Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2015 16:26 Re: Koty z ZOO z o.o.! Tasia znowu atak padaczki :(

Jak już wygrasz, to weź się podziel. Wspomóż własnego brata :mrgreen: ...
Ja w ostatnią sobotę zostawiłam w lecznicy prawie 1/4 mojej pensji, a w poniedziałek jedziemy (o ile uda mi się w ogóle TO zwierzątko unieszkodliwić, zapędzić do transportera i dostarczyć do lecznicy :roll: ) na full service z Dunieczką... No i jeszcze najnowszego syna Buczka trzeba będzie przebadać na wszelki.

Zdrowia dla wszystkich :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto gru 08, 2015 23:55 Re: Koty z ZOO z o.o.! Tasia znowu atak padaczki :( Teri -

23 listopada o 5 rano Tasia miała pełen atak padaczki. Na szczęście krótki, ale pełen. Łącznie z restartem pamięci...
Na szczęście tego samego dnia po odespaniu zachowywała się jak Tasia - biegała, zaczepiała do zabawy. Radość i szczęście kota. :201461

Podejrzewamy przyczynę. W naszym bloku są dwa poważne remonty w mieszkaniach (kucie, wiercenie itp.). Koty są zaniepokojone (w końcu mają lepszy słuch). :evil:
Widać na Tasię to było już za dużo...

Mamy też smutną sytuację z sunią mojej Mamy, Teri. Teri ma marskie nerki, pnn. Jest na leczeniu zachowawczym, niewiele da się zrobić... :( :( :(
Na szczęście jest jeszcze sobą, kocha życie. Więc póki co my martwimy się za nią.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lut 09, 2016 12:31 Re: Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

7 lutego, rano zasnęła na zawsze Terusia... ['], sunia mojej Mamy.

Dzielnie znosiła chorobę: w 80% martwe nerki i przewlekłą ich niewydolność.
W ostatnich dniach poddała się: przestało ją interesować otoczenie, nie chodziła, ze swojej normalnej wagi 9-10 kg schudła do 6 kg.

Wiedząc o jej chorobie, byliśmy przygotowani na to, że kiedyś się pożegnamy. Ale niczego to nie zmieniło. Serce boli, płacz się zbiera.
Ona nie cierpi. My cierpimy bardzo. Bardzo jej brak.

Zostanie dziś pochowana na cmentarzu w Koniku Nowym, w grobku jej poprzedniczki, Lusiczki.

[']

Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto lut 09, 2016 18:13 Re: Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

Przykro mi, Ada. Terusia miała taki sympatyczny pyszczek. [']
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro lut 17, 2016 14:08 Re: Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

Pyszczek cudowny.
Na tym zdjęciu jest pewnie uciapana w kaszce mannej lub owsiance lub serze białym - jadła gdy była jeszcze zdrowa.

W ostatnim tygodniu choroby już nie chciała jeść w ogóle :(

Miała śmieszne wąsy po bokach pyszczka. Takie jak sum.
Miała fajne terierkowe uszy. Takie śmieszne, słuchające.
Łapki rude, takie podkolanówki.

Brakuje jej wzdychania. Kiedy się kładła na kanapie, rozpychała się i robiła takie "Mmmmmm" - dość głośne.
Dużo brakuje z jej zachowań.

Jej kumpel - Tobi posmutniał. Zastanawiamy się nad przygarnięciem towarzyszki.
Czy jest za wcześnie?
Trochę tak.

Z drugiej strony - nie pomożemy już Teri, ale teraz możemy pomóc innej bezdomenj biedzie.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lut 17, 2016 14:11 Re: Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

Bardzo współczuję :( Wiem jaki to ból i że nie ma słów ukojenia... przytulam :( Terusiu [*][*][*]
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lut 22, 2016 14:26 Re: Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

śliczna sunia [i]
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia]