Iga, Diabeł, Miki, Teśka i Furka tymczas

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 17, 2016 14:08 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Dzięki Gosiu i Wam wszystkim :1luvu:
Taka moc popłynęła, że po zrzuceniu balastu Furkę zaczęło nosić po pokoju i wszędzie chciała wejść. :D
Trzeba się będzie umówić na jakiś kameralny sabat na Łysicy ;) Wezmę ze sobą Diabła :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Nie lip 17, 2016 14:25 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Listy Wasze sa piękne :1luvu:

O kupal był! :201437 :201437 :201437
Wielka radość w domu :201437
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lip 17, 2016 14:54 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Moli25 pisze:Listy Wasze sa piękne :1luvu:

O kupal był! :201437 :201437 :201437
Wielka radość w domu :201437

Gdyby Stella i Ciri wiedziały, że ich korespondencja jest własnością publiczną, to by nam dopiero dały popalić :D
Mi też ta kupa, że tak powiem, spadła z serca ;)
Radość ogromna :201437
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie lip 17, 2016 16:54 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Suuuuper wiadomość na niedzielę :kotek:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie lip 17, 2016 19:02 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Furka ma dzisiaj gorszy humor, schodzi z wyrka tylko na jedzenie i głośno informuje, że wyszła i czeka :lol:
Na Dużego nie warczy, na Młodą też. Na mnie warczy.
Ale oni nie wyciągają do niej miłosnych łap. A ja tak :oops:

Dużo obiecuję sobie po czwartkowym odczulaniu.
Bo tylko fale elektromagnetyczne czynią kota uległym wobec masażu. :D

Wyjmując mięso z ręki wydaje odgłos om-rnom-rnom-rnom. :catmilk:
Potoczyłam w jej kierunku dzwoniącą piłeczkę. Zwierz popatrzył na mnie koso: - Zwariowałaś? Proponujesz kotu piłeczkę? A co to za obyczaj?!
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie lip 17, 2016 19:44 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Super ze jest kupal :) z opowieści i doświadczeń wiem ze ten pierwszy kupal w nowym domu trzeba wymodlic - potem to już leci samo ;)

Zamiast parafiny do mięsa można dodać łyżkę oleju jadalnego (ma wspaniałe właściwości tez dla skóry i sierści np rzepakowy) lub olej z łososia czy innych ryb. Ma takie samo działanie ale czasem koty nie chcą jeść, bo im nie smakuje czy nieodpowiednio pachnie a olej rzepakowy jest zazwyczaj obojętny kotom :)

My mamy sucha karmę Naturea - jest to świetna karma również potwierdziła to wetka, której kazałam czytać cały skład ;) ale na.pewno ma drób :( będę pamiętać o Was i poszukam czegoś :)
:ok: :ok: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 17, 2016 20:06 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

klaudiafj pisze:Super ze jest kupal :) z opowieści i doświadczeń wiem ze ten pierwszy kupal w nowym domu trzeba wymodlic - potem to już leci samo ;)

Chyba założę Furce kalendarz kupek :oops:
klaudiafj pisze:Zamiast parafiny do mięsa można dodać łyżkę oleju jadalnego (ma wspaniałe właściwości tez dla skóry i sierści np rzepakowy) lub olej z łososia czy innych ryb. Ma takie samo działanie ale czasem koty nie chcą jeść, bo im nie smakuje czy nieodpowiednio pachnie a olej rzepakowy jest zazwyczaj obojętny kotom :)

O, świetnie, profilaktycznie będę jej dodawała. :ok:
klaudiafj pisze:My mamy sucha karmę Naturea - jest to świetna karma również potwierdziła to wetka, której kazałam czytać cały skład ;) ale na.pewno ma drób :( będę pamiętać i Was i poszukam czegoś :)
:ok: :ok: :ok:

Dzięki, kochana :201461 Czekam aktualnie na Trovet z królikiem i jagnięciną, a dziś Furka dostała rybnego Schesira ;)
A Natureę zamówię na wypróbowanie dla Miki, Igi i Diabła :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie lip 17, 2016 20:34 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Na Naturee mam kod promocyjny ;) poszukam i Ci prześle :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 17, 2016 20:40 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Potwierdzam świetna jakość karmy Naturea :ok: gdybym zostawiła otwarte opakowanie 2 kg to na raz by zjadły chyba :lol:

Założ kalendarz nie krępuj sie :lol:
Kociarze cieszą sie z każdego zdrowego boba :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lip 17, 2016 22:03 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Moje koty jeszcze jej nie znają ;)
Iga jest niejadkiem, więc już się cieszę.

