Fundusz Onkologiczny cz. III - KONIEC DZIAŁALNOŚCI!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Nie mar 13, 2016 15:08 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Cześć, w tamtym roku na tymczasie miałam kotkę o imieniu Nori z polipem w uchu, mimo iż deklarowaliście jej pomoc nie zdążyliśmy-odeszła.
Teraz chciałabym zwrócić się o pomoc dla mojego tymczasa Wasyla.
Wasyl mieszka u mnie od sierpnia 2015- czyli osiem miesięcy.To kot który został złapany na kastrację ale okazało się że po pierwsze ma bardzo zaawansowany koci katar oraz zmętniałą jedną rogówkę, poza tym wykazywał cechy na domowego kota a nie dzikusa. I tak się bujaliśmy z przewlekłymi infekcjami, wszystko w domu obsmarkane ściany, podłogi wszystko w ropie. Testowaliśmy go myśląc o białaczce, był moment kiedy bardzo chudł i pojawiła się wizja chłoniaka węzłów- bo były ciągle powiększone. Kiedy po każdym antybiotyku było tylko gorzej wpadliśmy na trop grzybicy jamy nosowej. Po drodze robiliśmy mu rtg klatki, usg jamy brzusznej i ekg. Ale w ten piątek w końcu pojechaliśmy do Grudziądza na tomografię i rinoskopię. miałam nadzieję na znalezienie polipa albo na jasną diagnozę w postaci widocznej grzybni. Niestety po tomografie okazało się że Wasyl ma zanik 1/3 małżowin nosowych w prawej komorze a wszystko inne wygląda pięknie. Zatoki czyściutkie lewa komora prawie idealna gdyby nie duża ilość ropy. Niestety rinoskopia nie pozostawiła nam żadnych złudzeń, znaleźliśmy miejsce w którym jest tkanka miękka pochodzenia "obcego" pobraliśmy wycinek który od razu poddaliśmy cytologii. W jej opisie mamy:
" w jednym z preparatów wyraźny naciek kom. limfoidalnych . Małe i duże limfocyty, pojedyńcze figury podziałów mitotycznych.W drugim preparacie mierny naciek komórek zapalnych głównie neutrofile. W preparatach nie zaobserwowano bakterii ani zarodników grzybni"Wskazanie do badania histopatologicznego.
Prawdopodobnie mamy do czynienia z nowotworem, niestety nie wiemy z jakim czekamy na wynik histopatologii, nie wiem czy Wasyl mógłby uzyskać od Was pomoc, ale jego fundacyjna skarpeta za chwilę będzie prawie 2000zł na minusie :(
Jeśli tylko kwalifikujemy się do otrzymania pomocy-to bardzo o nią prosimy.
Na dole kilka zdjęć Wasylka i badania.
Tak wyglądał w sierpniu:
Obrazek
Tak teraz:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tu cytologia i kosztorys

Obrazek
Obrazek
Fakturę moge wysłać do wglądu na email- jej wartość to 1244zł tylko za badania z piątku.
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Od: Pt sie 09, 2013 12:40

Post » Nie mar 13, 2016 17:39 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

O matko.... Już rozsyłam PW do koleżanek z funduszu, żeby zerknęły na wątek....

Mam nadzieję, że owe "coś" w nosie nie będzie złośliwe...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie mar 20, 2016 16:06 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Wspomożemy leczenie Wasyla :ok: :ok: marta765 wysyłam pw.

No i mam przykrą wiadomość - Kretka od anka1515 odeszła 9 marca. anka1515 woziła ją na zastrzyki z jadu taratuli, niestety nic nie pomogło... Napisała, że kicia do końca była aktywna.
Ech... pieski ten koci los...
Obrazek

vega29

Post » Nie mar 20, 2016 18:08 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Witam jak ostatnio widziałam pikusię to też nie jest już za dobrze... :( wredne choróbsko.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Nie mar 20, 2016 21:45 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Pozostaje tylko cieszyć się, że choć trochę czasu udało się ukraść... :(
Obrazek

vega29

Post » Nie mar 20, 2016 22:30 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

vega29 pisze:Pozostaje tylko cieszyć się, że choć trochę czasu udało się ukraść... :(

Dokładnie tak.

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon mar 21, 2016 18:56 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Przelałam 400 zł dla Wasyla od marta765 :ok: :ok: :ok:
Obrazek

vega29

Post » Wto mar 22, 2016 6:00 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Wasyl bardzo dziękuje za pomoc, niestety wciąż czekamy na wyniki histopatologi dzwoniłam wczoraj do lecznicy ale niestety wciąż ich nie ma. To czekanie mnie wykończy.
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Od: Pt sie 09, 2013 12:40

Post » Wto mar 22, 2016 20:34 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Mocne :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 24, 2016 0:24 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Chciałabym bardzo pięknie poprosić o głosy na fundację KOT w konkursie krakvetu linki poniżej oni też pomagają wielu kotom z nowotworami.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pt mar 25, 2016 10:19 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Witam
Chciałabym zgłosić do pomocy z Funduszu kotkę ,która trafiła pod naszą opiekę .
https://www.facebook.com/FundacjaKot/?fref=topis wyniku oraz koszty diagnostyki postaram się załatwić i" dostarczyć " po Świętach -wynik dostaliśmy na razie tylko telefonicznie .,
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt mar 25, 2016 19:51 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

O matko, jaka bieda, w dodatku dziczka... Pomożemy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

vega29

Post » Pt mar 25, 2016 19:59 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

vega29 pisze:O matko, jaka bieda, w dodatku dziczka... Pomożemy :ok: :ok: :ok:

Oczywiście!

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Sob mar 26, 2016 20:08 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

ciotka59 pisze:
vega29 pisze:O matko, jaka bieda, w dodatku dziczka... Pomożemy :ok: :ok: :ok:

Oczywiście!

Dziękuję :)
Zaraz po Świętach postaram się przedłożyć stosowne dokumenty .
Wesołych Świąt :)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

[poprzednia][następna]