Bytomskie Łobuzy cz. 9 - Walczymy!zdj str 96-100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2016 22:41 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Dzień dobry :)

Oficjalnie już się przysiądę (skoro i tak rozmawiam) i jesli pozwolisz, będę uczestniczyła mniej lub bardziej aktywnie w Waszym życiu na wątku :) :kotek:
Pozdrawiam piękne kotki i ich rodzinkę :)

PS. Klaudia, zwróciłaś uwagę, że każda Twoja kicia ma inny kolor noska? :)

:kotek:

Ajaaa

Od: Wto sie 25, 2015 1:09

Post » Śro sie 03, 2016 9:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Ajaaa będzie mi bardzo miło :) Na noski zwróciłam uwagę :) Oprócz koloru różnią się też materiałem wykonania ;) Marysia ma nos zamszowy zawsze suchy A Kitusia I Tosia mają nosy cieliste :)

Martus ja pożycza dzieci od 20 lat :) Najpierw kuzynka, potem mój brat, potem siostrzenica, teraz druga. Najczęściej mam po kilka dzieci. Śpią u mnie i spędzamy czas razem, czasem jeździmy na wycieczki :) i dlatego też do tej pory nie chciałam mieć swoich dzieci, bo wiem ile to roboty - od rana do nocy i nawet w nocy czuwanie.

Wczoraj byliśmy w tym zoo i przez 7h non stop chodziliśmy, że nogi nam.wchodziły do d. A ja jeszcze ciągnęłam wózek drewniany, w którym siedziały dziewczyny, ale czasem mi pomagały. Mam porównanie jak to zoo rozwija się na przestrzeni lat, bo mamy bardzo blisko. I od dziecka tam chodzę. I chociaż naprawdę powoli wybiegi robią się wspaniale - lwy mają hamak, huśtawki, malpki (nie wszystkie) miały taki wybieg ze widziałabym tam swoje koty - różne gałęzie od ściany do ściany takie grube poplątane cudne! I zabawki i huśtawki i hamaki. Chciałabym taki plac zabaw dla kotów.

Ale oprócz tego co zakręt - to buda. Nagle bud z jedzeniem, zabawkami, lodami w kółkach, watami więcej jak zwierząt. I jak tak chodziłam to doszłam do wniosku, że prawdziwe zoo jest przed klatkami i wybiegami. Miałam wyrzuty ze kantuje zoo na bilecie dla Kornelii, bo miała darmowy prawie bo skończyła juz 3 lata a w zoo taki kram, że kasy zostawiłam tam wielokrotnie więcej. Wcześniej tego nie było. Nie wzięłam aparatu - zdj robiłam tel kom., i pomyślałam że jak dziewczynki pojadą to wydrukuje te zdjęcia, kupię ładny album i zrobię im "Pamiątkę z wakacji" - i powklejam tam wszustkie zdjęcia. No bo tak robię im te zdjęcia, one biedne pozują i zawsze tak jest ze potem nie ma z tego żadnej pamiątki, że zdjęcia gdzieś tkwią w telefonie. A jeszcze dojdą nowe fotki z bieżących dni i z Krakowa i Wawelu.

Tak byłam zmęczona po tym zoo - i dziewczynki tez - ze padlsumy wcześnie spać. A rano biedna młodsza Kornelia nie umiała m ie obudzić a chciała śniadanie - płatki z mlekiem - i żeby puścić jej bajkę. Normalnie nie słyszałam nic. W końcu m. jej puścił bajkę ale od niego nie chciała płatków z mlekiem ;)

Dziewczynki grają teraz w grę - Chowaj się do szafy potworze :D AA wkleję zaraz jakieś zdj na chwilkę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie zdążę więcej zdj dodać. Tosia biedna jest przerażona :( trzęsie się jak osika i nie wychodzi z łóżka. Jak dziewczyny zasypia to Tosia wychodzi i czuje się swobodnie.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro sie 03, 2016 19:51 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Ale masz fajny, intensywny czas :ok:
Dziewczynki śliczne.
Pomysł z albumem kapitalny.
Dużo sił, cioteczko. No i snu :201461
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Czw sie 04, 2016 7:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

