Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2016 20:48 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Dobry wieczór. Witamy się bo dotarliśmy wszyscy w komplecie. Jak to mówią: 'Lepiej późno...'
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Sob lut 27, 2016 21:47 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Sodę albo zwykłą sól kuchenną . :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lut 27, 2016 22:15 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Przed praniem moczę w sodzie także moje... spadochrony. Bardzo dobrze im to robi na biały kolorek. :mrgreen:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pon lut 29, 2016 9:22 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Bielszą biel też osiąga się stosując do prania przeważnie bielizny lotniczej czyli w/w spadochronów :mrgreen: proszek do pieczenia zamiast proszku do prania.
Stary babciny sposób. :mrgreen: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lut 29, 2016 11:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Hej laseczki :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon lut 29, 2016 13:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Hej Dziewczynki :)

A najfajniejsze jest to, że firanka która była przez rok szara i jakby z tłustego osadu od kominka, na której ten brud jedynie poprzez pranie się utrwalił - jednak stała się zupełnie jak nowa :) Będę dodawać sody do prania białego :)
Skończyło mi się suche jedzenie dla kotów - takie ogólne, (od Kitusi jest), które wszystkie koty jadły (Concept for life) a kurierzy na dziś nie dotrą, bo sklepy się nie sprężyły :/ Jak do jutra nie dotrą to będziemy mieli alarm czerwony ;)

Kitusia powoli jest w coraz lepszej formie - zaczepia Tosię i Marysie do zabawy, nawet z Tosią się skołtuniła na sekundę z własnej woli, a ona nigdy się tak nie bawi ;) Za to Marysia dała popis w sobotę. Siedziała w tunelu a Kitusia tylko podeszła od tyłu do niej i Marysia wydarła jakby jej na żywca skórę zdzierali - bardzo nie fajne zachowanie... W końcu pomyślałam, że może problemem jest jeden tunel zielony :) Może trzeba dokupić, żeby każdy miał swój :roll: Problem załatwiłam szeleszczącymi reklamówkami :)
Wczoraj też ładnie udało mi się przemycić Kitusi taurynę - dodałam do gotowanego mintaja, którego Kitusia zjadła prawie całego sama :) A brzuszek z rankami wyraźnie się goi, a Kitusia już nie spędza czasu na wylizywaniu go :)
Marysia nadal futro ma nie za fajne, choć w sumie nawet miękkie. Może ten Concept for life jej ne służył też, w sumie mieliśmy go długo dość tyle co RC - więc trudno powiedzieć co przyczyniło się do pogorszenia futerka (obstawiam RC, bo i Kitusia na nim miała nie za fajne futerko), ale już nie mamy ani RC, ani CfL - czekamy na docelową karmę i na niej mam nadzieję futerko wróci do normy :) No i na dobrej karmie mokrej z tauryną i olejem. I od tej pory mamy liczyć około 2 miesiące na wyraźne poprawienie futerka wg wetki. Jak to nie pomoże to potem będę się martwić, a na razie jest nadzieja. Kupiłam też Marysi smakołyki, które również mają działanie upiększające futerko :)

Aha i DiCaprio dostał Oskara :D :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lut 29, 2016 14:42 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Czy Kitusia znowu rozlizała sobie naskórek z brzuszka 8O ?
O rety? Ma ranki? :placz:

lilianaj

Post » Pon lut 29, 2016 15:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Miała ranki, tak. I to spore, największe dotychczas. Byłam u wetki, kupiłam ponownie Hills urinary c/d, ale zanim zaczął działać to jeszcze brzuszek ucierpiał. Teraz od dłuższego czasu Kitusia grzecznie je swoją karmę i widać wyraźnie, że jest coraz zdrowsza. Ranki się zagoiły i nawet już nie widzę, żeby się lizała po brzuszku.
Robiliśmy badanie moczu i wyszły jej tylko suwity :) Jest to mocno pocieszające, bo to rozpuszczalne paskudy :) A na początku tej dolegliwości miała też nierozpuszczalny piasek (zapomniałam nazwy, wapniowy).
A w tej chwili suwity pewnie się już rozpuściły i Kitusia z dnia na dzień wraca do siebie sprzed choroby :) Już zostanie na karmie weterynaryjnej, ale na szczęście może też podjadać karmę od Marysi i Tosi :)

klaudiafj

Post » Pon lut 29, 2016 16:12 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Soda: znalazłam na allegro tabletki do białego White booster firmy Astonish. Efekt genialny ale nie po pierwszym praniu. Należy uprać raz, ponosić i potem jeszcze raz. I oczy bolą od bieli! Ale. Nazbierało mi się białego więc spróbuję sody skoro tak reklamujecie.