Furka zrobiła kolejną kupę :ok:

Obrazek

I kombinuje, jak wejść do szafy przesuwnej (zablokowanej). Miauczy, żeby jej otworzyć.

Łazi i warczy a pomstuje, że wejście do szuflady jest zostało zablokowane.
Ale za to w pokoju Furki wylądował Tereskowy tunel z kocykiem.
Warkotek wszedł do środka bluzgając na mnie, bo kota czuł, choć kota nie było.
A wiadomo, że to moja wina :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie lip 17, 2016 22:05 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

klaudiafj pisze:Na Naturee mam kod promocyjny ;) poszukam i Ci prześle :)

Cieszymy się z Iguszką, której muszę wynagrodzić cierpienia, i czekamy :)
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie lip 17, 2016 23:55 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Kochana Igusiu!

Bardzo się cieszę, że do mnie napisałas, martwiłam się o Ciebie, zwłaszcza że od Dużej słyszlam niepokojące wiadomosci o nowym intruzie w Twoim domu.
W domu, który przecież powinien być Twoim królestwem, gdzie nikt nie powinien przebywać bez Twojego zaproszenia!!!
Miałam nadzieję, że Dużej cos się pomyliło, że może nie chodziło o Ciebie i Twój dom, niestety - Twój list potwierdził wszystko :cry:

Już sam opis tego strasznego zapachu, który przyniosła na sobie intruzka wstrząsnął mną aż po korzonki wibrysów. Ja też znam to miejsce, ja też spędziłam tam długie miesiące, prawie pół roku :( Było tam mnóstwo obcych kotów - i obcych Dużych, którzy zachęcali mnie do wychodzenia na wspólny wybieg... owszem, na wybiegu było mnóstwo drapaków, foteli, tuneli do zabawy, ale ja i tak wolałam swój mały kojec, gdzie przynajmniej czułam się bezpieczna i gdzie żaden kot mi nie dokuczał. Codziennie przychodzili nowi Duzi, oglądali mnie i te inne koty i stopniowo one wszystkie znajdowały nowe domy, a ja nie...
...tak, pamiętam ten czas i to miejsce Igusiu, i nie mogę zrozumieć Twojej Dużej, która przywlokła do Twojego bezpiecznego domku takie wspomnienia. Ach Igusiu, aż łzy mi pociekły gdy pomyslałam, jak źle musiałas się poczuć :cry:

Ach Igusiu, ta straszna obojętnosć, która Cię ogarnęła, też nie jest mi obca... tak się dzieje wtedy, gdy na zewnątrz jest tak bardzo źle, że wolimy uciec w głąb siebie i nie widzieć ani nie czuć tego, co wokół nas. jak okropnie mi przykro, że jestes w takim stanie!

Ale dobrze, bardzo dobrze że w tym bólu znalazłas w sobie siłę i pokazujesz Dużej i innym kotom w domu, że nie pozwolisz sobie w kaszę dmuchać. I że nie boisz się tak bardzo. Racja, Duża przesadziła, teraz niech pozna Twój gniew!
Jednak strasznie się zmartwiłam historią o połkniętych tabletkach, Igusiu, musisz być bardzo ostrożna! Z jednej strony dobrze, że postraszyłas Dużą, ale z drugiej to mogło Ci naprawdę zaszkodzić! Proszę, bądź ostrożna, karaj Dużą tak, żeby nie zrobić sobie samej krzywdy! To prawda, że Duzi sami cos nieraz zażywają, moja Duża też zjada różne dziwne pigułki i to codziennie, ale pamiętaj, że oni są gruboskórni, a my jestesmy delikatne i wrażliwe!

A u mnie Igusiu, cóż u mnie... ostatnio postanowiłam, że skoro nie da się pozbyć Ciri z domu, to trzeba żyć z nią dobrze. Ciri jakos bardzo złagodniała. Nie zabiera mi już zabawek, nie dokucza mi, nie poluje na mój ogonek. Za to czasem przychodzi się przytulić, a ja... nie wiem czy uwierzysz Iguniu, mam nadzieję, że nie uznasz mnie za mięczaka, ale ja jej nie odpędzam, a czasem nawet ją umyję :oops: I to nawet nie jest takie niemiłe, jak sądziłam :oops: Nie bawimy się razem i muszę bardzo uważać na swoją miskę, bo Ciri jest strasznie żarłoczna, ale własciwie to nawet nie jest złe, mieć ją w domu. Zwłaszcza jak Duzi wychodzą, jakos nam razem raźniej.
No i jakTy Iguniu, już się nie boję walczyć o swoje. Gdy Duża rzuca nam suszone mięso albo rybę, smiało zabieram Ciri jej porcję, nawet jak ona już zaczęła jesć. I szybko zjadam i swoje, i jej. Duża się denerwuje ale co z tego? Ona nie liczy się ze moimi uczuciami, więc ja nie licze się z jej!
Poza tym niedawno znowu Duzi zabrali mnie do weterynarza, ale tym razem to ja im pokazałam co o tym myslę! Podarłam Dużemu koszulkę, a potem podrapałam i jego, i to mocno! A następnym razem jak Duża chciała dać mi tabletkę, podrapałam i ją i podarłam jej spodnie. Jestem z siebie bardzo dumna, bardzo! Czas łagodnosci minął, dla nas obu, prawda?

