gdansk - krakow NA GWALT...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2005 21:46 gdansk - krakow NA GWALT...

kochani!,
poznalam cudowna kobiete, opiekuje sie kotami z prawie calego 3miasta. karmi, leczy....zbiera.... Ma w domu, w 1m pokoju (!) ok 40 stu (!).
Udalo mi sie znalezc dom dla 2ch w cudnym krakowie.
B prosze o pomoc z transportem.
Te koty mieszkaja w 1m pokoju.... dusza sie tam nieomalze....sa koty biale, pers...cala gama... Niestety (bo tylko dwom) udalo mi sie na razie znalezc dom... Kazdy dzien to dla nich koszmar....
dzieki,
barb.

barb

Od: Pon maja 03, 2004 17:15

Post » Śro kwi 20, 2005 21:50

Mialysmy w Krakowie analogiczny przypadek - 70 kotow w mieszkaniu. Bardzo w sprawe zaangazowala sie Nezumi, znalazla w Malborku i okolicach cos z 5 domow ale z powodow transportowych lub losowych nei doszlo do wyjazdu naszych kotow do Was. Napisz moze do Nezumi - moze tamte domki aktualne sa!
Pozdrawiam i powodzenia!
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Śro kwi 20, 2005 21:54

"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Post » Śro kwi 20, 2005 21:54 40 kotow....koszmarrr

jak bym byla na miejscu moglabym wiecej zdzialac...jestem poza granica i pozostaje mi internet i telefon...potrzebuje kogos, kto pomoglby w przetransportowaniu 2jki do krakowa...
no jestem zalamana takimi sytuacjami....40 kotow....
dzieki za kontakt.

barb

Post » Śro kwi 20, 2005 21:57

Wiec zaraz napisze do Nezumi z linkiem do tego watku zeby na pewno tu trafila :)
Obrazek

Liwia

Post » Śro kwi 20, 2005 22:00 dziekuje za pomoc

jestes kochana! dziekuje za pomoc!

barb

Post » Śro kwi 20, 2005 22:14

barb, ta kobieta nie jest taka cudowna, skoro zbiera koty nie mogąc im zapewnić dobrych warunków :-(
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Śro kwi 20, 2005 22:18

Bonkreta pisze:barb, ta kobieta nie jest taka cudowna, skoro zbiera koty nie mogąc im zapewnić dobrych warunków :-(

z ust mi to wyjęłaś, Bonnie
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Śro kwi 20, 2005 22:24

A co ma kobieta zrobić ? Zostawić je na szkolnym boisku, aż im dzieciaczki oczka wydłubią ? To czasem sprawa żcycia i śmierci. Codziennie jakieś koty zostają zakatowane w tym kraju :( Nie wiem, czy jest jakieś dobre wyjscie. Poza tym w schronisku pewnie mają gorzej niż w tym pokoju :( Nie mówię, że ona robi dobrze, tylko, że NIE MA WYJŚCIA :(

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro kwi 20, 2005 22:33

NataliaS bedzie jechala do Gdanska 29 kwietnia z kotem, wracac bedzie "pusto". I Bagorka rowniez w tym terminie nad morze sie wybiera ale nie wiem kiedy bedzie wracala. Proponuje napisac do niej na pw.
Powstrzymam sie od komentarzy na temat gdanskiej milosniczki bo to ze zyje w smrodzie to Jej sprawa. Mam natomiast pytanie - Barb, masz jakiekolwiek gwarancje ze Pani po wyadoptowaniu czesci kotow nie odtworzy stada?
Obrazek

Liwia

Post » Śro kwi 20, 2005 22:33

Chiaro, takie prywatne przytułki, w których właściciel nie może zapewnić podopiecznym właściwych warunków w krótkim czasie stają się dla zwierząt czymś w rodzaju piekła na ziemi. Było już kilka takich głośnych spraw, na tym forum i nie tylko.
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Śro kwi 20, 2005 23:03

Bonkreta pisze:Chiaro, takie prywatne przytułki, w których właściciel nie może zapewnić podopiecznym właściwych warunków w krótkim czasie stają się dla zwierząt czymś w rodzaju piekła na ziemi. Było już kilka takich głośnych spraw, na tym forum i nie tylko.

Wiem. I ja jej nie usprawiedliwiam :( I są też sparwy kotów katowanych, biatych i z wydłubanymi oczami, bo zostały na dworze o jeden dzień za długo :(

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro kwi 20, 2005 23:06

Chiara pisze:
Bonkreta pisze:Chiaro, takie prywatne przytułki, w których właściciel nie może zapewnić podopiecznym właściwych warunków w krótkim czasie stają się dla zwierząt czymś w rodzaju piekła na ziemi. Było już kilka takich głośnych spraw, na tym forum i nie tylko.

Wiem. I ja jej nie usprawiedliwiam :( I są też sparwy kotów katowanych, biatych i z wydłubanymi oczami, bo zostały na dworze o jeden dzień za długo :(

Nie mowie o tej konkretnej sytuacji - sa tez koty u milosniczek ktore umieraja z glodu, chorob... Sa tez takie ktore traca oczy w takich miejscach przez nieuwage, z powodu zbytniego zageszczenia zwierzat..
Obrazek

Liwia

Post » Śro kwi 20, 2005 23:08

Bedę wracała z Gdańska lub z Gdyni 2 maja do Krakowa. Jeśli moge w czyms pomóc to proszę o kontakt. Pozdrawiam serdecznie:-)

Bagirka

Od: Nie sty 02, 2005 17:40

Post » Pt kwi 22, 2005 12:58 dizzy...

super bedziesz z gdanska jechac do krakowa!! extra!!! te 2 kotki pojda do chrocal`a, naszego forumowego kolegi!
1n jest gluchy...to z reszta nie ma znaczenia, ale dobrze ze on wezmie bo malo kto chce kota z taka wada i kto moze zapoewnic mu nalezyte warunki!
dziekuje ci za pomoc, moge do Ciebie jakos przedzwonic w celu umowienia szczegolow transportu??

a co do nast watku, o utworzeniu przez pania kolejnego stada to nie wiem...z pewnoscia, ale jak znajda sie pomocnicy w adopcjach to nie bedzie tak zle.
co do innych kometnarzy i wnioskow to nie mam zdania....wszystko jest bowiem b delikatne i subiektywne. powstrzymuje sie wiec od dalszych komentarzy i tylko prosze o pomoc. samemu trudno jest pomagac...
koty i kobieta sa w potrzebie, a zycie jest najwazniejsze!
granica miedzy pomaganiem a szkodzeniem jest cienka. latwo ja przekroczyc....czasami poswieca sie 1no zycie dla wiekszosci, czasami odwrotnie....dizzy...

barb

[następna]