Nie wiem czy w odpowiednim dziale zadam pytanie i czy się nie powtórzę , ale jakoś nie znalazłam odp na nurtujący mnie problem podczas przeglądania wątków.

Otóż trafił do mojego domu mały kociak i jest to mój pierwszy kot niewychodzący. Więc mój problem to wybór żwirku. Kotek mieszka z nami od trzech miesięcy i mimo że to stworzenie trafiło do nas w wieku 2 m-cy z wiejskiego podwórka ,to od pierwszych godzin świetnie wie do czego służy kuweta. I jedyny problem leży właśnie w wyborze żwirku. Kot wie że chce mieć bentonitowy, do drewnianego ani myśli wejść , a ja wiem że chciałabym taki, który:
1.dobrze się zbryla (czyli nie kruszy przy wyjmowaniu- przywieranie do dna nieistotne, gdyż aby skorzystać z toalety kotek koniecznie musi zrobić dołeczek do dna- czyli każdy żwirek będzie przywierał

2. dobrze chłonie zapachy.
Do tej pory testowaliśmy CBE+, bazyle ,benki, easy clean pestela, zwykłe marketowe. hilton i właściwie żaden nie jest tym czego szukamy ja i kot. Na oku mam obecnie dwa żwirki: golden white lub golden grey master oraz sivocat ultra. Ale ponieważ są one sprzedawane od razu w dużych paczkach to obawiam się tak od razu wpakować w 14 kg żwirku którego nie znam.
Więc moje pytanie: czy ktoś zna te żwirki z autopsji i może się podzielić doświadczeniami?Porównać jakoś z tymi które wymieniłam?( wiem np. że easy clean świetnie się zbryla(na kamień w sekundę) ale wcale nie chłonie zapachów,a np.benek galapagos czy lawendowy dość dobrze chłonie zapach.
Jeszcze raz przepraszam jeśli się powtarzam i z góry dziękuję za wszelkie pdodpowiedzi.
Ciepło pozdrawiam.