Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 30, 2016 16:15 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

agusialublin pisze:Następna mądra inaczej :mrgreen: a tam po co iść do lekarza Klauduś samo przejdzie :twisted:

Agusiu nie mów, że to nie prawda, bo będę cierpieć jak przy Mikołaju :crying:

Byłam w Euro agd rtv. Wczoraj kupiłam też okap, razem do kuchenki, bo mój był zepsuty już 2 lata :/ Dziś mąż chce go zakładać, a on uszkodzony - nadepnięty. Musieliśmy go zwrócić. I nowy będzie na poniedziałek, bo oczywiście nie mieli go na stanie :/ Przy okazji zapytałam o ten czajnik - okazuje się, że też mogę go oddać. Zamiast niego wezmę ten tańszy za 50 zł, bo jest bardzo ładny, a czas gotowania ma długi, ale tak samo jest ten trzy razy droższy. Głupio tak oddawać czajnik, bo głośny, ale wiem, że bym się denerwowała nim. Mam ej samej firmy czajnik kupiony z 5-6 lat temu i jest prawie bezgłośny, a ten to porażka. No, mniejsza - zakupy nie udane :/

Byłam w lokalu. M. nie chciał, żebym szła, ale poszłam. Były dwa pająki wielkie, po wyniesieniu nie minęło pół godziny i przyszły następne trzy :roll: Widzę, że to taki urok parteru. Będę musiała pomyśleć o siatce.

Z lokalu na piechotę wolnym spacerkiem wracałam 5-10 min. Sama nie wiem - naprawdę to bardzo blisko. Poustawiałam meble docelowo i jestem zadowolona średnio. Trochę inaczej sobie to wyobrażałam. Tak jakby się "nie klei" wszystko do kupy. Musiałam też zmienić koncepcje. Na szczęście meble i te sprawy to rzeczy drugorzędne, są tylko dodatkiem. Dobrze, że kupiłam najlżejszą sofę - dzięki temu mogę sobie sama przesunąć sofę ze stolikiem, gdyby brakowało miejsca.

Kilka zdjęć - nie pokazuję jeszcze stron nie skończonych.

Kącik rekreacyjny :)
Obrazek

Widok na tła i lampy ;)
Obrazek

Kącik rekreacyjny, zapomniałam zrobić szerszego ujęcia:
Obrazek
Co sądzicie?
Jest, nie da się ukryć, za mało m2, ale trudno, mam chociaż takie - ciasne, ale własne :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lip 30, 2016 16:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

Pieknie!!!!!!

NO to juz wiem gdzie przyjde robic zdjecia!! :D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob lip 30, 2016 16:48 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

klaudiafj pisze:Kupiłam wczoraj dwa czajniki elektryczne - jeden do lokalu firmy, której nie znam Sencor http://www.euro.com.pl/czajniki/sencor-swk-1500.bhtml - tani i mniejszy i większy do domu firmy Philips http://www.euro.com.pl/czajniki/philips-hd4649-00.bhtml. I się okazało, że ten Philips chodzi tak głośno jakby odrzutowiec leciał. Zagłusza rozmowę i tv. A ten mniej popularnej firmy jest bezgłośny - dosłownie. I teraz mam problem - czy oddać tego Philipsa do sklepu? Posiadanie w domu mija się z celem - wodę gotuje długo i bardzo głośno co jest upierdliwe. Żałuję, że nie kupiłam dwóch tańszych, ale nie spodziewałam się po dobrej firmie takiego bubla :/ A do lokalu go nie chcę brać bo ciągnie prądu 2400 a ten tańszy tylko 1500 a gotują tak samo długo, tyle, że tego tańszego nie słychać. I teraz nie wiem co zrobić :/

Może spróbuj oddać. Masz na to 2 tygodnie od zakupu i nie musisz się tłumaczyć w sklepie ;)
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Sob lip 30, 2016 16:51 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

klaudiafj pisze:Co sądzicie?
Jest, nie da się ukryć, za mało m2, ale trudno, mam chociaż takie - ciasne, ale własne :mrgreen:

Miłe biele i szarości :)
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Sob lip 30, 2016 17:39 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

Rozmawiałam dziś z panem w kasie i powiedział, że mogę czajnik oddać i wtedy wymienią na inny. Tylko, co zrobią z takim czajnikiem użytym...

