Dramatyczna sytuacja ! Puszek ma nową rodzinę :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2016 22:04 Dramatyczna sytuacja ! Puszek ma nową rodzinę :)

Puszek ma 9 lat, jest wykastrowanym dużym kocurkiem. Miał dwa lata, kiedy jego opiekunowie już go nie chcieli. Na świat przyszły dzieci, zaczęły się choroby i dla kota nie było już czasu i miejsca... Zamieszkał wtedy u swojej nowej opiekunki i jej męża. Państwo dali mu kochający domek i zaopiekowali się Puszkiem. Okazało się, że ten młody kocurek ma problemy z ząbkami - paradontoza. Kocurek miał zabieg, niestety zębów nie udało się uratować. Zostało ich dosłownie trzy i od tego czasu kocurek musi dostawać miękkie lub rozdrobnione jedzenie, ewentualnie suchą karmę, którą połyka w całości. Sielanka trwała 7 lat...
Życie niestety pisze okrutne scenariusze...
Pan kocurka ma zaawansowanego Parkinsona i demencję. Nie jest w stanie sam nic zrobić, nie ma z nim kontaktu, wymaga całodobowej opieki. Wszystkim zajmowała się żona ale niestety w ubiegłym roku jej stan zdrowia bardzo się pogorszył. Pani jest w bardzo złym stanie, ma porażenie nerwu promieniowego prawej ręki. Lekarze rozkładają ręce a choroba postępuje bardzo szybko i odbiera Pani władzę w drugiej ręce.
Pani ma trudności z poruszaniem się, nie wychodzi z domu... Kilka dni temu dostałam bardzo wzruszającą a wręcz dramatyczną wiadomość z prośbą o pomoc dla Puszka.
Puszek jest bardzo pięknym i zadbanym kotem, wpatrzony w swoją Panią jak w obrazek i nie odstępujący jej na krok. Niestety Puszek musi opuścić swój dom, ponieważ jego opiekunka w chwili obecnej ma problem z otwarciem saszetki i nakarmieniem kota, sprzątnięciem kuwety itp., z dnia na dzień jest co raz gorzej. Pani traci władzę w drugiej ręce, z wielkim trudem udało jej się napisać wiadomość...
Zrozpaczona opiekunka chce zabezpieczyć swojego ukochanego kocurka zanim choroba całkowicie odbierze jej władzę w drugiej ręce...
Puszek musi znaleźć spokojny domek, kochających i mądrych ludzi, którzy pomogą mu na nowo rozpocząć życie, przeżyć traumę po rozstaniu z opiekunką i po prostu dalej żyć.
Dla domowego, wypieszczonego kota opcja schroniska czy hotelu jest jak wyrok, dlatego musimy zrobić wszystko, żeby znaleźć nowy domek stały !
Nie wiem ile mamy czasu... może kilka dni, może tydzień może kilka tygodni a może miesiąc w każdym razie niewiele czasu zostało.
W razie czego zabierzemy Puszka do hoteliku ale nie wiem czy on przeżyje taki stres...
Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domku dla tego przystojnego whiskasika.
Kot ma cudowny charakter, jest bardzo kontaktowy. Wystarczyło, że na chwilkę usiedliśmy i kicio przyszedł się miziać, bawił się papierkiem po kocich ciasteczkach. Jest spokojny i zrównoważony.
Swoją drogą postaram się zorganizować pomoc dla Pani, koniecznie potrzebna jest jakaś opiekunka, która pomoże w przygotowaniu jedzenia, zakupach, praniu, sprzątaniu itd

Kontakt 730 518 760

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt mar 25, 2016 12:03 przez fiona.22, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pt lut 05, 2016 22:36 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

:!:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 06, 2016 1:30 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

:(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob lut 06, 2016 1:52 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

Niech ktos pokocha tego srebrnego przystojniaka :201494 jest sliczny :ok: :1luvu: :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob lut 06, 2016 7:40 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

Smutna historia
Kciuki wielkie dla kota :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lut 06, 2016 11:22 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

Nie korzystałam z forum i jestem tu raczej nowa.
Chciałam wysłać PW, ale niestety nie mogę. Mogłabym prosić o jakiś kontakt? Być może moi rodzice zechcą Puszka adoptować, ale nie chciałam innych informacjami i pytaniami zasypywać :)

baldwitch

Od: Wto kwi 14, 2015 17:43

Post » Sob lut 06, 2016 11:49 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

Wysłałam PW z nr tel :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob lut 06, 2016 13:13 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

fiona.22 pisze:Wysłałam PW z nr tel :ok:

Z tego co wiem, to dziewczyna nie odbierze Twojego pw dopóki nie będzie miała 5 postów na koncie ....

A Puszek prześliczny ... żeby mu się udało ... :ok: :ok: :ok: Sama mam takiego Bubusia (obenie 12 letniego) ...oddany do schronu bo ukochana Pani została wywalona przez rodzinkę do domu starców ... był tam tylko 10 dni i prawie umarł ze stresu i tęsknoty :( ...W tej chwili jest cudownym, upierdliwym miziakiem ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lut 06, 2016 14:51 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

katarzyna1207 pisze:

Z tego co wiem, to dziewczyna nie odbierze Twojego pw dopóki nie będzie miała 5 postów na koncie ....

A Puszek prześliczny ... żeby mu się udało ... :ok: :ok: :ok: Sama mam takiego Bubusia (obenie 12 letniego) ...oddany do schronu bo ukochana Pani została wywalona przez rodzinkę do domu starców ... był tam tylko 10 dni i prawie umarł ze stresu i tęsknoty :( ...W tej chwili jest cudownym, upierdliwym miziakiem ...

Prszę Was obie ,podajcie tutaj nr telefonu . Ja zawsze podaję jeśli mam nóż na gardle przysłowiowy. Nigdy, dosłownie nigdy nikt nie wykorzystał go w "dziwnym" celu. A zdecydowanie ułatwia porozumienie . Najbardziej gdy jest "pożar".
Kciuki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Sob lut 06, 2016 16:26 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

Nr tel wrzucam do pierwszego postu :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob lut 06, 2016 20:20 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

Mozna tez po prostu wyslac maila - wystarczy kliknac na ikonke z listem przy nazwie uzytkownika... :)
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Sob lut 06, 2016 20:22 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

Norku pisze:

Mozna tez po prostu wyslac maila - wystarczy kliknac na ikonke z listem przy nazwie uzytkownika... :)

Tyle ,że nie każdy zagląda na pocztę nawet mając w telefonie. Lub nie może ciągle zerkać bo"coś" tam. A sms-a odczyta i oddzwoni w wolnej chwili , czy tel odbierze .
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 07, 2016 9:14 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

Dziewczyny możecie napisać do mnie, jeśli jeszcze nie udało się skontaktować. Dziewczyna jest z forum Ragdollowo, dałam jej znać o Puszku i wie o kocie ode mnie. Przekażę co trzeba.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Nie lut 07, 2016 9:16 Re: Dramatyczna sytuacja ! Puszek musi znaleźć DS na wczoraj

FElunia pisze:Dziewczyny możecie napisać do mnie, jeśli jeszcze nie udało się skontaktować. Dziewczyna jest z forum Ragdollowo, dałam jej znać o Puszku i wie o kocie ode mnie. Przekażę co trzeba.

Bardzo dziękuję :1luvu: Kontakt jest w pierwszym poście :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[następna]