Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2016 13:29 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Powoli wracam do żywych i poproszę poniedziałek 20.06 :wink:

ganesa

Od: Pon mar 03, 2014 21:14

Post » Pt cze 17, 2016 13:50 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Podjeździe ktoś dzisiaj na zastrzyk dla Bruni i Ptysia??
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Pt cze 17, 2016 13:58 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Ja przyjadę - będę po 16 parę minut.
Jakbyście byli wcześniej - nie wypuszczajcie Bruni z pokoju i nie wchodźcie do niej - proszę - będzie mi łatwiej jej zastrzyk podac jak ją wezmę z zaskoczenia i jeszcze się nie rozbudzi na ogólnym lub przy misce z żarciem :twisted: :wink:
I nie dawajcie może jedzenia - przywiozę troszkę gotowanego kurczaka i surowego indyka - wczoraj surowy indyk wchodził pięknie prawie wszystkim ;)
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt cze 17, 2016 22:32 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Anetka, dzięki za pomoc z zastrzykami i w ogóle na wizytację.
W trakcie dzisiejszego dyżuru dzieciaki spokojne. Nawet bardzo.
Miśka w pokoiku czystko, w kuwecie komplet. Z miseczek pozjadane domagała się o więcej.

Hela i Amelka ... zupełnie jakby kotów nie było. Hela pod łóżkiem Amelka pod kocem. W kuwetach komplet.
Na ogólnym kuwety zawalone jakby przez kilkanaście kotów było, a nie kilka.

Fijołek znowu rozdrapał sobie głowę, nie jakoś strasznie ale jednak.
Rudy i Figa dwa rozkoszniaki. Ptyś nawet specjalnie się nie chował. Dopiero jak Aneta podała mu lek.
Hania najpierw siedziała za kanapą, później weszła do wnęki w ścianie.
Misiek głównie okupował drapak domek ale jak już zszedł chodził za mną krok w krok i nie odpuszczał.
Kizianiu nie było końca. Fajny z niego kumpel !!

Brunia, niesamowity przymilak, aż trudno uwierzyć, że taki diabeł w nią wstępuje przy zastrzykach czy pobieraniu krwi.

Jutro wrzucę kilka zdjęć. Co prawda kalkulatorem robione ale może będzie coś widać.

Dziękuję za wypowiedź ... ( cyt. Adam Nowak z zespoły RAZ DWA TRZY )
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Pt cze 17, 2016 22:55 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Nie ma za co :)

Zdjęcia poprosimy bardzo bardzo :)

Przyszły wyniki alergenów Fiołka - niestety - bo liczyłam bardzo na inny wynik - wszystko jest ujemne :(
Poziomy "0" przy wszystkich alergenach pokarmowych
jedynie przy jajkach "1"
i jęczmieniu - "2"

ale mleka to on nie dostaje wcale - a jęczmienia to w karmach chyba nie ma za bardzo :(
Poza tym - poziomy 1 i 2 nie powinny powodować aż takiego świądu i drapania :(

Jutro podjadę do Szulca po f-rę i po lek przeciwświądowy apoquel - Sulc ma mi rozpisać dawkę i dac ten lek. Podobno nie jest tani - ale to nie jest lek sterydowy i można go podawać długo - może to w końcu zadziała. Można go też łączyć z amitryptyliną - jutro jeszcze będę gadać o tym z dr

Dzisiaj u Misi nie było pawi podobno ;) - znów przywiozłam surowego indyka i dałam towarzystwu - Miśka się rzuciła do michy ;) - choć dostała wcześniej jedzenie i tez trochę zjadła ;) ( Krystian i Ania byli sporo wcześniej niż ja ) - mam nadzieję że im nie zaszkodzi.

Jedynie Fiołek, Ptyś i Hania nie dostali, bo Fiołkowi się bałąm, Ptyś się na mnie obraził, a Hania nie była zainteresowana ;)
Rudy za to pałaszował aż miło :)
Ostatnio edytowano Sob cze 18, 2016 15:34 przez Duszek686, łącznie edytowano 1 raz

Duszek686

Post » Sob cze 18, 2016 6:29 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

