Moderator: Estraven

klaudiafj pisze:Śląsk jest bardzo ciekawy, prawie wszystko tutaj jest. Każdy znajdzie coś dla siebie
Emee pisze:klaudiafj pisze:Śląsk jest bardzo ciekawy, prawie wszystko tutaj jest. Każdy znajdzie coś dla siebie
Byliśmy rok temu w Wałbrzychu - nie do końca Wasze rejony chyba, ale Śląsk. Wszyscy byli zafascynowaniSamo miasto jak miasto, ale tereny wokół! Jest tam co robić!
I zamki, i ruiny, i góry, i sztolnie... I super restauracja w Jedlinie-Zdroju
PixieDixie pisze:Dzis sie wkurzylam... gdy po raz Nty ekspres do kawy w ciagy 4 lat sie zepsul! Zapakowalam go w pudlo i wyslalam meza po nowy!! Ilez mozna sie z gratem uzerac. Jak byl na gwarancji to 3x byl... od roku nie spienia mleka... a od kilki miesiecy mial odpaly ze kawe wlewal zamiast do szklanek to do pojemnika na fusy!!! Ilez mozna sie z gratem uzerac.
Dzięki za recenzję!PixieDixie pisze:Kasia widze ze mamy podobne ciagoty do Dolnego SlaskaTe same rzeczy mnie fascynuja
KatS pisze:Książ i Góry Sowie, kompleks Riese podziemnych korytarzy, laboranci i krzyże pokutne w Miłkowie, zamek Czocha - jak z dziecięcego obrazka, wieże rycerskie i kopalnie uranu... i góry dla każdego, mniejsze, większe, odludne i pełen turystów, jak kto woli. Polecam, jak ktos się tam wybiera, ksiązki Joanny Lamparskiej - babeczka bardzo się fascynuje Dolnym Sląskiem, zna wszystkie miejscowe legendy i ciekawostki, a po takiej lekturze od razu ciekawiej się zwiedza.
KatS pisze:Choć dla mnie i tak najukochańszą częscia Polski jest Podlasie i Suwalszczyzna, tam mniej legendarnie, ale za to przyroda, cisza, woda i zapach mięty i chmielu
KatS pisze:ach, nostalgia mnie ogarnęła... tak to jest ze starymi ludźmi
Emee pisze:Pozwiedzałaś sobie trochę
Emee pisze:Nasz wiek ma swoje prawa...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], Paula05 i 13 gości