Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 24, 2016 11:26 Re: Morelowo - Migdałowo. Zobrazowanie.

morelowa pisze:Dzięki!
Byłaś w Katowicach? Często jesteś w klubie?

Ma być ok/ponad 30st. 8O [zależnie od portalu :mrgreen: ]

W większość wtorków wpadam do Klubu - bo znajomi i dobrze zaopatrzona biblioteka :D . A jako że pracuję w Katowicach, w dodatku w Silesia Business Center, to w zasadzie mogłabym tam dotrzeć pieszo w krótkim czasie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sie 25, 2016 8:50 Re: Morelowo - Migdałowo. Zobrazowanie.

http://x3.cdn02.imgwykop.pl/c3201142/co ... DmxxHj.jpg
T ylko link bo nie chce mi się zapisywać obrazka ..itd.
W nocy zabiłam w ciężkiej panice , szerszenia. Koty nie ułatwiały mi sprawy tylko się przygladały - mnie i szerszeniowi :evil: . Jak wiadomo nie mam drzwi w pomieszczeniach więc nie mogłam tak izolować gada, żeby dopaść w jednym pomieszczeniu. Raz nawet złapałam w szklankę, ale ponieważ mam te głupie siatki w jeszcze głupszych oknach, to nie mogłam tak wystawić ręki, żeby głupek nie wrócił. Po własną śmierć :(
Nawet rozważałam możliwość zostawienia sytuacji własnemu losowi, ale ponieważ szerszeń sie ładował za lodówke i inne takie miejsca, to nie wiedziałam kiedy wylezie prosto na koty.
Jest mi smutno - na pewno był przerażony :cry:
Potrzebuję moskitiery. Ale JAK w niedzielonych oknach?? Szlag by to..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto wrz 06, 2016 13:52 Re: Morelowo - Migdałowo. Zobrazowanie.

http://www.expressilustrowany.pl/lodz/a ... ,10588032/

Link to jedno.
Drugie to to, co mi przypomniał - w treści jest zdanie o bezpłatnej pomocy dwóch (?) prawników, którzy nie wzięli za tę pomoc kasy. Fajnie nie? Na forum jest wątek, w którym jedna z uczestniczek forum przekonuje jak bez sensu jest udzielanie różnej pomocy bezpłatnie. Między innymi prawniczej, argumentując , że przecież jej/jego czas to też koszt , w którym można zarobić. Długo przekonuje . Tak długo, że wydaje mi się, iż w tym czasie 10x by zdążyła [ta osoba :mrgreen: ] napisać tych kilka zdań z poradą.
Jeśli oczywiście ma jakąś wiedzę, a nie tylko sugeruje , że ją posiada.

Morela ma znowu czynną cukrzycę :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto wrz 06, 2016 14:18 Re: Morelowo - Migdałowo.

Panicznie boje sie szerszeni, wiec wspolczuje :(

Dzielna bylas niezwykle.

Czemu niedzielone okna sprawiaja problem z moskitiera? Bo duze?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto wrz 06, 2016 15:47 Re: Morelowo - Migdałowo.

Tzn. mam siatki 'przeciwkocie' więc przez nie można choćby oddmuchnąć piórko, które wpadnie. Ale moskitiera uniemożliwi wystawienie ręki czy nawet palca na zewnątrz. W O. w oknach dzielonych, moskitiery były na jednej połowie, druga była wykorzystywana jak coś trzeba było wyrzucić - okruchy np. :mrgreen: To , że duże, zwiększa koszt, ofc.

Obrazek

morelowa

Post » Śro wrz 07, 2016 14:22 Re: Morelowo - Migdałowo.

Może można było owada wynieść w tej szklance na zewnątrz albo np. wyrzucić przez okno na klatce schodowej?

:ok: :ok: dla Morelki!
Masz to już opanowane, dacie radę :ok: :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro wrz 07, 2016 15:20 Re: Morelowo - Migdałowo.

Ja mam taki zestaw ratunkowy zawsze w zasięgu ręki - szklanka + kartka. Złapałam - prawie umarłam ze strachu - wyrzuciłam przez oczka siatki i... wrócił nim zamkłam okno :placz:
To było jakoś sporo po 22-giej i byłam zupełnie niekompletnie ubrana, musiałbym zejść przynajmniej pół piętra, zestawić doniczki z parapetu na korytarzu... itd. I byłam w panice :oops:
Ciągle mi szkoda... :?

Mam opanowane - może tak się nie zapomina jak jazdy na rowerze? podobno, bo ja nie umiem... :roll:
Skacze ten cukier. Obserwuję kotę uważnie, ale nie ma żadnych objawów - widocznych - ze strony guza, a podejrzewałam, że to on jest przyczyna znowu tego cukru.
A może dlatego, że z oszczędności co jakiś czas dawałam im - przepadają zresztą - jakiegoś Felixa, bo na to mięso i puszki bez węglowodanów już nie wyrabiam?
Plan był - wyjechać 2 x we wrześniu na jakieś 2/3 dni i.. dupa. Kolejna. A chciałam sobie ten swój kręgosłup usprawnić :?

Obrazek

morelowa

Post » Czw wrz 08, 2016 6:46 Re: Morelowo - Migdałowo.

szkoda, że nie możesz wyjechać :?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw wrz 08, 2016 8:02 Re: Morelowo - Migdałowo.

No, niestety :( Nawet gdyby ktoś przychodził do kotów, to trzeba by 2x dziennie i na dodatek poświęcić trochę czasu - pomiar, jedzenie, zastrzyk.. I przekonać Morelę, żeby pozwoliła [mnie pozwala bez problemu] . I umieć to wszystko zrobić. A, i trzeba wcześnie rano, bo kotom trzeba dać jeść, a pomiar musi być na czczo.