W lokalu jeszcze trochę trzeba zrobić, jednak listwy będą niezbędne przypodłogowe, bo w niektórych miejscach dźwignęło panele :/ Nie mam nadal szafki z umywalką. Ale jutro wyniosę tam graty i potem będę martwić się o resztę, a w mieszkaniu zrobi się trochę wolnego miejsca. A ściany białe niedługo nie będą puste. Będą zapełnione moimi zdjęciami :) I nie tylko moimi, bo mam pokaźną kolekcję starych fotografii, które chcę zeskanować i również umieścić na ścianie. Ścian mi braknie na te wszystkie "wystawki" :)

Janinko zapraszam z całego serca :) I każdego kto będzie chciał wpaść, choćby na kawę :)

klaudiafj

Post » Sob lip 30, 2016 19:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

Kladuś jestem pod wrażeniem !
Uwielbiam taka biel! Wydaje sie byc bardzo czysto i sterylnie. Widze u siebie po przedpokoju i łazience.jasnosc dodaje pomieszczeniu przestrzeni!
Dodałabym białe listwy do tych paneli :oops:
Pieknie. Napewno jak bedziemy w Waszych terenach wpadniemy na łyk herbaty (my kawy niet) :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lip 30, 2016 19:19 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

agusialublin pisze:
Następna mądra inaczej :mrgreen: a tam po co iść do lekarza Klauduś samo przejdzie :twisted:

Agusiu nie mów, że to nie prawda, bo będę cierpieć jak przy Mikołaju :crying:

Klauduś ale ja też jestem mądra inaczej
bo ja też idę do lekarza jak już muszę i ruszyć się nie mogę
Nie lubię chodzić po lekarzach, czekać w kolejkach, tracić czas i dlatego jak już jest konieczna konieczność to idę bo zazwyczaj czekam aż samo przejdzie
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Sob lip 30, 2016 19:47 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

No bo Agus my takie dobre jesteśmy, że jak nawalimy to się same naprawimy - ot i koniec filozofiji :mrgreen:

Martus, właśnie białe listwy planuje :) na razie jest tam czysto insterylnie bo mnie tam nie ma i moich gratów :ryk:
I oczywiście zapraszam na herbatkę, choć nie wiem.jak.można żyć cały dzień tylko o herbacie :ryk: zaraz znajdę odpowiedni film który obrazuje to co sobie wyobrażam ;)

klaudiafj

Post » Sob lip 30, 2016 19:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

Woda mineralna bedzie lepsza :ryk:

Kawa nieeeeeet, chyba ze otworzysz paczke, to ja bede wąchać jak narkoman, uwielbiam zapach kawy :oops:
Obrazek

Moli25

Post » Sob lip 30, 2016 19:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

https://youtu.be/oGyULGgrpRo

Pierwszy to ja po mocnej, gorzkiej kawie :mrgreen:
Drugi to ja gdybym.zamiast kawy z rana wypiła herbatę :ryk :ryk: :ryk:

klaudiafj

Post » Sob lip 30, 2016 19:56 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

klaudiafj pisze:https://youtu.be/oGyULGgrpRo

Pierwszy to ja po mocnej, gorzkiej kawie :mrgreen:
Drugi to ja gdybym.zamiast kawy z rana wypiła herbatę :ryk :ryk: :ryk:

Widzialas tego dziadka?

https://youtu.be/AylnmjyGwpM
Obrazek

Moli25

Post » Sob lip 30, 2016 19:57 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

Salon juz coraz piekniejszy, ale jednak zadbaj o siebie bo mlodosc to nie wszystko. Pamietaj ja przyjade i nie tylko podziwiac Twoj salon ale obejrzec wyniki badan. Ja tez nie lubie chodzic po lekarzach, chociaz z nimi pracuje :|
Jednak jak mnie polamie to chociaz dzwonie po pomoc. :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lip 30, 2016 19:58 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

Tu tez zaraz nowy wątek :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Sob lip 30, 2016 20:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

Taa Martus jest moc :mrgreen:
Gosiu toteż dwa razy musiałam iść do lekarza w ciągu tych lat, ale to było z powodu grypy i utraty głosu i bólu gardła ze spać nie moglam - jak jest ból to wtedy lecę :) jedynie to dentysty chodzę często, ale i tak za rzadko niż powinnam.
Martus ja tak zagaduje, bo przyznam szczerze ze tez na to czekam, wiec tocze prawie monologi :mrgreen:

klaudiafj

Post » Sob lip 30, 2016 20:03 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowi

E nie gadaj ze monologi.nie ma dnia bym tu nie była, chociaz w ostatnich dniach to siły nie miałam na nikogo :lol: nawet na m :lol: nie kazałam mu sie nawet do mnie odzywać bo juz nie miałam siły :lol:
Obrazek

Moli25

[poprzednia][następna]