Teraz chciałabym zwrócić się o pomoc dla mojego tymczasa Wasyla.
Wasyl mieszka u mnie od sierpnia 2015- czyli osiem miesięcy.To kot który został złapany na kastrację ale okazało się że po pierwsze ma bardzo zaawansowany koci katar oraz zmętniałą jedną rogówkę, poza tym wykazywał cechy na domowego kota a nie dzikusa. I tak się bujaliśmy z przewlekłymi infekcjami, wszystko w domu obsmarkane ściany, podłogi wszystko w ropie. Testowaliśmy go myśląc o białaczce, był moment kiedy bardzo chudł i pojawiła się wizja chłoniaka węzłów- bo były ciągle powiększone. Kiedy po każdym antybiotyku było tylko gorzej wpadliśmy na trop grzybicy jamy nosowej. Po drodze robiliśmy mu rtg klatki, usg jamy brzusznej i ekg. Ale w ten piątek w końcu pojechaliśmy do Grudziądza na tomografię i rinoskopię. miałam nadzieję na znalezienie polipa albo na jasną diagnozę w postaci widocznej grzybni. Niestety po tomografie okazało się że Wasyl ma zanik 1/3 małżowin nosowych w prawej komorze a wszystko inne wygląda pięknie. Zatoki czyściutkie lewa komora prawie idealna gdyby nie duża ilość ropy. Niestety rinoskopia nie pozostawiła nam żadnych złudzeń, znaleźliśmy miejsce w którym jest tkanka miękka pochodzenia "obcego" pobraliśmy wycinek który od razu poddaliśmy cytologii. W jej opisie mamy:
" w jednym z preparatów wyraźny naciek kom. limfoidalnych . Małe i duże limfocyty, pojedyńcze figury podziałów mitotycznych.W drugim preparacie mierny naciek komórek zapalnych głównie neutrofile. W preparatach nie zaobserwowano bakterii ani zarodników grzybni"Wskazanie do badania histopatologicznego.
Prawdopodobnie mamy do czynienia z nowotworem, niestety nie wiemy z jakim czekamy na wynik histopatologii, nie wiem czy Wasyl mógłby uzyskać od Was pomoc, ale jego fundacyjna skarpeta za chwilę będzie prawie 2000zł na minusie
Jeśli tylko kwalifikujemy się do otrzymania pomocy-to bardzo o nią prosimy.
Na dole kilka zdjęć Wasylka i badania.
Tak wyglądał w sierpniu:
Tak teraz:
Tu cytologia i kosztorys
Fakturę moge wysłać do wglądu na email- jej wartość to 1244zł tylko za badania z piątku.

[b]