Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 10, 2016 19:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:A ja w pracy siedzę jeszcze ponad 4 godz. :(

Biedactwo! :201428

Popatrzyłam na Zuzię i Polę w pościeli i się rozczuliłam, bo moje kocięty też ostatnio nocują w piernatach. Co prawda dlatego, że noce ostatnio u nas zimne i to bardzo (a ja śpię przy uchylonym oknie). Dzisiaj chyba zamknę, bo ma być... 9 stopni! :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sie 11, 2016 1:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

A ja miałam dziś pracować do północy i co ?
I do domu wróciłam o 1,10 a przypomnę ,że do domu mam 2 min. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sie 11, 2016 1:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Znów pochowałam dziewczynom miski i mam nadzieje ,że pogoda dopisze i w końcu uda nam się dotrzeć na badania.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 8:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Czwartek ! :)
W końcu udało nam się dotrzeć na badania - huraaaaa! :ok:
Wstałam rano - wprawdzie bez chęci - niebo takie sobie szarawe, chodniki w niektórych miejscach jeszcze mokrawe ale myślę sobie nie pada. Ubrałam się, naszykowałam torbę transportową, kasę w portfel, Zuzię myk i do torby i idziemy.Na dworze nie zimno i nie ciepło tak w sam raz. Doszłyśmy do przystanku i zaraz miałyśmy autobus. Dojechałyśmy. Wchodzimy - zero zwierzorków z ludziami- nasza ulubiona ciocia jest , wzięła nas od razu do gabinetu , pobrała krewkę i po krzyku.Zuzia jak zwykle bardzo grzeczna była. To naprawdę koci ideał . Gdy wychodziłyśmy zrobiło się dużo cieplej, słonecznie a niebo się wypogodziło i nabrało błękitnego koloru.
Po przyjściu do domu dałam dziewczynkom śniadanie. Zuzia ochoczo ruszyła do miski a Pola wzgardziła. Zuzia zjadła swoje trochę zostawiając i ruszyła do miski Poli pałaszować jej jedzonko. Pola jest taka trochę wypłoszona . Chodzi za Zuzia , obserwuje ją i co jakiś czas obwąchuje .
Wyniki Zuzi będą dziś koło 20 albo do odebrania jutro rano.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 9:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Jestem zła - tylko nie wiem na kogo bardziej czy na zoo+ czy na DPD. :evil:
Złożyłam zamówienie w piątek wieczorem. W poniedziałek powinno być realizowane a we wtorek powinnam dostać przesyłkę. Dziś mamy czwartek i przesyłki nadal brak.
Gdy wchodzę na stronę DPD wychodzi mi strona w języku angielskim a po przetłumaczeniu mam śledzenie działki nie przesyłki. Dobra mniejsza o większość. Przesyłka/działka została przekazana do doręczyciela.Zawsze DPD rano koło 8 przysyłało wiadomość sms ,że w tych i tych godzinach kurier taki a taki dostarczy przesyłkę. Jeśli termin mi nie pasuje to mam jeszcze dwie opcje i muszę tylko odesłać sms z dniem kiedy chcę mieć dostarczoną przesyłkę. Teraz cisza.
Specjalnie zamówiłam feromony dla Zuzi żeby jej nie stresować w drodze do weta. A tu masz - jeszcze nie doszły. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 9:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Zuzia pachnie wetem. A Poli nie badasz?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sie 11, 2016 10:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

MalgWroclaw pisze:Zuzia pachnie wetem. A Poli nie badasz?

Pola miała robione badania w maju tego roku. Wszystko z nią ok.
Zuzia miała robione badania razem z Polą ale okazało się ,że trzeba robić ząbki. Ponieważ badania są ważne 1 miesiąc ( robiłyśmy na początku maja ) a Zuzia miała zabieg 30 czerwca więc przed zabiegiem powtórzyłyśmy badania. Wyszło ,że ma podwyższoną kreatyninę 1,97 a norma jest od 1 do 1,8. Mocznik był w normie 53,7 a norma jest od 25 do 70 . Mocznik nawet od majowych badań jej spadł bo w maju było 60,6. Pani doktor sugerowała ,że przyczyną mógł być stan zapalny w pysiu lub stres związany z wizytą u weta. Zaleciła powtórzenie badań w sierpniu żeby sprawdzić czy wszystko wróciło do normy czy coś nie dzieje się złego z nereczkami.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 10:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

:ok: :ok: :ok: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw sie 11, 2016 11:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Paczka z zoo+ dotarła. Maja szczęście ,że dziś mam wolne i jestem w domu bo bym nawet nie wiedziała ,że dostałam paczkę.
Zaraz umyje fontannę i naleje wody i zobaczymy. Pytałam w lecznicy czy ten płyn co dolewam dziewczynkom do wody można stosować do takich poidełek i powiedziano że nie ma przeciwwskazań więc można.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 11:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ojej, pytałaś o fontannę - zapomniałam odpisać :oops:
Ja mam tą http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... anna/80973
Koty uwielbiają z niej pić. Woda przefiltrowana jest zdrowsza dla kotów. Jednak dostrzegam też wady takich urządzeń - koszty stałe, czyli filtry, czasem pompa raz już kupowałam. Bo ja też mam kosz na kocie zużyte żwirki i tam też ciągle trzeba kupować worki. Także te wszystkie rzeczy powodują wzrost kosztów i to niemało. Ale coś za coś. Aha i często trzeba fontannę myć, a to do łatwych też nie należy.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw sie 11, 2016 11:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ja kupiłam taką http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... ?rrec=true
Poleciła mi ja Małgosia od Pralci, Kubusia i Klusi.
Jest dwupoziomowa więc obie dziewczyny znajdą dogodne dla siebie miejsce do picia.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 12:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Włączyłam poidełko fontannę. Na razie to jest chodzenie i oglądanie co to takiego. Pola się ciut wystraszyła bo jak włączyłam i woda zaczęła lecieć to stała obok i to ja lekko spłoszyło. Myślę ,że jak nigdzie nie znajdą miski z wodą to zaczną pić z fontanny.
Otworzyłam też Mac's puszeczkę. Nawet trochę spróbowały. Zobaczymy czy do wieczora zjedzą.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 12:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Zuzia co chwila dochodzi do miseczki. Dzisiaj jakaś wygłodniała jest i co trochę coś podjada. :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 14:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Czekam na pana z PiZetjU. Ma przyjść między 16 a 16,30 więc już niedługo.Koło 20 jadę po wyniki Zuzieńki. Mam nadzieję ,że wszystko będzie ok bo ostatnio zauważyłam ,że często popijała wodę i z siusianiem też nie było problemów.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 11, 2016 15:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:Czekam na pana z PiZetjU. Ma przyjść między 16 a 16,30 więc już niedługo.Koło 20 jadę po wyniki Zuzieńki. Mam nadzieję ,że wszystko będzie ok bo ostatnio zauważyłam ,że często popijała wodę i z siusianiem też nie było problemów.

jak sie nazywa Twój agent PiZetJu :D
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

[poprzednia][następna]