Wczoraj miałam Gościa :1luvu: Koty dostały nowe papu, zupełnie im nie znane i okazało się, że jest baaaardzo chetnie jedzone :D
Jak Gość [ojej, wtenczas konkretnie :D ] wychodził/wychodziła znaczy, to stwierdzilyśmy w kuchni obecność ... SZERSZENIA :placz: Dziewczyna poleciała do tramwaju, a ja próbując nie umrzeć ze strachu, zabrałam się - w towarzystwie zainteresowanych kotów - za łapanie do szklanki. Siedział sobie na kloszu, na lodówce i jak podchodziłam to odwrócił głowę i .. patrzył na mnie takimi czarnymi oczkami :( Bardzo go prosiłam , żeby nie uciekał. Udało się, ale w szklance strasznie krzyczał i się rzucał.
Ponieważ - ze względu na Gościa :mrgreen: - byłam kompletnie ubrana, to zeszłam na niższe półpiętro, jakoś jedną ręką trzymając przykryta szklankę, otworzyłam okno i owad odzyskał wolność.
Ide kupić taką zwykłą, przyklejaną moskitierę. Bo jeszcze stado komarów miałam do kompletu.
Gorąco + wcześnie ciemno + światło = towarzystwo :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Czw wrz 08, 2016 10:55 Re: Morelowo - Migdałowo.

Bardzo się cieszę,że mogłam Was poznać <3 Dziękuję za zaproszenie :) Dobrze,że kolejna przygoda z szerszeniem zakończyła się pozytywnie. Dzielna jesteś !!!
Uściski przesyłam
Obrazek

wtenczas

Od: Pon wrz 07, 2015 19:08

Post » Czw wrz 08, 2016 12:18 Re: Morelowo - Migdałowo.

https://swiatmakrodotcom.wordpress.com/ ... dskakiwac/
[ciekawy blog z Olsztyna :mrgreen: ]
wyjaśniający kto tak na prawdę jest dzielny. Bo szerszen nie taki straszny jak go malują :D
... że użądlenie przez szerszenia jest o wiele mniej niebezpieczne, niż użądlenie przez pszczołę. .
.... Na nasze szczęście, szerszenie to najłagodniejsi przedstawiciele osowatych, z jakimi w ogóle można się zetknąć! Przeważnie zachowują się wyjątkowo pokojowo, bez przejawiania agresji.

Nie zabijać !

Obrazek

morelowa

Post » Czw wrz 08, 2016 14:58 Re: Morelowo - Migdałowo.

morelowa pisze:https://swiatmakrodotcom.wordpress.com/2011/10/02/szerszen-europejski-vespa-crabro-owad-ktoremu-lepiej-nie-podskakiwac/
[ciekawy blog z Olsztyna :mrgreen: ]
wyjaśniający kto tak na prawdę jest dzielny. Bo szerszen nie taki straszny jak go malują :D
... że użądlenie przez szerszenia jest o wiele mniej niebezpieczne, niż użądlenie przez pszczołę. .
.... Na nasze szczęście, szerszenie to najłagodniejsi przedstawiciele osowatych, z jakimi w ogóle można się zetknąć! Przeważnie zachowują się wyjątkowo pokojowo, bez przejawiania agresji.

Nie zabijać !

Nie mieliście gniazda na własnym balkonie, tuż przy wejściu.
Całe szczęście :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw wrz 08, 2016 16:29 Re: Morelowo - Migdałowo.

Nie mieliśmy i nie będziemy mieć bo nie mamy balkonu. Z czego się cieszymy - tzn. z braku gniazda , nie balkonu. A Ty , Dorotko, nie masz gniazda, a masz balkon, o.
Ale nie wiemy czy nie mamy gniazda nad samym oknem, bo dach mamy na wyciągnięcie ręki -jak kto odpowiednio wysoki :mrgreen: :mrgreen: I drzewo mamy w pobliżu..

Obrazek

morelowa

Post » Nie wrz 11, 2016 19:07 Re: Migdałowo-Morelowo.Załamka-nawrót cukrzycy

Zupełnie nie wiem co robić! :placz:
Moreli ten cukier skacze jak na batucie. Rano bez insuliny bo w normie, wieczorem - w kosmos!
Karmię jak ..poradnik cukrzycowy każe , Morela się zachowuje normalnie, już po tych kilku dniach z zastrzykami nie ma napadów głodu i nie pije szklankami, i jakby kto nie wiedział, że jest problem to by się nie połapał - zachowanie jak wcześniej.
Muszę do weta, tylko gdzie ja znajdę weta, który się zna na innej insulinie - i w związku z tym na dawkach, diecie itp - niż weterynaryjna??

Poza tym jestem jakaś otępiała od tych upałów [choć może tak mi zostanie?] . Nie kupiłam rolet, moskitierę założył syn tylko na wąską część okna w kuchni, bo się nagle okazało, że nie posiadamy jej więcej, a wydawało się, że posiadamy. Teoretycznie mogłam z samego rana polecieć do jakiejś castoramy, ale jakoś wydawało mi się, że .. się obejdzie. To to otępienie :evil:
Więc jak światło to już okna na oścież nie.
Na dodatek jestem głodna, bo nie poszłam kupić normalnego chleba, a starałam się nie uzywać dziś kuchenki, żeby sobie nie podgrzewać. Temperatury nie podgrzewać.
I po co ja się chwalę tą rozlazłością i maruderstwem?? :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Nie wrz 11, 2016 19:22 Re: Migdałowo-Morelowo. Załamka-nawrót cukrzycy

Moze na cukrzycowym ktos z Wrocka podpowie weta?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]