Mój kot miauczy często

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2016 11:24 Mój kot miauczy często

Witam. Mój kot ma 2-3 miesiące i miauczy i pomrukuje głośno zawsze gdy chodzi się załatwić do kuwety. Kiedy wchodzi do pomieszczenia ( korytarza ) z kuwetą to już zaczyna miałczeć jakby go coś bolało. Nie wiem czy to normalne.
Byłem z nim u weterynarza już na szczepienie i odrobaczenie. Może ciężko mu sie wydala?

damian1238

Od: Śro lip 06, 2016 16:34

Post » Wto lip 26, 2016 15:34 Re: Mój kot miauczy często

Chyba nie... Myślę, że jest po prostu gadatliwy. Choć nie zaszkodzi spytać weta.

Iryta11

Od: Nie lip 03, 2016 13:12

Post » Wto lip 26, 2016 15:42 Re: Mój kot miauczy często

Mam roczną Tosie i ona robi tak samo i też mnie to dziwi. Drze się jak kręci się wokół kuwety, w kuwecie się kręci i też się drze na całe gardło :!: , ale jak już się załatwia to w skupieniu i bez problemu. To chyba taki typ :)
Zresztą moja Tośka to w ogóle się drze (bo to nie jest już miałkanie), wejdzie na stół i się drze, pójdzie do pokoju i się drze itd zawsze jest powód żeby się wydrzeć na całe gardło :ryk: Ale jak miała 2-3 miesiące to tak nie było, przyszło z czasem, także powodzenia :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lip 26, 2016 16:34 Re: Mój kot miauczy często

Masz kota - gadułkę. Też mam takiego pyskacza. Mam dwa koty i bez sprawdzania wiem, który jest w kuwecie. Kiedyś musiałam koniecznie wiedzieć z jaką częstotliwością kotka robi kupkę (problemy jelitowe). Dzięki temu, że kocurek mamrotał w kuwecie, wiedziałam bez patrzenia, że to nie ona.
Ja uważam, że kocie gadulstwo jest urocze.
Nie sądzę, żeby Twojego kotka coś bolalało, jeżeli kupki są normalnej konsystencji i nie ma krwi :D

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Wto lip 26, 2016 19:57 Re: Mój kot miauczy często

Alija pisze:Masz kota - gadułkę.
Nie sądzę, żeby Twojego kotka coś bolalało, jeżeli kupki są normalnej konsystencji i nie ma krwi :D

I to jest racja. Naprawdę nie masz się o co martwić, aczkolwiek możesz uspokoić sumienie wizytą u weterynarza.
Mój kot robił dokładnie tak samo i nic niepokojącego to nie było. Widocznie ten typ tak ma. :D

CzarnaDzasta

Od: Wto lip 26, 2016 19:40

Post » Śro lip 27, 2016 18:40 Re: Mój kot miauczy często

Damianie gdybyś słyszał Łatkę...Tylko w nocy jest spokój od jej grrr...mrrr..bruuu...a jak się poruszysz na łóżku/ w nocy/ to od razu wartówka :kotek: i znowu grrrmrrrbrrruuu :lol: Twój kocio to po prostu "gderacz wieczny" :201461 .I to jest cudowne!

darkot

Od: Sob kwi 30, 2016 19:18