Pralcia zaprasza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2016 21:35 Re: Pralcia zaprasza

MalgWroclaw pisze:Duża dziś tęskni za Florką [*]
zrobiła zdjęcie Kubusiowi, Kubuś się uśmiecha, o tak
Obrazek
i przypomniała sobie, że na jednym z pierwszych zdjęć zrobionych w domu Florka też się uśmiechała, tak nieśmiało. I teraz duża jest smutna, i bardzo tęskni. Duża codziennie tęskni za naszymi kotkami :(
Pralcia

Zawsze się tęskni za najbliższymi, a przecież tworzyłyście Rodzinę - Ty, Frania, Florka i Fasolka i Duża. :1luvu:
Teraz w Waszej Rodzinie są też Kluseczka i Kubuś Uśmiechnięty :love: Ślicznie Usmiechnięty :D
:201461 :201461 :201461 :201461 dla Was wszystkich
Sabcia
Ostatnio edytowano Nie mar 13, 2016 18:34 przez jolabuk5, łącznie edytowano 2 razy
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie mar 13, 2016 7:24 Re: Pralcia zaprasza

Miau. Duża przyszła z podwórka, dziś chodziła sama. Kotów nie było dużo, ale sporo jadły.
Sabciu, my jesteśmy przygarniętą rodziną. Z dużą kochamy się bardzo :oops:
Pralcia

Wczoraj zdenerwowałam się, wracając do domu i zamknęłam drzwi wejściowe do budynku, przekręcając klucz. Uniemożliwia to otwieranie domofonem. A zdenerwowałam się, bo ktoś bez przerwy psuje zamek i drzwi są notorycznie otwarte, tzn. wystarczy pchnąć lekko, żeby je otworzyć. Efekt był natychmiastowy i nie taki, jakiego chciałam: sąsiedzi mieli głośną imprezę, a wychodzący goście bardzo głośno wracali do gospodarzy, zapewne spod drzwi.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie mar 13, 2016 10:07 Re: Pralcia zaprasza

U nas także ciągle drzwi otwarte. Każdy może się włóczyć. I to robią. Lokatorom nie pomaga tłumaczenie,że skoro drzwi otwarte to ulotki będą walać się po klatce i schodach.Więc nie ma co się czepiać sprzątaczki ,że bałągan jest. Skoro sami na to pozwalamy.
Łatwo chodzić po klatce. Trzeba naywknąć ,że obcy chodzić będą po schodach i lustrować piwnicę. Że jacyś tam siedzą i spotkania towarzyskie robią, Dzięki zapraszająco otwartym podwojom obrabowano jeden lokal.W środku dnia. Łatwy dostęp był? Był!
Zawsze pytam po co domofon? A drzwi są ciągle uszkodzone i nie domykają się. A większość lokatoró zamiast kod wklikać wpierw drzwi szarpie z całych sił. A potem wrzask bo zepsute!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 13, 2016 10:44 Re: Pralcia zaprasza

Zgadzam się z tobą w zupełności.
Może ktoś się za to na mnie obrazi ale ludzie to takie bydło. Kiedyś był u nas zwykły domofon i ciągle zepsuty zamek. Jakby nie dziwie się bo dziennie kilkaset razy ktoś otwierał drzwi kluczem i zamek miał prawo się zepsuć. Pamiętam że zdarzyło mi się stać pod klatką ponad pół godz. i czekać aż ktoś będzie wychodził bo po 6 rano było mi wstyd do sąsiadów dzwonić bo zepsuł się zamek. Mieszkam sama więc nie miał mi kto otworzyć. Później założyliśmy ten elektroniczny na kody ( oczywiście wszyscy się zgodzili poza dwoma lokatorami bo przecież trzeba było 50 zł zapłacić ). Teraz zawsze drzwi są zamknięte ale niektórzy lokatorzy i tak otwierają drzwi kluczem. Ci co roznoszą ulotki używają kodu uniwersalnego tak jak listonosze ale często też spotykam obcych na klatce wpuszczanych przez lokatorów. To mnie właśnie złości bo wiele osób gdy ktoś zadzwoni i powie otwórz po prostu otwierają nie zastanawiając się kto to i do kogo.
Najbardziej irytuje mnie to jak jak taki chamek jeden z drugim zamiast chodnikiem idzie do sklepu przez trawnik bo mu szkoda dwóch kroków zrobić więcej , wlezie w psie gówno i wnosi do sklepu . Normalny człowiek jakby mu śmierdziało to by wyszedł i wytarł buty a to bydło nie - łazi i roznosi to gówno po całym sklepie. A żeby było lepiej to jeszcze często nosem kręci i słychać komentarz ale tu śmierdzi. Szlag człowieka może trafić i ma się ochotę wziąć za habit i wywalić ze sklepu takie indywiduum.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 13, 2016 11:21 Re: Pralcia zaprasza

