Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieniowo?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2016 19:41 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

ale o co Ci chodzi? To się w niektórych kręgach nazywa przedsiębiorczość :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon sie 08, 2016 19:45 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

ano, w niektórych
zawodzisz mnie
i pomyśleć, że jeszcze niedawno cię lubiłam :?

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Pon sie 08, 2016 19:47 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

wkręcasz mnie, evanka :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon sie 08, 2016 19:49 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

mła?
a fzyciu :twisted:

evanka

Post » Pon sie 08, 2016 19:50 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

ić ty
prawie Ci uwierzyłam, że wzięłaś mojego posta poważnie :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon sie 08, 2016 19:52 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Obrazek

evanka

Post » Pon sie 08, 2016 19:56 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Na koniec tego wątku podzielę się z Wami jeszcze jednym incydentem.

Któregoś dnia, jak ciągle padało na zmianę ze słońcem, Menel poszedł gdzieś poza działkę. Tymczasem znowu zaczęło lać, a tego gada nie ma i nie ma. Nawet zaczęłam się niepokoić o niego. W końcu wrócił, caly w jakichś chynchach w sierści, uświniony jak nieboskie stworzenie i... miałam wrażenie, że przestraszony. Nic konkretnego, jakieś tylko wrażenie niepoparte żadnym wyraźnym objawem.
I wiecie co? Od tamtego czasu Menel mnie nie odstępuje. Zrobił się straszliwą przylepą. Jak chodzę po działce, łazi przy mojej nodze krok w krok. Jak odrobinę zostanie w tyle i go zawołam, natychmiast do mnie przybiega. Podejrzewam, że tamtego dnia coś się wydarzyło. Żadnych ran nie miał, najmniejszych obrażeń. Ale może jakiś człowiek go przestraszył? Pewnie nigdy się nie dowiem.

Za to jak Menel siedzi w części działki widocznej z drogi, na przykład na podjeździe do garażu, to się ludzie zatrzymują, żeby go obejrzeć :mrgreen:

evanka :D :ok:

EDIT: i jeszcze chciałam zapowiedzieć małą niespodziankę od nowej części :lol: I tym razem konkursu nie będzie, bo i tak nikt nie zgadnie, a poza tym, zważywszy na powyższe, chwilowo nie mam żadnej nagrody.
Obrazek

Femka

Post » Pon sie 08, 2016 23:40 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Jednak pojawi się jakas swinia/dzik? :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 09, 2016 8:06 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Femka pisze:Tak mi się jeszcze nasunęło o alkoholu.
W sobotę kupiłam sobie cydr do wypicie w niedzielę. Ale jak Edzia zniknęła, to się bałam pić, bo przecież mogło się okazać konieczne wsiadać w samochód i ratować Edwardę z obrażeń :roll:
Potem stres mi zszedł i tak mi się spać zachciało, że biedna marna butelczyna została. i musi poczekać do weekendu.

Zastanawiam się, czy nie dałoby się Jeżurkowa (stamtąd miałam przyjemność Edzię adoptować) pozwać o straty na zdrowiu psychicznym. Może chociaż ze dwie stówki :mrgreen:

Odszkodowanie możesz dostać w jeżach :twisted:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto sie 09, 2016 8:06 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Monika pisze:Odszkodowanie możesz dostać w jeżach :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sie 09, 2016 8:23 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Dorota pisze:
Monika pisze:Odszkodowanie możesz dostać w jeżach :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:
:ryk: świetny pomysl,zwlaszcza w samcu Edkiem zwanym :smokin:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 09, 2016 10:15 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Monika pisze:
W sobotę kupiłam sobie cydr do wypicie w niedzielę. Ale jak Edzia zniknęła, to się bałam pić, bo przecież mogło się okazać konieczne wsiadać w samochód i ratować Edwardę z obrażeń :roll:
Potem stres mi zszedł i tak mi się spać zachciało, że biedna marna butelczyna została. i musi poczekać do weekendu.

Zastanawiam się, czy nie dałoby się Jeżurkowa (stamtąd miałam przyjemność Edzię adoptować) pozwać o straty na zdrowiu psychicznym. Może chociaż ze dwie stówki :mrgreen:

Jeżurkowo by się ucieszyło, bo zdaje się, ostatnio tam zatrzęsienie potrzebujących pomocy stworzeń :( Edzia to akurat tłusta i zdrowa jeżynka była.
Ona znowu nie nocowała w apartmą. Ale już się nie martwię. Za to przylazła wczoraj na taras, rozgościła się na środku i zaczęła się tak wydzierać po jeżowemu, że aż sama bałam się podejść :lol: Prawdopodobnie informowała Nera: podejdź, barbarzyńco, to cię przerobię na sito.
I poskutkowało. Pies trzymał się na duuuży dystans :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Wto sie 09, 2016 10:33 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Femka pisze:
Monika pisze:

Jeżurkowo by się ucieszyło, bo zdaje się, ostatnio tam zatrzęsienie potrzebujących pomocy stworzeń :( Edzia to akurat tłusta i zdrowa jeżynka była.
Ona znowu nie nocowała w apartmą. Ale już się nie martwię. Za to przylazła wczoraj na taras, rozgościła się na środku i zaczęła się tak wydzierać po jeżowemu, że aż sama bałam się podejść :lol: Prawdopodobnie informowała Nera: podejdź, barbarzyńco, to cię przerobię na sito.
I poskutkowało. Pies trzymał się na duuuży dystans
:mrgreen:

:ryk: jeże strasznie śmiesznie pyskują.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto sie 09, 2016 10:36 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

No, zawijają się w kulkę i pufają jak drukarka atramentowa :lol:
Obrazek

Femka

Post » Wto sie 09, 2016 15:35 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Femka pisze:No, zawijają się w kulkę i pufają jak drukarka atramentowa :lol:

chyba raczej igłowa :ryk:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]