Proszę o reakcję

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2016 11:08 Proszę o reakcję

Witam. Opisze sytuacje. Mianowicie mam w domu dwie ciężarne kotki. Wydaje mi się od dwóch miesięcy, więc czas porodów się zbliża. Jedna kotka Miau przechodzi ciążę normalnie ma wielgachny brzuch i pewnie dużo potomstwa. Ale druga kotka Mrau , myślę jest w tym samym czasie w ciąży jak Miau tylko ma mały brzuszek jakby może jeden dwa kociaczki. Od wczoraj rana u kotki pojawił się wyciek wód płodowych kotka ma też upławy z krwi. Ale żadnych oznak bóli przedporodowych. Byłam u najbliższego weta wczoraj, kazał czekać. Ale sytłacja utrzymuje się cały czas, kotka ma ma jakieś upławy wylizuje to. Dodam że stała się bardziej przymilająca mruczy je pije jakby nic....ale to mnie niepokoi, ponieważ nic oprócz tego się nie dzieje. Nigdy nie byłam przy porodzie, nie wiem ile trwa przejście z fazy utraty wód płodowych do początku porodu. Czy ktoś mógłby zaanalizować troche sytuacje. Jest weekend mieszkam w holandii weta do poniedziałku ma nie czynne. Dodam że kotka jest młoda i to jej pierwsza ciąża. nie wiem ile dokładnie ma ale coś rok i więcej ...to znajda. Pozdrawiam wszystkich proszę o reakcję :)

Vizurka

Od: Sob lip 09, 2016 8:56

Post » Sob lip 09, 2016 13:53 Re: Proszę o reakcję

Zapytaj może na wątku hodowców.Prawie wszyscy na miau nie dopuszczają do tego, aby kotki rodziły niechciane kocięta, więc o porodach chyba niewiele wiedzą.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 10, 2016 14:08 Re: Proszę o reakcję

Dziewczyny ja nie pomoge bo nie mialam ciezarnych kotek ale czytajcie i pomozcie koteczce. Wasze rady sa zawsze bezcenne. Pozdrawiam

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 10, 2016 19:18 Re: Proszę o reakcję

Vizurka pisze:Witam. Opisze sytuacje. Mianowicie mam w domu dwie ciężarne kotki. Wydaje mi się od dwóch miesięcy, więc czas porodów się zbliża. Jedna kotka Miau przechodzi ciążę normalnie ma wielgachny brzuch i pewnie dużo potomstwa. Ale druga kotka Mrau , myślę jest w tym samym czasie w ciąży jak Miau tylko ma mały brzuszek jakby może jeden dwa kociaczki. Od wczoraj rana u kotki pojawił się wyciek wód płodowych kotka ma też upławy z krwi. Ale żadnych oznak bóli przedporodowych. Byłam u najbliższego weta wczoraj, kazał czekać. Ale sytłacja utrzymuje się cały czas, kotka ma ma jakieś upławy wylizuje to. Dodam że stała się bardziej przymilająca mruczy je pije jakby nic....ale to mnie niepokoi, ponieważ nic oprócz tego się nie dzieje. Nigdy nie byłam przy porodzie, nie wiem ile trwa przejście z fazy utraty wód płodowych do początku porodu. Czy ktoś mógłby zaanalizować troche sytuacje. Jest weekend mieszkam w holandii weta do poniedziałku ma nie czynne. Dodam że kotka jest młoda i to jej pierwsza ciąża. nie wiem ile dokładnie ma ale coś rok i więcej ...to znajda. Pozdrawiam wszystkich proszę o reakcję :)

jakim celu tyle wątków jest założonych? Z dnia na dzień? A do weta to wreszcie poszłaś?
viewtopic.php?f=10&t=175811&p=11541206#p11541206
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>