Zależy gdzie się sprzedaje.Na allegro tak sie to traktuje . Ktoś klika, że kupuje i w większości wypadków, kupił. Od razu się zmienia w serwisie informacja o dostępności itd.
z regulaminu allegro
Kupujący korzystający z opcji Kup Teraz zawiera umowę ze Sprzedającym, potwierdzając zakup za pomocą przycisku „kupuję i płacę”, z zastrzeżeniem treści art. 3.3.
Potwierdzenie zawarcia umowy pomiędzy Kupującym i Sprzedającym wysyłane jest automatycznie poprzez wiadomość e-mail (lub opcjonalnie poprzez inne środki komunikacji elektronicznej) i ma charakter wyłącznie informacyjny. W wiadomości, o której mowa w zdaniu poprzednim, strony umowy otrzymują dane aktualnie widniejące w ustawieniach ich Kont, tj.: imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres.
3.3. Celem Ofert dotyczących sprzedaży lub wynajmu nieruchomości, a także prezentowanych w kategorii "Usługi", „Wakacje”, „Motoryzacja” (w podkategoriach „Samochody”, „Motocykle i quady” - z wyjątkiem wszystkich podkategorii zawierających nowe motocykle i quady - „Maszyny”, „Inne pojazdy i łodzie” oraz "Przyczepy, naczepy") oraz w podkategorii "Żywe zwierzęta" nie jest zawarcie umowy pomiędzy Użytkownikami. Oferty te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy. Oferty, o których mowa w zdaniu poprzednim, nie mogą obejmować więcej niż jednej sztuki TowaruAle inne serwisy np olx umożliwiają tylko kontakt z tym, kto wystawił ogłoszenie. I dopiero ten ktoś odpowiada, czy oferta aktualna czy nie. Można z nim negocjować cenę czy umówić miejsce odbioru towaru.
Linka świetna. Trochę biegałam, a Caillou za mną (miałam jej ulubione smaczki), ale marna jestem w bieganiu

Trzeba więcej ćwiczyć. Smaczki podziałały i Caillou bardziej interesowała się mną niż szukaniem myszy.To był świetny pomysł.
Chwalę ją , mówiąc "dobrze" jak nie szczeka na mijanego owczarka niemieckiego (i psy w typie), bo akurat na te psy reagowała bardzo intensywnie. I w sumie po tygodniu takich ćwiczeń wcale nie szczeka na mijanego psa w typie owczarka (pies na smyczy) , nawet jak ten pies na nią szczeka. Tylko mi wystawia psa i sprawdza czy ja go widzę. Widzę

. Czesto te psy mają coś nie tak z nogami, i idą tak dziwnie. Ostatnio w parku jak taki pies strasznie ciągnął za sobą nogi, to aż obie suki stanęły i mi pokazywały, że coś jest nie tak. Az bolało patrzeć.
I ćwiczę ze Sweetie, że zanim dostanie jedzenie na miseczce musi usiąść i poczekać. Ona jest bardzo łakoma i trudno jej czekać aź coś nałożę na miskę. Ale jak powiem "siad" to siedzi i czeka na "weź". I grzecznie jest i na miseczkę mogę wygodnie jej coś nalać, np jogurt.
Caillou czeka sama z siebie, nie pcha łba, aż jej nie postawie miski i nie powiem 'weź".