Pozdrawiam Cię mocno Iguniu, jestes bardzo dzielna i masz wiele siły, że to wszystko znosisz. Duzi zwariowali, nie mam wątpliwosci, ale musimy z tym jakos żyć. Mimo wszystko to lepsze niż to miejsce, do którego na pewno nie chciałabys wrócić, tak jak i ja. Niewiele lepsze, ale zawsze to cos...

Usciski Iguniu, trzymaj się dzielnie!
Twoja Stella

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pon lip 18, 2016 7:56 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Suche karmy bez drobiu to np Acana Pacifica , Happy Cat La Cuisine Rabbit with Beef grain-free królik z wołowiną i ziemniakami.
Obydwie w małych opakowaniach (po 300-400g) na próbę czy będzie jadła możesz zamówić w animalia.pl , z płatnością przy odbiorze własnym w lecznicy na ul.Krypskiej . Wysiadasz tak jak do mnie , tylko idziesz przez kładkę na drugą stronę ulicy :wink: .
Przy dużej ilości surowego mięsa taka karma jest w zupełności wystarczająca to podjadania w ciągu dnia.
Aniu - pls pamiętaj aby mięsko było nie pierwszego a drugiego gatunku - z żyłkami , błonami , tłuszczykiem , chrząstkami itp , to wszystko jest budulcem .
Furka jadła w schronisku serce wołowe - kup kawałek i wypróbuj , jest na Szembeku w tym samym miejscu gdzie okrawki wołowe.
Teraz w Tesco jest promocja na wołowe tzw drobne - 12,99pln za kg . Sprawdzone przez moje koty nawet jak nie ma promocji :ok: .
Jak glut Furki ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lip 18, 2016 16:59 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

MałgosiaZ pisze:Suche karmy bez drobiu to np Acana Pacifica , Happy Cat La Cuisine Rabbit with Beef grain-free królik z wołowiną i ziemniakami.
Obydwie w małych opakowaniach (po 300-400g) na próbę czy będzie jadła możesz zamówić w animalia.pl , z płatnością przy odbiorze własnym w lecznicy na ul.Krypskiej . Wysiadasz tak jak do mnie , tylko idziesz przez kładkę na drugą stronę ulicy :wink: .
Przy dużej ilości surowego mięsa taka karma jest w zupełności wystarczająca to podjadania w ciągu dnia.
Aniu - pls pamiętaj aby mięsko było nie pierwszego a drugiego gatunku - z żyłkami , błonami , tłuszczykiem , chrząstkami itp , to wszystko jest budulcem .
Furka jadła w schronisku serce wołowe - kup kawałek i wypróbuj , jest na Szembeku w tym samym miejscu gdzie okrawki wołowe.
Teraz w Tesco jest promocja na wołowe tzw drobne - 12,99pln za kg . Sprawdzone przez moje koty nawet jak nie ma promocji :ok: .

Furka wcina mięso z błonami i tłuszczem. ;)
Dzięki za rady i namiary :)
MałgosiaZ pisze:Jak glut Furki ?

Katar powoli przysycha. Czasem Furka kichnie, ale to max 2-3 x na dobę. :ok:

Dziś Furka ma leniwy dzień. Pomimo prób zaktywizowania leży cały dzień w swoim ciepłym korytku.
Nawet nie chce jej się za bardzo wstawać do jedzenia. 8O
Rano jadła Młodej z ręki
Apetyt dopisuje, metabolizm też :ok:
Kotka wreszcie pije wodę z miski.
Głaskana patyczkiem po całym kocie, wystawiała bródkę do głaskania.

Patyczka się nie boi. Mruży oczy podczas głaskania i nie protestuje. czasem chora nóżka się podnosi, żeby wspomóc drapanie :D
No więc się patyczkujemy...
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Pon lip 18, 2016 18:17 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :(( i Furora tymczas

Kciuki za dobry metabolizm :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

[poprzednia][następna]