Nieaktualne .

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2016 21:32 Nieaktualne .

Wiem, mało realne ale ....
Potrzebuję na jutro miejsce do Pana Doktora, moja 19 letnia Zuza musi jutro mieć USG, a wiemy jakie są terminy ...
Zuza 19 lat, przestała jeść, guz wyczuwalny na tarczycy ..... jest wycofana .... smutna, odchodzi mi w oczach ... :placz:
Może ktoś .... nie może, albo nie jest to tak bardzo pilne .... :cry:

Gdyby ktoś coś ... proszę o info, tu lub 503-630-030

Obrazek

tak chorowała w 2005 roku viewtopic.php?f=1&t=33283
Ostatnio edytowano Nie mar 06, 2016 9:39 przez MonikaWarszawa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Od: Sob maja 14, 2005 13:15

Post » Czw mar 03, 2016 21:47 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Monika zapisz się do Luxvetu na listę rezerwową.
Może nie będzie na jutro, ale nam się z dwóch tygodni termin skrócił do 5 dni.
Zapisywałam się w ub. czwartek na 11/03, a już w poniedziałek zadzwonili, że miejsce jest na wtorek.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw mar 03, 2016 21:48 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Wiem, dziękuję, jestem, .... ale to czekanie Nas zabija ...
Dzwonię wszędzie i dopytuję ...
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Post » Czw mar 03, 2016 21:50 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Wiem jak to jest :(
Trzymam kciuki, żeby coś się trafiło jak najszybciej :ok:

OKI

Post » Czw mar 03, 2016 21:55 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Już nie wiem, czy "na wszelki" wypadek sobie 1 x w miesiącu blokować wizytę ...
Ona musi, ma 19 lat i mi znika w oczach ... to nie jest moja fanaberia... :cry:

MonikaWarszawa

Post » Czw mar 03, 2016 21:58 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

19 lat to piękny wiek... ale walczyć trzeba

Skoro co miesiąc robisz, to może faktycznie warto sobie zaklepywać z wyprzedzeniem.

OKI

Post » Czw mar 03, 2016 22:02 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Wiem, emerytka, ale krew i mocz ma IDEALNE! tylko T3 = niedoczynność... i ten guz.

Tak ostatnio biegam non stop , Pan Puszek vel Qwazi 2 operacje, nowotwory ....
Obrazek

Pan Tolek, minimum waga 1,6 kg, do uśpienia..... ożył .... jest bardzo dobrze.

Obrazek

I jak zawsze chorują bez zapowiedzi... lawinowo ...

MonikaWarszawa

Post » Czw mar 03, 2016 22:06 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Pan Puszek wygląda bojowo ;)

Napiszesz coś więcej o tej niedoczynności?
Mam akurat kotkę, której diabli wiedzą, co jest - w pierwszych badaniach tylko T4 wyszło obniżone :?
Ale objawowo to ona mi bardziej na nadczynność wygląda...

OKI

Post » Czw mar 03, 2016 22:12 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Zuza T3 ma <40
Objawy: brak apetytu, rozszerzone źrenice, wycofana, zaburzenia równowagi, otępiała, ospała, zmarznięta... ciężko oddycha, lub spokojnie. NIC nie boli.
Wyczuwalny guz na tarczycy, chudnięcie.

Nic więcej na razie nie wiem, krew, mocz - książkowe.

MonikaWarszawa

Post » Czw mar 03, 2016 22:17 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Dzięki wielkie, czyli jednak brak apetytu i chudnięcie mogą i przy niedoczynności występować :?
Guza na tarczycy nie mamy chyba, niestety tarczycy Marciński nie zrobił - sama nie bardzo wierzyłam, że obniżone t4 może mieć coś wspólnego z jej objawami :x
Wychodzi na to, że muszę szybciej powtórzyć i rozszerzyć tarczycę, i powtórzyć USG :x
Raz jeszcze dziękuję :)

OKI

Post » Czw mar 03, 2016 22:24 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Ja już miałam psa z guzem na tarczycy, (też pacjent doktora) i u niego było raz niedoczynność, raz nadczynność.... tak rak działał na tarczycę i co badanie inny wynik.

Ona ma wyczuwalny guz z prawej strony, i teraz jest pytanie czy to "tylko" to i czy to jest guzem...
Czy jeśli to rak, to czy jest wszędzie, (jak u Qwaziego) i już nie robimy NIC.

A jeśli to " tylko" na jednym płacie tarczycy i nigdzie indziej to co dalej, bo wiek to jedno, a wyniki to drugie... Ja już sama nie wiem co chcę się dowiedzieć....
Operacja u 19 latki to porywanie się z motyką na słońce .... ale ... zawsze jest to ale.... jeśli da rok życia to warto ...

To musiało trwać, a widoczne objawy od tygodnia...

MonikaWarszawa

Post » Czw mar 03, 2016 23:43 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Trzymajcie się :(

OKI

Post » Pt mar 04, 2016 1:00 Re: USG Dr Marciński - jutro .... Pilne .... szukam

Monika ok. rok temu ja potrzebowałam usg na megacito i po prostu pojechałam (akurat na Umińskiego). Doktor Marciński przyjął nas zresztą pierwszych bo 1 zapisana osoba się spóźniła albo nie przyszła, natomiast gdyby przyszła - przyjąłby nas między pacjentami lub na końcu, ale obiecał przyjąć tego dnia.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49