jesteśmy, rude i bure :)
:1luvu: :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 04, 2016 7:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Cześć Dziewczyny........dużo dziewczyn :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sie 04, 2016 7:39 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Ale śliczne dziewczynki !
Jak się macie? dobrze się bawicie ? :D
fajna ciocia jesteś, skoro tylko od Ciebie płatki chcą jeść :D :D :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw sie 04, 2016 8:24 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Hej Dziewczynki :)
Jestem zmęczona :) Dziś była szansa ze dzieci pojadą do domu, a dokładnie młodsza Kornelia, ale ona nie chce jechać. Juz tu śpi trzy noce i zostanie do soboty albo niedzieli.
Wczoraj odpoczywalismy pół dnia a drugie pół dnia byliśmy na rynku przy fontannie i do wieczora na placu zabaw.
Dzis jak się pozbieramy to pójdziemy do parku szukać placu zabaw i nad staw na spacer.
Jutro nie wiem co będziemy robić, a w sobotę jedziemy do Krakowa.
Zadzwonil tata Kornelii i ona mu powiedziała ze nie chce jechać do domu bo chce jechać daleko.
No to ja się zbieram robić śniadanie. Starsza leży ze mną w łóżku a młodsza w sypialni bajki ogląda bo też jeszcze się nie wykulala z wyrka :)
Ja czytam co u Was ale nie starcza mi czasu żeby odpisać :(

Miłego dnia!

klaudiafj

Post » Czw sie 04, 2016 8:32 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Powodzenia. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I dziewczyny dogadują się między sobą ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 04, 2016 9:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Kłócą się, ale przy mnie mało :) wg mnie są zgodne ale.młodsza wszystkich chce rozstawiac po kątach :)

klaudiafj

Post » Czw sie 04, 2016 9:43 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Ale extra :mrgreen:
Fajnie ze nie chcą jechac do domu :mrgreen:
Rodzice odpoczną a Wy sie zamęczycie :twisted:
Obrazek

Moli25

Post » Czw sie 04, 2016 10:06 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

klaudiafj pisze:Kłócą się, ale przy mnie mało :) wg mnie są zgodne ale.młodsza wszystkich chce rozstawiac po kątach :)

Czyli mała despotka z niej. Pewnie podchodzą do niej jak to do najmłodszego dziecka ustępując we wszystkim. W ten sposób utwierdzają ją w przekonaniu jak wielką władzę ma nad innymi i że trzeba ich sobie podporządkować.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 04, 2016 10:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Nie jest despotka :roll: I tak jej nie wychowują. Jest bardzo grzeczna, ale wygadana, mimo że nie umie mówić dobrze.

klaudiafj

Post » Czw sie 04, 2016 13:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Naprawde nie moge napatrzeć sie na ta mała dziewczynkę :1luvu:
Jest jak z reklamy, sliczna na tym zdjeciu.
Obrazek

Moli25

Post » Czw sie 04, 2016 15:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Obie są śliczne :)
Dziś spędzamy dzień w parku - jest tu duży plac zabaw. Ogromny!!! Dzieci wypiły zapasy wody, wiec poszłam do Tesco a tam dorwalam kiosk i kupiłam dziewczynkom książeczki :) za godzinę przyjedzie m i może jeszcze trochę tu posiedzimy. A na obiad - drugie danie - robie kluski na parze z jogurtem truskawkowym :roll: :kotek:
Kornelcia jest grzeczniejsza niż była Wiktoria - ślicznie je i nie ma.z.tym problemu. Prawie ;)

Obrazek

klaudiafj

Post » Czw sie 04, 2016 18:10 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

klaudiafj pisze:Obie są śliczne :)
Dziś spędzamy dzień w parku - jest tu duży plac zabaw. Ogromny!!! Dzieci wypiły zapasy wody, wiec poszłam do Tesco a tam dorwalam kiosk i kupiłam dziewczynkom książeczki :) za godzinę przyjedzie m i może jeszcze trochę tu posiedzimy. A na obiad - drugie danie - robie kluski na parze z jogurtem truskawkowym :roll: :kotek:
Kornelcia jest grzeczniejsza niż była Wiktoria - ślicznie je i nie ma.z.tym problemu. Prawie ;)

Obrazek

książeczki o kotkach, a przynajmniej jedna :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]