją na niepotrzebne cierpienie, od chorób dróg rodnych, poprzez komplikacje w czasie porodu, po zarażenie wirusowymi chorobami od kocura. Kocur jajeczny wychodzący zaraża się szybciej niż się wydaje, bo walczy z innymi kocurami i w ten sposób dochodzi do zarażenia. Rozumiem i wiem, że zdarzają się mioty "ups, poszła i zaciążyła" ale tutaj nawet osoby z takimi przypadkami namawia się do sterylizacji kotki. Po prostu nie ma sensu i przyzwolenia na bezsensowne rozmnażanie, bo kot ładny. Jedynymi kotami które się rozmnaża w sposób kontrolowany to koty rodowodowe.

Edit: poprawiłam literówkę
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2016 7:52 przez kotelsonciorny, łącznie edytowano 1 raz

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt paź 14, 2016 7:50 Re: moja Kota

MamaKoty pisze:Szkoda slow i poziom dyskusji marny.

No cóż, pisanie na forum nie jest obowiązkowe.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 14, 2016 8:02 Re: moja Kota

Gdzie tu miejsce na deklarowaną miłość do kota. Jak się kocha swojego kota to nie sprowadza na niego bólu i w perspektywie prawdopodobnych innych cierpień. Nie widzę tu miłości, tylko przedmiotowe traktowanie.
A umożliwienie obcym kotom, żeby nachodziły kotkę w domu, stresowały, zostawiały wrogi zapach na jej terytorium, uważam za okrucieństwo. O ile wiem, to istnieją czujniki, które pozwalają wchodzić i wychodzić przez klapkę w drzwiach tylko domowym kotom

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Pt paź 14, 2016 8:24 Re: moja Kota

RSPCA popiera rozmnażanie dachowców?
zarabiasz na tych kotach? oddajesz je za opłatą?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt paź 14, 2016 9:31 Re: moja Kota

MamaKota - czujesz się atakowana, uważasz, że trafiłaś na forum oszalałych fanatyczek i fanatyków, którzy wszystkich traktują jak wrogów.
Rzeczywiście, to forum ma swoją specyfikę, ale ma to swoją przyczynę - bardzo ważną przyczynę.
Część "Nasze koty" powstała, byśmy mieli gdzie opisywać swoje domowe pupile, zachwycać się ich zachowaniami, opisywać dobre i złe dni. Ale spójrz też na inne podfora. Poczytaj o tym, z jakim ogromem nieszczęść się spotykamy. Jakie dramaty rozgdywają się każdego dnia. Większość naszych kotów, tych słodkich pupilków opisywanych tutaj, to zwierzaki uratowane, wyciągane z chorób i opresji. Ratowane przez niezwykłych ludzi kosztem własnego czasu, pieniędzy, zarwanych nocy, zaszczanych samochodów i domów, czasem nawet zdemolowanego życia rodzinnego i zdrowia. Dlatego nie dziw się agresji forumowiczów, dla których każdy kolejny miot, to zagrożenie, to informacja, że inne koty nie znajdą domów, że być może, te "słodkie kocięta" albo ich potomstwo będzie za rok, dwa umierać na koci katar, czy z głodu, albo ginąć pod kołami.
Powiedzmy, że znajdziesz kociętom domy, ale nie wiesz, co się stanie z nimi później, albo z ich potomstwem. Rozmnażając stajesz się odpowiedzialna za te kolejne pokolenia.
Także nie mieszkając w Polsce, bo sytuacja zwierząt nie jest dobra w większości krajów na świecie.
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Pt paź 14, 2016 11:24 Re: moja Kota

Też miałam kota o tym imieniu

KociaPrrincess

Od: Pt paź 14, 2016 11:16

Post » Wto paź 18, 2016 15:01 Re: moja Kota

Alija pisze:Jednak motto warto przeczytać . W Polsce (z dużej litery) nie popiera się rozmnażaczek.
Istnieje jakieś miasto w którym nie ma bezpańskich kotów?

:!: :!:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 18, 2016 17:17 Re: moja Kota

MamaKoty pisze:O matko nie mieszkam w USA i choćby po tym widać ze wypowiadacie sie na temat ostatniego posta,awanturniczo atalujecie..
Szkoda slow i poziom dyskusji marny.

Aż strach pomyśleć jakiego poziomu oczekujesz...

Boże, jak słyszę o rozmnażaniu kotów to mnie trafia... Tyle kotów potrzebuje wsparcia, opieki, czeka w brudnych schroniskach... No, ale po co, lepiej się bawić w rozmnażanie. W imię czego ja się pytam?
Zapraszamy do naszego wątku, o tutaj -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=177446
Jak i na naszego Facebooka, to ten tutaj -> https://www.facebook.com/osiemlapek/

Obrazek

Amorion

Od: Nie paź 16, 2016 8:55

[poprzednia]