Brzuszek lizany: Klaudia czy kociaki jedzą Animondę Carny? Czesiek po niej rozdrapał sobie skórę w jednym miejscu na łebku do krwi tak, że zastanawialiśmy się czy go w kołnierz nie wsadzić do wygojenia. Odstawiłam karmę i drapie się jakby mniej.

Skąd bierzesz taurynę? :oops:
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Pon lut 29, 2016 16:14 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

To trzymam mocne kciki za zdrówko. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Żeby się pięknie wygoiło i więcej nie powtórzyło. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

lilianaj

Post » Pon lut 29, 2016 16:31 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lut 29, 2016 16:33 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Sulfuria pisze:Soda: znalazłam na allegro tabletki do białego White booster firmy Astonish. Efekt genialny ale nie po pierwszym praniu. Należy uprać raz, ponosić i potem jeszcze raz. I oczy bolą od bieli! Ale. Nazbierało mi się białego więc spróbuję sody skoro tak reklamujecie.

Brzuszek lizany: Klaudia czy kociaki jedzą Animondę Carny? Czesiek po niej rozdrapał sobie skórę w jednym miejscu na łebku do krwi tak, że zastanawialiśmy się czy go w kołnierz nie wsadzić do wygojenia. Odstawiłam karmę i drapie się jakby mniej.

Skąd bierzesz taurynę? :oops:

Kitusia od długiego czasu ma kryształy w pęcherzu. Zmagamy się z tą dolegliwością już na pewno więcej jak pół roku. U nas nie ma alergii - Kitusia zdrowieje na Hills urinary. A Marysia musi się przestać stresować i futerko też wróci jej do normy. Teraz będą miały (Marysia i Tosia, ale również Kitusia) karmę suchą Naturea, bardzo zdrową i hipoalergiczną, ma i olej z łososia i siemie lniane, więc na pewno idealna na futerko też. Z mokrych nie jedzą animondy carny - ta im nie smakuje, ale mieliśmy przez długi czas jak Tosia była mała tą drugą w tackach i nie było problemów żadnych :) A taurynę kupiłam z polecenia forumowej koleżanki w sklepie Podkowa - cały 1 kg :D Jak chcesz to mogę Ci odsprzedać trochę, bo chyba jednak aż tyle nie potrzebujemy, szczególnie że kupuję mokre karmy z tauryną - wcześniej nie zwracałam na to uwagi w mokrym jedzonku ;)

lilianaj pisze:To trzymam mocne kciki za zdrówko. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Żeby się pięknie wygoiło i więcej nie powtórzyło. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękuję Lilianko :) właściwie to już to jest historią trochę, bo już jesteśmy po tych kłopotach i teraz po prostu cieszę się ze wszystkiego co Kitusia robi i co jest przejawem jej dobrego samopoczucia :) Karma Hills c/d stała się członkiem naszej rodziny :D

klaudiafj

Post » Pon lut 29, 2016 16:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Ewa L. pisze:Czy ktoś kupił coś takiego ?

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... bne/527220

Tak ja miałam teraz długo Concept for life i bardzo polecam tą karmę :) Moim kotom smakuje - wszystkim trzem :) Ale cosmy nie lubią, no nie chcą się przekonać za nic ;)

Najstarszy kot świata wg księgi Guinessa http://o2.pl/galeria/oto-najstarszy-kot ... 814846593g
Swoje zdrowie zawdzięcza diecie z niską zawartością białka :D :ok: :ok: :ok:

O kotach http://o2.pl/hot/dobrze-poznaj-swojego- ... 2531201g/1 :)

klaudiafj

Post » Pon lut 29, 2016 19:23 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Ewa L. pisze:Czy ktoś kupił coś takiego ?

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... bne/527220

Ja :D Tylko sucha w wersji dla kastrowanych :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto mar 01, 2016 13:04 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 7 :)

Cześć Dziewczątka! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]