Pozostale sprawy -

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beata pisze: Szkoda tych kotow, ale wyciagniecie ich stamtad w tej sytuacji wymaga ogromnej ostroznosci. Pamietaj o tym prosze...
kota7 pisze:Wiecie co, tak czytam i cholera mnie trzaska straszliwa (pardon)!!! Bo to jest przecież zbrodnia trzymać zwierzęta w takich warunkach, olewać wszystko. Szlag, miejsc na 50 kotów, a ich jest już teraz, przed wysypem młodych ponad setka!!! Przecież to karalne. Takie nic nie robienie, mam na myśli.
Słuchajcie, nie mam żadnych znajomości w prasie, ale to by się nadawało na artykuł, na przykład pod tytułem: 'Miało być schronienie dla zwierząt, jest obóz koncentracyjny'. Albo coś w tym stylu. Nie możemy nic zrobić, chyba jedynie to. Może ktoś ma jakieś kontakty? A słuchajcie, jakby zawiadomić TOZ, jakąś kontrolę weterynaryjną, nie wiem, co jeszcze? A może ktoś, kto ma dokładne wiadomości na temat schroniska, machnie artykuł na ten temat i wrzuci go w internet, na przykład do Gazety ogólnopolskiej i regionalnej, a my będziemy podnosić, żeby nie spadł. No kurdę, coś zróbmy!!!
Wiem, zaraz mnie zgasicie, ale kiedy myślę o tych zwierzakach, to nie mogę!
kota7 pisze:Wiecie co, tak czytam i cholera mnie trzaska straszliwa (pardon)!!! Bo to jest przecież zbrodnia trzymać zwierzęta w takich warunkach, olewać wszystko. Szlag, miejsc na 50 kotów, a ich jest już teraz, przed wysypem młodych ponad setka!!! Przecież to karalne. Takie nic nie robienie, mam na myśli.
Słuchajcie, nie mam żadnych znajomości w prasie, ale to by się nadawało na artykuł, na przykład pod tytułem: 'Miało być schronienie dla zwierząt, jest obóz koncentracyjny'. Albo coś w tym stylu. Nie możemy nic zrobić, chyba jedynie to. Może ktoś ma jakieś kontakty? A słuchajcie, jakby zawiadomić TOZ, jakąś kontrolę weterynaryjną, nie wiem, co jeszcze? A może ktoś, kto ma dokładne wiadomości na temat schroniska, machnie artykuł na ten temat i wrzuci go w internet, na przykład do Gazety ogólnopolskiej i regionalnej, a my będziemy podnosić, żeby nie spadł. No kurdę, coś zróbmy!!!
Wiem, zaraz mnie zgasicie, ale kiedy myślę o tych zwierzakach, to nie mogę!
Uprzednio takie pomysły kończyły się czystką w schronisku, znaczy - śladu po chorych kotach nie zostawało.kota7 pisze: ale to by się nadawało na artykuł, na przykład pod tytułem: 'Miało być schronienie dla zwierząt, jest obóz koncentracyjny'. Albo coś w tym stylu. Nie możemy nic zrobić, chyba jedynie to. Może ktoś ma jakieś kontakty?
Obydwa łódzkie stowarzyszenia - TOZ i ŁTOZ są w stałym kontakcie i wiedza co się dzieje.kota7 pisze: A słuchajcie, jakby zawiadomić TOZ, jakąś kontrolę weterynaryjną, nie wiem, co jeszcze?
Co?kota7 pisze: No kurdę, coś zróbmy!!!
saskia pisze:To, co się tam dzieje, to prosta kontynuacja wcześniejszych wydarzeń. Ja zaczęłabym od zwolnienia 3/4 personelu schroniska. Personel schroniska ignorował wszelkie próby zwrócenia uwagi na chore koty w ogólnych boksach. Tego, że kot kicha, bo zakrztusił się kluską, nasłuchałam się sama tysiąc razy. A biegunkę ma po zmianie karmy. Przez dwa miesiące![]()
Jest mi strasznie szkoda kotów, które tam są i mają minimalne szanse. Jest mi strasznie przykro, że jestem bezsilna. Niestety nie jestem zaskoczona
kota7 pisze: Bo to jest przecież zbrodnia trzymać zwierzęta w takich warunkach, olewać wszystko. Szlag, miejsc na 50 kotów, a ich jest już teraz, przed wysypem młodych ponad setka!!! Przecież to karalne. Takie nic nie robienie, mam na myśli.
A słuchajcie, jakby zawiadomić TOZ, jakąś kontrolę weterynaryjną, nie wiem, co jeszcze?
A może ktoś, kto ma dokładne wiadomości na temat schroniska, machnie artykuł na ten temat i wrzuci go w internet, na przykład do Gazety ogólnopolskiej i regionalnej, a my będziemy podnosić, żeby nie spadł.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 117 gości