Witam
Bardzo prosze o porade. Mam dwa kotki – 5 miesieczny kocurek kicha od miesiaca – sporadycznie i nic wiecej. To znaczy – ma suchy nos, rozowiutka buzie, „czyste” oczy. Poza tym radosnie biega za mna krok w krok, biega za zabawkami i znajduje tysiace pomyslow na psoty. Pije bardzo duzo wody i chetnie je – przybiera ladnie na wadze. Zaznaczam, ze byl szczepiony. Kiedys wychodzilam z nim na spacer w torbie i mam wrazenie, ze mogl sie przeziebic. Podaje mu tabletki ziolowe od 3 tygodni 3x dziennie, ale nie ma ani pogorszenia, ani polepszenia. Kot kicha 3-4 razy na dzien.
Mam rowniez dorosla kotke, takze szczepiona, ktora przez ten miesiac stale bawila sie z kocurkiem i od wczoraj zaczela kichac (wczoraj 2x i dzisiaj tez juz 2)- czego nigdy nie robila. Poza tym nie ma zadnych zmian, nos suchy, pije duzo wody, je, bawi sie, jest radosna.
Szukam informacji w internecie ale zawsze pisze sie o kocim katarze razem z informacjami o braku apetytu, niecheci do picia, osowialosci, wycieku z nosa, oczu i naturalnie – braku szczepien. Moje kotki niczego takiego nie maja. Dodam, ze sa wylacznie na karmie suchej.
Czy moge prosic o porade doswiadczone osoby? Do weterynarza bede mogla pojsc dopiero we wtorek. Z 5 miesicznym kocurkiem bylam u weterynarza na samym poczatku objawow (miesiac temu), ale kot podczas wizyty nie kichnal, wet obejrzal kota i zasugerowal, ze wymyslam.
Z gory dziekuje za pomoc
M.