A tam chyba jeszcze soja trochę (1), a w tych karmach często jest soja :(

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Sob cze 18, 2016 13:47 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Dziś niestety u Misi duży paw z surowego mięsa dwa następne ze śliny, apetyt bardzo mizerny do tego Misia dużo pije, coś nam się posypała po tym zabiegu :( na środe ma umówioną wizytę kompleksową ale trzeba ją dotransportować na 8 do 4 Łap, mnie może być ciężko pytanie czy ktoś mógłby? Marta je odbierze, bo trzeba zabrać jeszcze Ptysia. Ptysia zastrzyk i leki bez problemu podane, zaskoczyłam go w kartonowej budce. Brunia to aniołek w porównaniu co było przy zastrzykach, dostała na powitanie przy miziakach tylko coś tam cichutko miaukła. Rudy czekał na opiekunów adopcyjnych ale o tym musi napisać Marta, prxyjechała specjalnie Rudego wyprawić :) Fiołek zaskakuje coraz bardziej, bawił się z Natalką piłeczkami jak kociak :) potem zaczepiał innych do zabawy, nic dziś nie drapał sobie. Hania jak to Hania okupowała wnęke chętnie zjadła pasztecik podobnie jak Misio który chętnie wchodzi do kociego domku. Hela jak tylko się wejdzie leży pod kanapą wyluzowana bo widać po ułożeniu nóżek i łapek i dopóki się nie podchodzi to jest okiale potem syczy i łapki chodzą. Amelka pod kocem, ten żółty odkłaczyłam i wyprałam, położyłam nowy, w sumie zrobiłam dwa prania z różnych miejsc powyciąganych szmatek. Były obsikane drzwi wejściowe wymyłam je trzeba zerkać czy są zacieki bo tam to nie był jeden sik. Misiek przeuroczy tak jak Brunia :) mamy nowego podopiecznego Frania w środę miną 2 tyg. od szczepienia więc będzie można go wypuścić na ogólny, młody ma ok. 1,5 roku jest wykastrowany i odrobaczony.Podłogi pomyte, nie zostawiajcie mokrego w szpitaliku jeśli Misia go nie je bo syf nam się tam robi.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Sob cze 18, 2016 15:44 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

dyżury:

niedziela (19.06) - Pietraszka
poniedziałek (20.06) - ganesa
wtorek (21.06) - olala1
środa (22.06) - mgska
czwartek (23.06) -
piątek (24.06) - Krystian i Ania
sobota (25.06) -
niedziela (26.06) -
poniedziałek (27.06) -
wtorek (28.06) -
środa (29.06) -
czwartek (30.06) -
piątek (01.07) -
sobota (02.07) -
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Sob cze 18, 2016 17:10 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Rudy w domku :D Przez pierwszą godzinę w samochodzie trochę miauczał, potem się w miarę uspokoił, więc nie było źle.
W domu odważnie wyszedł i zaczął zwiedzać. Jest mega ciekawski, ale ostrożny, nie włazi na pałę w różne miejsca ;)
Na pewno zachowuje się bardziej normalnie niż Eryk rezydent, który siedzi przestraszony i nie wie, o co chodzi, a Rudy go olewa 8)

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Sob cze 18, 2016 17:20 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Yagutka pisze:Rudy w domku :D Przez pierwszą godzinę w samochodzie trochę miauczał, potem się w miarę uspokoił, więc nie było źle.
W domu odważnie wyszedł i zaczął zwiedzać. Jest mega ciekawski, ale ostrożny, nie włazi na pałę w różne miejsca ;)
Na pewno zachowuje się bardziej normalnie niż Eryk rezydent, który siedzi przestraszony i nie wie, o co chodzi, a Rudy go olewa 8)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: super, że jednak go adoptowałaś :) na pewno będzie mu u Was dobrze :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Sob cze 18, 2016 20:15 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Wracam :mrgreen: poproszę środę 29.06
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

Post » Nie cze 19, 2016 21:32 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Wieści z dyżuru:
Generalnie spokój, leki podane, Brunię zawiozłam do lecznicy, Ptysiowi dałam w lokalu :) Martwi mnie ten chłopak, bo nie zjadł żadnego mokrego, które mu podsuwałam :( ale troszkę spacerował.
Na ogólnym paw z chrupek w części koło kuchni.
Kupy wszędzie ładne.
Miska zjadła trochę feliksa z królika, chrupek też troszkę, ale znalazłam pawia z chrupek w legowisku wiklinowym i paw był na zasłonce, na klatce Franka - wrzuciłam do prania.
Franek to straszny pieszczoch, zjadł wszystko i zrobił kocioł w klatce - wyglądało na to, że Miśka z nim jakąś wojnę przez klatkę prowadziła - odstawiłam krzesło tak, żeby nie mogła do niego tak blisko podejść.
Hela posykująca, Amelka pod kocem - nic się nie zmienia :( ale mokre z zylkene ładnie zjadły.

Zostawiłam finefooda w lodówce w czarnym woreczku - prośba, żeby go jutro zużyć, bo się zmarnuje :(

Pomogła mi dziś bardzo Aiden - wielkie dzięki :201494

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pon cze 20, 2016 8:12 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Misia ma na środę umówioną wizytę w 4 łapach na kompleksowe badania - krew i usg.
Fajnie, gdyby ktoś mógł ją na 8 zawieźć, albo nawet może być troszkę później (jeśli komuś pasuje), a ja bym ją odebrała po pracy.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pon cze 20, 2016 9:10 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Powiedzcie mi jak z zastrzykami Bruni (wit B12) czy ona teraz dostaje i jak, w kociarni czy w lecznicy? :)
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Pon cze 20, 2016 9:22 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Brunia ma zastrzyki jeszcze na dziś i jutro - potem dajemy jej spokój - ja przyjadę i podam w kociarni - jej i Ptysiowi

Duszek686

[poprzednia][następna]