Małgosiu, czy byłaś na wykładzie prof. Zimbardo w IPN?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie mar 13, 2016 11:22 Re: Pralcia zaprasza

Hannah12 pisze:Małgosiu, czy byłaś na wykładzie prof. Zimbardo w IPN?

Wykład był w Kinie Nowe Horyzonty, a nie byłam, bo nie mogłam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie mar 13, 2016 13:05 Re: Pralcia zaprasza

Pralcia. Nie mogłam wczoraj pisać bo jak Duża otwarła komputra to Mała Ciorna gupia se legła na klawiaturu i nie chciała zleść. Miauczała że teraz ona pisa na komputrze. Nic nie pisała, ino se dupinkę grzała. No ale dzisiaj już mogę pisać, bo Mała Ciorna gdziesik potuptała.
Miauknij twojej Dużej że się może mniej martwiać bo idzie wiosna, jezd cieplej i nie będzie woda marznąć bezdomciowym. I twoja Duża też nie zmarznie.
Lizam cię po uszku, miauknij od mię pozdrowienia Kubusiowi i Kluseczce.
Książniczka Ofelja

Współczuję problemów z domofonem. U mnie jakiś spokojny blok, chyba tylko raz drzwi były zepsute i szybko zostały naprawione, na klatce też czyściutko. Tam gdzie mieszkałam poprzednio, było więcej incydentów, zdarzyło się np że ktoś zdemolował nową windę :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie mar 13, 2016 14:09 Re: Pralcia zaprasza

U mnie na klatce też zdarza się czasem, że starczy pociągnąć za klamkę - i brama się otwiera. Na razie się to urwało - porozmawiałyśmy na ten temat z sąsiadką, widocznie pokomentowałyśmy wystarczająco głośno i obok właściwych drzwi.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie mar 13, 2016 14:41 Re: Pralcia zaprasza

U mnie za dużo wynajmujących z Polski i zza wschodniej granicy
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie mar 13, 2016 14:51 Re: Pralcia zaprasza

Wynajmujący to niestety dość specyficzny gatunek.

MaryLux

Post » Nie mar 13, 2016 15:05 Re: Pralcia zaprasza

Duża umyła kuwety.
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie mar 13, 2016 15:15 Re: Pralcia zaprasza

MalgWroclaw pisze:
Hannah12 pisze:Małgosiu, czy byłaś na wykładzie prof. Zimbardo w IPN?

Wykład był w Kinie Nowe Horyzonty, a nie byłam, bo nie mogłam.

Szkoda, czytałam tylko skróty z jego wypowiedzi w necie. Nie wiesz czy gdzieś jest dostępna obszerna relacja z tego spotkania?

Hannah12

Post » Nie mar 13, 2016 15:18 Re: Pralcia zaprasza

MalgWroclaw pisze:Duża umyła kuwety.
Pralcia

Pralciu, moja też wyszorowała moja kuwetę.
U nas od jakiegoś czasu,do momentu wyprowadzki alkoholików, cisza i spokój na klatce. Nie liczą remontów. Teraz chyba czas na moich dużych z kapitalnym remontem.
Tylko czy im się chce robić taką rewolucję w mieszkaniu?
Haker

Hannah12

Post » Nie mar 13, 2016 15:23 Re: Pralcia zaprasza

Moja Duża myśli o remącie w sypialni. Ma być więkcej zielono i nowa podłoga bo stara ma dziury. A co jej dziury przeszkadzają, jak są pod łóżkiem i ich nie widać? Niech nie robi remąta, ino nam kupi cosik fajmnego i mniamuśnego.
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie mar 13, 2016 18:59 Re: Pralcia zaprasza

Nie mówcie mojej @ o remontach, bo ja ich nie chcę!

MaryLux

[poprzednia][następna]